kissan ruokakuppi

Paras kissan ruokakuppi 2023 – esittelyssä TOP 4

Suunnitteletko kissanpennun tai aikuisen kissan ottamista? Ennen uuden perheenjäsenen saapumista on aika hankkia muutamia välttämättömiä varusteita ja ruokakuppi on ehdottomasti yksi tärkeimmistä. Tai ehkä haluat ostaa uuden ruokakupin kissallesi. Tarjolla on runsaasti erilaisia, eri kokoisia ja eri materiaaleista tehtyjä ruokakuppeja. Tässä artikkelissa vertailussa neljä suosituinta.

Tässä pikalinkit oikeaan kohtaan, jos et jaksa koko artikkelia lukea:

Paras teräksinen ruokakuppi

Ruostumattomasta teräksestä tehty ruokakuppi on kestävä ja helppo puhdistaa. Hyvä vaihtoehto perinteiselle muovikupille.

Liukumaton teräksinen ruokakuppi kissakuviolla

 • pohjassa liukumista estävä kumirengas
 • kiva kissakuviointi
 • koko 0,2 l, halk. 15 cm
 • ehkä hieman pienikokoinen, mutta todella edullinen vaihtoehto

Paras muovinen ruokakuppi

Muovinen ruokakuppi on se perinteinen vaihtoehto. Kissat tykkäävät syödä yleensä matalareunaisesta kupista niin etteivät viikset osu reunaan. Tässä sellainen vaihtoehto.

Kissankuppi Moderna Sensiflo

 • tyylikäs valkoinen ruokakuppi
 • koko 2 dl
 • käytännöllinen muotoilu kissan syömismukavuutta ajatellen

Paras keraaminen ruokakuppi

Keraamisen ruokakupin lasitettu sisäpinta ja ulkoreuna helpottavat kupin puhtaana pitämistä ja tekevät siitä tyylikkään näköisen.

Trixie keramiikkakuppi

 • kaksivärinen tyylikäs ruokakuppi: kerma/sininen
 • tavallista matalampi ruokakuppi sopien siksi hyvin kissan ruokailuun
 • hygieeninen ja lasitettu
 • kupin pitäisi kestää pesu astianpesukoneessa, mutta kannattaa olla varovainen.
 • koko 300 ml

Paras tuplakuppi

Tuplakuppi on kätevä vaihtoehto! Toisessa kupissa voi olla vesi ja toisessa ruoka tai toisessa kupissa raksut ja toisessa märkäruoka.

Tuplakuppi Nala Flamingo

 • keraaminen mustavalkoinen ruokakuppi
 • riittävän matalareunainen miellyttävään ruokailuun
 • helppo pitää puhtaana
 • koko 145 ml, halk. 11 cm

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Montako kertaa kissa ruokitaan päivässä?

Kissan ei ole tarkoitus syödä jatkuvasti ja se on ihmisen hyvä ymmärtää jo kissan terveellisen painon ylläpitämiseksi. Terve aikuinen kissa syö yleensä 3-4 kertaa päivässä Jos kissalla ei ole taipumusta ahmia ja ylisyödä kuivaruokaa voi olla tarjolla jatkuvasti ja märkäruokaa voi antaa esim. aamulla ja illalla.

Kissa yleensä syö vähän kerralla, 2-3 teelusikallista, koska sen vatsalaukku on pieni. Jos kissallasi on taipumusta ylisyödä anna myös kuivaruokaa vain ruoka-aikoina eli älä pidä sitä jatkuvasti tarjolla.

Voiko kissalle antaa vain kuivaruokaa?

Laadukas kuivaruoka voi olla hyvin ainoa kissan ruoka eli se ei välttämättä tarvitse märkäruokaa. Monet kissat ovat todella nirsoja. Omistajalle voi olla turhauttavaa laittaa märkäruokaa koko ajan hukkaan, jos kissa kieltäytyy sitä syömästä.

Jos kissasi syö vain kuivaruokaa kiinnitä huomiota raksujen ravintosisältöön ja panosta siinä laatuun. Kun raksut sisältävät kaiken tarvittavan sinun ei tarvitse huolehtia vaikkei kissasi tykkääkään syödä märkäruokaa.

Voiko kissa kyllästyä samaan ruokaan?

Kissan omistaja voi ajatella, että kissalle täytyy tarjota koko ajan erilaista ruokaa ja ruoan täytyy vaihdella lähes päivittäin niin kuin ihmisilläkin. Tämä ei pidä paikkaansa. Kun löydät kissallesi maistuvat ruoat voit tarjota niitä jatkuvasti eikä sinun tarvitse miettiä koko ajan uusia vaihtoehtoja.

Jos kissasi ei syö tarjoamaasi ruokaa se todennäköisesti johtuu yksinkertaisesti siitä ettei kissallasi ole nälkä. Pidä kiinni säännöllisistä ruoka-ajoista niin kissallasi kuin itselläsikin.

Mitä ruokia kissalle ei saa antaa?

On muutamia ruokia/ruoka-aineita, mitä kissalle ei missään nimessä saa antaa. Suola, sokeri ja mausteet aiheuttavat terveysongelmia, esim. verenpainetta, ruoansulatusongelmia ja muita ikäviä juttuja. Myöskään suklaata ei saa kissalle antaa; mitä tummempi suklaa, sen pahempi kissalle.

Muita kissalle ongelmia aiheuttavia ruoka-aineita ovat sipuli, valkosipuli, raaka kananmuna, alkoholi, viinirypäleet, rusinat ja kofeiinipitoiset juomat. Estä kissaa syömästä sille terveysongelmia aiheuttavia ruoka-aineita