Feliway

Feliway – tuotteet ja käyttö

Feliway on kissojen käyttäytymiseen vaikuttava tuotesarja, joka sisältää synteettisesti valmistettua kissan kasvojen feromonia.  Feromonit ovat kemiallisia signaaleja, joita eläimet käyttävät kommunikoidakseen keskenään.

Kissan kasvot erittävät feromonia, joka auttaa kissaa tuntemaan olonsa turvalliseksi ja rentoutuneeksi. Feliwayn tuotteissa käytetään tätä feromoniyhdistettä, joka auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta kissoilla.

Feliway on suosittu tuotesarja kissojen omistajien keskuudessa ja sitä käytetään monissa erilaisissa tilanteissa, kuten muutoksissa kodin ympäristössä, matkoilla, eläinlääkärikäynneillä ja muiden kissojen kanssa tapahtuvassa yhteiselossa.

Feliway haihdutin ja liuos, 48 ml

 • Feromoni leviää lämmön vaikutuksesta huoneeseen.
 • Haihdutin toimii pistorasiaan kytkettäessä.
 • Käytä siinä huoneessa, missä kissa viihtyy parhaiten.
 • Yksi täyttöpullo riittää n. kuukauden 50-70 neliön suuruisessa tilassa.
 • Uusi haihdutin noin puolen vuoden käytön tai kuuden täyttöpullon jälkeen.
 • Monen kissakodin pelastus ja hyvät arvostelut saanut.

 • Kätevä käyttää esim. autoon tai kissan kuljetuslaatikkoon ennen matkaa
 • Vähentää kissan stressiä monissa tilanteissa
 • Hyvä vaihtoehto haihduttimelle, koska kaikissa paikoissa ei ole sähköä käytettävissä
 • Hyvää palautetta tuotteesta tullut mm. monikissatalouksissa ja arkojen kissojen automatkoista.
 • Voi vähentää merkkailua ja huonekalujen raapimista.

 • Yksi täyttöpullo riittää n. kuukauden 50-70 neliön suuruisessa tilassa.

Feliwayn vaikutukset stressiin ja ahdistukseen kissoilla

Feliwayn käyttö auttaa kissoja tuntemaan olonsa turvallisemmaksi ja rauhallisemmaksi. Feromonit, joita Feliway sisältää, vaikuttavat kissan aivojen alueisiin, jotka ovat vastuussa tunteiden säätelystä. Feromonit aktivoivat nämä alueet, mikä voi auttaa kissaa tuntemaan olonsa turvallisemmaksi ja vähentämään stressiä ja ahdistusta.

Feliwayn avulla kissanomistajat voivat auttaa kissaansa sopeutumaan paremmin erilaisiin tilanteisiin, jotka voisivat aiheuttaa stressiä tai ahdistusta. Feliwayn käyttö on yleistä esimerkiksi silloin, kun kissa muuttaa uuteen kotiin tai joutuu tilanteeseen, jossa se joutuu kohtaamaan uusia ihmisiä tai muita eläimiä.

kaksi kissaa

Feliwayn käyttö voi myös auttaa kissoja selviytymään stressaavista tilanteista, kuten eläinlääkärissä käymisestä tai matkustamisesta. Nämä tilanteet voivat olla erityisen stressaavia kissoille.

Feliwayn käyttö voi auttaa kissaa tulemaan rauhallisemmaksi ja vähentää stressin vaikutuksia.

On tärkeää huomata, että Feliway ei ole ihmelääke kaikkiin kissan käyttäytymisongelmiin.

Jos kissalla on vakavia käyttäytymisongelmia, kuten aggressiivisuutta tai virtsamerkkaamista, kannattaa keskustella eläinlääkärin kanssa mahdollisista hoidoista.

Feliwayn käyttötilanteet

Feliwayn käyttötilanteet vaihtelevat kissan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Feliwayn tuotteita on saatavilla useissa eri muodoissa, kuten suihkeena ja haihduttimena.

