kissanruoho

Kissanruohon hyödyt ja käyttö

Kissanruoho on yksi lemmikkikissojen suosituimmista lisäravinteista. Tämä erityinen ruoholaji on tarkoitettu nimenomaan kissoille ja se tarjoaa monia terveyshyötyjä. Kissanruoho sisältää ravinteita, jotka auttavat parantamaan kissan ruoansulatusta ja edistävät sen yleistä terveyttä. Lisäksi se voi auttaa kissaa pääsemään eroon karvapalloista, joita ne voivat niellä peseytyessään. Tässä artikkelissa tarkastellaan tarkemmin kissanruohon hyötyjä ja sitä, kuinka sitä tulisi käyttää oikein lemmikkisi terveyden edistämiseksi.

Tässä pikalinkit oikeaan kohtaan, jos et halua lukea koko artikkelia:

Kissanruohon terveyshyödyt

Kissanruoholla on monia terveyshyötyjä kissallesi. Tämä kasvi sisältää kuituja, jotka auttavat parantamaan kissan ruoansulatusta ja estävät ummetusta. Lisäksi kissanruoho sisältää vitamiineja, kuten B-ja C-vitamiinia, jotka auttavat vahvistamaan kissan immuunijärjestelmää.

Kissanruohon käyttöä suositellaan erityisesti sisäkissoille, jotka eivät liiku ulkona ja eivät siksi voi saada ravinteita luonnollisista kasveista. Kissanruoho auttaa myös kissaa pääsemään eroon karvapalloista, joita kissat voivat niellä peseytyessään. Kissanruoho on hyvä lisäravinne, joka edistää kissan yleistä terveyttä.

Käythän lukemassa artikkelin, missä on kokemuksia kissanruohon käytöstä, klikkaa tästä artikkeliin.

cat outside

Miten kissanruoho auttaa kissaa poistamaan karvapalloja

Yksi kissanruohon tärkeimmistä eduista on sen kyky auttaa kissaa pääsemään eroon karvapalloista. Karvapallot voivat olla ongelmallisia ja jopa vaarallisia kissoille, koska ne voivat johtaa ummetukseen, oksenteluun tai suoliston tukkeutumiseen.

Kissat nielevät karvaa peseytyessään ja tämä karva kerääntyy niiden vatsaan, mikä lopulta muodostuu karvapalloiksi. Kissanruoho auttaa tällaisessa tilanteessa, koska se toimii luonnollisena laksatiivina, joka auttaa kissaa pääsemään eroon karvapalloista helpommin.

Kun kissa syö kissanruohoa, sen ruoansulatusjärjestelmä aktivoituu ja se pystyy poistamaan karvapallot helpommin ulosteiden mukana. Kissa usein myös oksentaa karvapallon. Sinulle on varmaankin tuttu asia, että ulkona heinää syötyään kissa oksentaa ja yleensä juuri sen kauneimman vaalean maton päälle J

Karvan nielemistä kannattaa yrittää vähentää esim. harjaamalla kissaa riittävän usein. Kissanruohoa tulisi käyttää vain lisäravinteena, joka auttaa kissaa käsittelemään karvapalloja paremmin.

Kissanruohon kasvatus kotona

Kissanruohon kasvattaminen kotona on helppoa ja hauskaa. Voit kasvattaa kissanruohoa monilla eri tavoilla, mutta yleisimmin käytetty menetelmä on istuttaa kissanruohon siemenet multaan ja antaa sen kasvaa sisätiloissa.

Kissanruohon kasvatus vaatii suhteellisen vähän vaivaa ja aikaa ja se on erinomainen tapa varmistaa, että kissallasi on aina tuoretta kissanruohoa saatavilla. Voit ostaa valmiita kissanruohon kasvatuspaketteja, jotka sisältävät siemeniä ja multaa tai voit hankkia tarvikkeet erikseen.

kissanruoho

Tärkeimmät tarvikkeet, jotka tarvitset ovat multa, kasvatusastia ja siemenet. On tärkeää muistaa, että kissanruoho tarvitsee runsaasti auringonvaloa ja vettä kasvaakseen hyvin, joten varmista, että kasvatusastia sijoitetaan paikkaan, jossa se saa tarpeeksi valoa ja kosteutta. Kun kissanruoho on kasvanut tarpeeksi pitkäksi, voit leikata sen ja antaa kissallesi tuoretta kissanruohoa.

Kissanruohon eri tyypit ja niiden käyttö

Kissanruohoa on saatavilla monissa eri tyypeissä, ja jokaisella tyypillä on omat käyttötapansa. Yleisin kissanruoholaji on vehka (Dactylis glomerata), mutta muita käytettyjä lajeja ovat esimerkiksi kauranjyvä (Avena sativa), ruiskukka (Cichorium intybus) ja ruis (Secale cereale).

Kaikki kissanruohon lajit eivät kuitenkaan sovi kaikille kissoille, joten on tärkeää tarkistaa, mitä lajia kissasi voi syödä. Lisäksi on huomioitava, että kaikki kissat eivät pidä kissanruohosta, joten kokeile eri lajeja löytääksesi sen, joka sopii parhaiten sinun kissallesi.

Kissanruohoa voi ostaa lemmikkiliikkeistä tai kasvattaa itse kotona. Kun olet valinnut sopivan kissanruohon lajin, voit antaa kissallesi ruohoa syötäväksi pieninä annoksina, kunnes se tottuu siihen. Löydät sopivan annostuksen aloittamalla pienestä määrästä ja lisäämällä sitä tarvittaessa.

cat outside

Kuinka kissanruoho vaikuttaa kissan ruoansulatukseen

Kissanruoho vaikuttaa kissan ruoansulatukseen monella tavalla. Kissanruohossa olevat kuidut auttavat parantamaan kissan ruoansulatusta ja estävät ummetusta. Lisäksi kissanruoho sisältää entsyymejä, jotka auttavat kissaa sulattamaan ruokansa paremmin ja saamaan siitä enemmän ravinteita.

Kissanruoho voi myös auttaa kissaa poistamaan myrkyllisiä aineita kehostaan, mikä edistää kissan yleistä terveyttä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kissanruoho ei ole korvike kissan terveelliselle pääruoalle.

Kissanruohon käytön haittavaikutukset

Vaikka kissanruoho on monille kissoille turvallinen ja hyödyllinen lisäravinne, sen käytössä tulee kuitenkin olla varovainen. Joissakin tapauksissa kissanruoho voi aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten vatsakipuja, ripulia tai oksentelua.

Lisäksi joillakin kissanruohon lajeilla voi olla myrkyllisiä vaikutuksia kissoille, joten on tärkeää varmistaa, että kissanruoho on turvallinen käyttää ennen sen antamista kissallesi.

Jos huomaat kissasi käyttäytyvän epätavallisesti kissanruohon syömisen jälkeen, keskustele tilanteesta eläinlääkärisi kanssa.

Kissanruoho on hyvä lisäravinne varsinkin sisäkissoille ja sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Huomaat kyllä kissastasi sopiiko kissanruoho sille. Kesällä vapaasti ulkoilevat kissat syövät mielellään heinää ulkona.

Jos käytät kissaasi ulkona valjaissa huomaat miten innolla se alkaa syömään tuoretta ruohoa. Tämä on kissalle normaalia käyttäytymistä. Kissanruoho voi täydentää hyvin kissan terveellistä ruokavaliota ja auttaa sitä ylläpitämään hyvää terveyttä.