Ragdoll kasvot

Kissa lemmikiksi – oma kokemus ja vinkkejä

Haaveiletko lemmikistä ja oletko kissaihmisiä niin kuin minäkin? Minulla on aikoinaan ollut montakin kissaa. Ne ovat kuitenkin olleet maatiaiskissoja, jotka ovat liikkuneet ulkona vapaana. Asun taajamassa, joten en halunnut kissaa, josta minulla on koko ajan huoli. Viimeisin ulkoileva kissani jäi auton alle ja päätin sen jälkeen, ettei koskaan enää sitä surua.

Elin vuosia ilman kissaa, mutta huolellisen harkinnan jälkeen päätin hankkia rotukissan. Tutkin innolla eri rotukuvauksia ja perusteellisen tutkimisen jälkeen minut hurmasi rotu nimeltä ragdoll. Miksi ihastuin tähän rotuun? Yksi tärkeimmistä asioista oli ehdottomasti luonne. Rotukuvauksessa ragdollia kuvailtiin koiramaiseksi kissaksi. Ragdoll seuraa sinua kaikkialle minne menetkin.

Kun sinulla on ragdoll et voi käydä yksin enää vessassakaan ja ystäväsi seuraa sinua aivan joka paikkaan. Voit opettaa tälle kissalle temppuja eikä sinun tarvitse enää koskaan olla yksin. Ragdoll hurmaa kauniilla sinisillä silmillään ja silkkisellä pöyhkeällä turkillaan. Innolla tutkin netistä lähialueella olevia ragdollin kasvattajia ja ilokseni löysinkin sellaisen lähikaupungista.

Otin häneen yhteyttä ja sain tietää, että hänen kissalleen oli tulossa pentuja keväällä. Kävin tutustumassa häneen ja tulevaan kissaemoon ja asia oli aivan selvä. Haluaisin ehdottomasti ostaa itselleni elämäni ensimmäisen rotukissan, kissa olisi ragdoll ja saisin ostaa pennun tältä lähellä asuvalta kasvattajalta. Olin todella onnellinen hyvästä onnestani ja uudesta tulevasta perheenjäsenestä!

Kissan hankinta

Hankkiessasi lemmikin teet pitkäaikaisen sitoumuksen hoitaa parhaalla tavalla tulevaa ystävääsi ja uutta perheenjäsentä. On tärkeää ymmärtää, että ottaessasi lemmikin olipa se sitten kissa, koira tai joku muu tämä voi rajoittaa tavalla tai toisella omia menojasi, matkojasi ja toimintaasi vuosia eteenpäin.

Sinun täytyy hyväksyä myös se, että mahdollisesti joudut tekemään kodissasi joitakin muutoksia ja hyväksymään tapahtuvia asioita. Jos olet suuri kukkien ystävä ja kodissasi on paljon kukkia on tärkeää selvittää, mitkä niistä ovat myrkyllisiä tulevalle ystävällesi ja luopua kukista.

Kannattaa myös varautua, että mahdollisesti hienot nojatuolisi, sohvasi ja mattosi voivat saada pieniä vaurioita. Minulla kangaspäällysteinen nojatuoli on tällä hetkellä todella mielenkiintoisen näköinen! Ajattelen, että huonekaluja saa aina tarvittaessa ostettua uusia, mutta ystävää ei voi korvata enkä ole asiasta stressannut. Sinun kannattaa myös varautua ylimääräisiin rahanmenoihin.

Tästä löydät vertailun parhaista kissanvessoista ja tietoa parhaista kissanhiekoista ja raapimispuista.

Maatiaiskissan voit saada ilmaiseksi, mutta luotettavalta vastuulliselta kasvattajalta ostettu rotukissa maksaa. Kissa tarvitsee ruokaa ja varusteita ja erittäin todennäköisesti myös käyntejä eläinlääkärillä jossain vaiheessa. Voit joutua myös karsimaan omia matkojasi ja lomiasi ystäväsi vuoksi. Ragoll-rotu on erittäin ihmisrakas ja seurankipeä ja sitä ei ole hyvä pitää yksin pitkiä aikoja.

Lämpimästi suosittelenkin, että jos päädyt ottamaan ragdollin harkitsisit voisitko ottaa niitä samalla kaksi. Kokemuksesta voin kertoa, että kaksi kissaa on itse asiassa helpompi hoitaa kuin yksi.

Rotukissa

Ragdoll silmät

Miksi ottaisit rotukissan? Siihen ei ole oikeaa vastausta. Minulla syy oli se, että halusin kissan joka viihtyisi sisällä, kiintyisi minuun ja jolle voisin ehkä opettaa joitain temppujakin. Ragdoll oli minulle siis täydellinen valinta. Kissanäyttelyistä en ole vuosien varrella vielä koskaan oikein innostunut.

Siellä on kyllä kiva käydä, mutta en ole vielä käyttänyt kissojani näyttelyssä. Kun valitset kasvattajaa ole tarkkana, että löydät vastuullisen kasvattajan. Varo pentutehtailijoita äläkä missään nimessä osta kissaa epämääräisiltä nettisivuilta. Vastuullinen kasvattaja haluaa tutustua sinuun ennen kuin tekee päätöksen siitä myykö pentua sinulle. Jos kasvattaja myy pentuja epäilyttävän halvalla ja kovin monta pentuetta vuodessa suhtaudu epäillen äläkä osta häneltä.

Yksi hartaimpia toiveitani on, että pentutehtailu saataisiin kitkettyä pois. Vastuulliselta kasvattajalta saat pennullesi rekisterikirjan ja hän tekee sinun kanssa virallisen sopimuksen kaupasta, antaa hoito-ohjeet ja on kiinnostunut pennun voinnista myös luovutuksen jälkeen. Kun käyt huolella läpi eri kasvattajia löydät kyllä oikean luotettavan kasvattajan juuri sinulle. Suosittelen tutustumaan haaveilemasi kissarodun virallisiin nettisivuihin ja etsimään sieltä kasvattajalistaa.