Feliwayta kannattaa kokeilla mm. seuraavissa tilanteissa:

 • Uusi ympäristö: Kun kissa muuttaa uuteen kotiin, Feliwayn käyttö voi auttaa kissaa sopeutumaan uuteen ympäristöön. Feliwayn suihkuttaminen huoneisiin, joihin kissa usein menee voi auttaa kissaa tuntemaan olonsa turvalliseksi ja vähentää stressiä.

 • Matkustaminen: Matkustaminen voi olla stressaavaa monille kissoille. Feliwayn matkustamiseen tarkoitetut tuotteet, esim. suihkeet, voivat auttaa kissaa rentoutumaan ja vähentää matkustamisesta aiheutuvaa stressiä.

 • Eläinlääkärissä käynti: Monille kissoille eläinlääkärissä käynti voi olla stressaavaa ja pelottavaa. Feliwayn käyttö ennen eläinlääkärissä käyntiä voi auttaa kissaa tulemaan rauhallisemmaksi ja vähentää stressiä.

 • Muiden kissojen tapaaminen: Jos perheeseen otetaan uusi kissa tai kissoja yhdistetään esimerkiksi lomailun aikana, Feliwayn käyttö voi auttaa kissaa sopeutumaan uusiin kissoihin ja vähentää stressiä.

kaksi kissaa

 • Merkkaaminen virtsaamalla tai kynsimällä. Jos kissa merkkaa kodissa eri paikkoja Feliwayn käyttöä kannattaa kokeilla. Sen on todettu vähentävän merkkaamista.

 • Monikissatalouksissa kissojen välisten ristiriitojen helpottamiseen. Esim. kissahoitoloissa Feliwayn käytöstä on saatu hyviä kokemuksia.

On tärkeää huomata, että Feliwayn käyttötilanteet voivat vaihdella kissan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kissanomistajan kannattaa aina seurata kissan käyttäytymistä ja tarvittaessa keskustella eläinlääkärin kanssa Feliwayn käytöstä.

Miten käyttää Feliwayta oikein: vinkkejä ja huomioitavia seikkoja

Feliwayn käyttö on helppoa ja turvallista, kun muutamia perusasioita otetaan huomioon.

Noudata pakkauksessa olevia ohjeita ja käytä oikeaa tuotetta oikeassa tilanteessa. Feliwayn eri tuotteet on suunniteltu erilaisiin tilanteisiin, kuten matkustamiseen, uuteen ympäristöön sopeutumiseen ja muiden kissojen tapaamiseen.

Suihkuta tai asenna Feliway-tuote oikeaan paikkaan. Feliwayn suihkeet tulee suihkuttaa huoneeseen, jossa kissa usein oleskelee. Pistokkeet tulee asentaa huoneen pistorasiaan, joka on kissan kannalta tärkeässä paikassa.

Käytä Feliwayta riittävän pitkän ajan. Feliwayn vaikutukset eivät välttämättä näy heti. Tuotteen käyttöä suositellaan useita viikkoja tai jopa kuukausia. On tärkeää käyttää Feliwayta riittävän pitkään, jotta sen vaikutukset ehtivät näkyä.

Säilytä tuotteet oikein. Feliwayn tuotteet tulee säilyttää kuivassa ja viileässä paikassa poissa suorasta auringonvalosta. Älä säilytä tuotetta kuumassa tai kosteassa paikassa.

Ota yhteys eläinlääkäriin tarvittaessa: Jos kissalla on vakavia käyttäytymisongelmia, kannattaa keskustella eläinlääkärin kanssa Feliwayn käytöstä ja mahdollisista muista hoidoista.

Feliwayn käyttö on suhteellisen helppoa ja sen hyödyt ovat todistettu monissa erilaisissa tilanteissa. Ja vaikka Feliwayn käyttö saattaa kuulostaa hieman erikoiselta, voimme lopulta todeta, että mikä tahansa, mikä helpottaa meidän pörröisten ystäviemme elämää, on sen arvoista!