kissanruoho

Parhaat kissanruohot (2023) ja niiden kasvatus

Kissanruoho on monelle kissalle tärkeä osa ruokavaliota. Kissanomistajat tietävät, että kissat tykkäävät syödä ruohoa ja monien mielestä tämä on erittäin hyvä merkki siitä, että ne voivat hyvin. Vaikka kissanruoho voi olla hyväksi kissan terveydelle, on tärkeää valita oikea lajike ja varmistaa sen turvallisuus.

Hyvä kissanruoho on turvallinen ja ravitseva kasvi, joka tarjoaa kissalle sopivan määrän kuitua ja muita ravintoaineita. Monet kissat tykkäävät ruohosta, koska se auttaa niitä ruoansulatuksessa ja voi auttaa puhdistamaan ruoansulatuskanavaa ja poistamaan muodostuneita karvapalloja.

Parhaat arvostelut saanut kissanruoho

GimCat Hydro-Gras –kissanruoho

Hydro-Gras sisältää kissanruohoa, josta monet kissat tykkäävät ja sen kätevä kotikasvatusrasia tekee viljelystä helppoa ja huoletonta. Hydro-Grasin innovatiiviset hydrorakeet sitovat vettä tehokkaasti, mikä tarkoittaa, että sinun tarvitsee kastella vain kerran ja muutaman päivän kuluttua sinulla on tuore ja myrkytön kissanruoho kissalle annettavaksi.

Kissanruohon kasvattaminen Gimpet-hydrojyvistä on helppoa seuraavien ohjeiden avulla:

 1. Täytä kasvatusrasia vedellä, jotta hydrojyvät voivat imeä sen. Älä poista ylimääräistä vettä.
 2. Laita rasia valoisaan ja lämpimään paikkaan, mutta vältä suoraa kuumuutta.
 3. Annostele kasvualustalle 1 kupillinen (noin 150 ml) vettä muutaman päivän kuluttua. Kissanruoho kasvaa noin 5 cm pitkäksi ja on valmis tarjoiltavaksi kissallesi.

Muista säilyttää ruoho viileässä paikassa, jossa se ei saa liikaa valoa. Näin se säilyy tuoreena pidempään.

Arvosana tälle kissanruoholle 4/5. Tämä on saanut parhaat arvostelut käyttäjiltään ja he ovat kertoneet mm. seuraavaa:

 • Ruoho kasvaa todella nopeasti, noin neljässä päivässä.
 • Kissa oppi nopeasti tykkäämään tästä ruohosta.
 • Riittoisa pakkaus; pakkauksen voi kasvattaa pienemmissä erissä varsinkin jos on vain yksi kissa.
 • Vettä kannattaa laittaa vähemmän kuin on ohjeessa.

Paras kotimainen kissanruoho

Maukas kissanruoho

Maukas Kissanruoho on kotimaista ravinteikasta ruohosekoitetta. Se sisältää enemmän ravinteita kuin monet vihannekset ja auttaa edistämään terveellistä ruoansulatusta. Maukas Kissanruoho on pakattu kätevään alumiinivuokaan, jonka vetoisuus on 0,5 l.

Se on helppo kasvattaa kotona – kastele kosteaksi, sijoita astia valoisaan paikkaan ja pidä kasvatusalusta kosteana. Siemenet itävät noin neljässä päivässä ja voit tarjota ruohon lemmikillesi, kun se kasvaa noin 4-5 cm korkeaksi. Arvosana tälle kissanruoholle 3/5.

Kissanruoho makupalana

GimCat Gras Bits

Kaikki kissat eivät halua syödä kissanruohoa tai voit kokea hankalaksi alkaa sitä kasvattamaan. Siihenkin on hyvä vaihtoehto. GimCat GrasBits on kätevä ruohotabletti, joka on helppo antaa kissalle. Sen sisältämä ruoho auttaa kissaa ruoansulatuksessa ja edistää terveyttä yleisesti.

GimCat GrasBits on terveellinen makupala, joka sisältää runsaasti luonnollisia vitamiineja. Sen aromaattinen koostumus houkuttelee kissan maistamaan tätä välipalaa. Tabletit sisältävät paljon terveellistä kissanruohoa.

GimCat GrasBits on viljaton ja sokeriton, joten se sopii myös herkkävatsaisille kissoille. Maukkaat välipalatabletit ovat kätevä tapa tarjota kissalle hyvää tekevää kissanruohoa.

Nämä kissanruohoa sisältävät makupalat ovat saaneet arvosanan 4/5. Käyttäjät ovat kertoneet tästä tuotteesta mm. seuraavaa:

 • Iäkkäiden tai hammasongelmaisten kissojen on helpompi syödä näitä kuin kissanruohoa.
 • Oksentelu vähentynyt selvästi, kun kissanruohotabletit on otettu käyttöön.
 • Suolen toiminta parantunut.
 • Tabletti on helppo halkaista ja antaa vaikka puolikas kerrallaan.
 • Välttämättä kaikki kissat eivät suostu näitä syömään vaan syövät mieluummin kissanruohoa ruohon muodossa.
 • Kiva antaa terveyttä edistävä välipala.  

Kissanruoho on kasvi, jota kasvatetaan kissan ruokavalion täydennykseksi tai lemmikin virikkeeksi. Se voi auttaa kissan ruoansulatuksessa, ehkäistä karvapallojen muodostumista ja tarjota vaihtelua kissan ruokavalioon. Kissanruohoa on eri lajeja, ja se voidaan kasvattaa kotona tai ostaa valmiina tuotteena lemmikkikaupoista.

Pääsiäisenä monissa kodeissa kasvatettavaa rairuohoa ei saa antaa kissalle, koska se on lievästi myrkyllistä kissalle. Todennäköisesti kissa on rairuohosta kiinnostunut, mutta pidäthän huolta, että se ei pääse tätä ruohoa syömään. 

Kissan syöminen ruohoa johtuu usein sen tarpeesta puhdistaa vatsaansa. Kun kissa nuolee turkkiaan, se saa helposti karvaa nieltyä suuhunsa, mikä voi johtaa karvapallojen muodostumiseen. Kissan ruohon syöminen aiheuttaa oksennusreaktion, mikä auttaa poistamaan karvapalloja ja muita mahdollisesti vatsassa olevia vieraita aineita. Lisäksi ruoho sisältää ravinteita, kuten vitamiineja ja kuitua, joita kissa voi kaivata terveytensä ylläpitämiseksi. Kissanruohon syöminen voi myös olla luontainen käyttäytyminen, jonka kissat perivät esi-isiensä villieläinperinnöstä.

Turvallisia heinävaihtoehtoja kissalle, jotka voidaan kasvattaa helposti kotona, ovat vehnä, ohra, kaura sekä maissi. On tärkeää valita kasvualusta ja siemenet huolella, jotta kissanruoho on puhdasta ja turvallista syötäväksi. On myös hyvä huomioida, että kissanruohoa tulee tarjota kohtuudella, jotta kissan vatsa ei ärsyynny.