Paras kissanvessa

Vertailu – 10 parasta kissanvessaa 2024

Päivitetty viimeksi 22.12.2023

Millainen on paras kissanvessa? Markkinoilla on nykyään todella monenlaisia vessoja. Löytyy hiekkalaatikoita, kannellisia vessoja, sisäänkäyntiä sekä yläpuolelta että sivusta, automaattisia kissanvessoja ja isoja vessoja. Siinäpä valinnanvaraa. Kissoilla on omia makumieltymyksiä niin kuin meillä ihmisilläkin. Joku kissa tykkää pelkästä hiekkalaatikosta kun taas toinen arvostaa yksityisyyttä  ja vessaa, missä on katto ja hieno heiluriovi. 

Yleissääntö on, että taloudesta kannattaa löytyä yksi kissanvessa enemmän kuin kissoja. Kissa on siisti eläin, joka ei halua käydä epäsiistissä vessassa, joten kun vessoja on riittävän monta niin myös siisteys säilyy paremmin. Tässä artikkelissa vertailemme erityyppisiä vessoja sekä faktojen että käyttökokemusten perusteella. Toivottavasti saat apua sopivan vessatyypin valintaan juuri teidän talouteen tai ehkä innostut kokeilemaan aivan uutta juttua.

 

Tämän artikkelin sisällysluettelo

Parhaat kissanvessat vertailussa (2024)

Arvosana: 9.7 /10

 • Yläpuolelta kulku vähentää hiekan leviämistä, lisää siisteyttä.
 • Helppo puhdistaa, irrotettava hiekka-roskapussi.
 • Tyylikäs muotoilu, sopii kaikenlaiseen sisustukseen.

Arvosana: 9.5 /10

 • Ekologinen valinta, valmistettu 98 % kierrätetystä muovista.
 • Hiekkamatto katon kautta kulussa vähentää sotkua.
 • Helppo puhdistaa, saumaton sisäpinta ja irrotettava kansi.

Arvosana: 9.2 /10

 • Innovatiivinen kulmamuotoilu, täydellinen pieniin tiloihin.
 • Aktiivihiilisuodatin neutralisoi hajut, pitää ilman raikkaana.
 • Helppo puhdistaa Easy Click -kiinnikkeiden ansiosta.

Arvosana: 9.2 /10

 • Hygieniasulkija estää hajujen leviämisen, pitää kodin raikkaana.
 • Suuri tilavuus, harvemmat tyhjennykset, lisää käyttömukavuutta.
 • Moderni design, helppo puhdistaa, sopii jokaiseen kotiin.

Arvosana: 9.5 /10

 • Tilava muotoilu, ihanteellinen suurille kissaroduille.
 • Irrotettava katto ja luukkuovi helpottavat puhdistusta.
 • Aktiivihiilisuodatin pitää ilman raikkaana ja hajuttomana.

Arvosana: 9.5 /10

 • Ainutlaatuinen portaikko, vähentää hiekan leviämistä, pitää kodin puhtaana.
 • Tilava muotoilu, 50 % suurempi, lisää kissan mukavuutta.
 • Aktiivihiilisuodatin hajujen minimoimiseksi, takaa raikkaamman kotiympäristön.

Arvosana: 9.5 /10

 • Edestä avautuva rakenne: helppo puhdistaa päivittäin.
 • Aktiivihiilisuodatin: vähentää hajuja, pitää kotisi raikkaana.
 • Irrotettava yläosa: nopeuttaa kissanhiekan vaihtoa.

Arvosana: 9.3 /10

 • Kohokuvioitu pinta irroittaa hiekan, pitää tassut ja lattiat puhtaana.
 • Helppo puhdistaa, irtohiekka siirrettävissä takaisin vessaan.
 • Vesitiivis ja tassuystävällinen, sopii herkille kissantassuille.

Arvosana: 9.1 /10

 • Aktiivihiilisuodatin neutralisoi hajuja, pitää kotisi raikkaana.
 • Irrotettava yläosa: helppo puhdistus ja huolto.
 • Tyylikäs muotoilu: sopii moneen sisustukseen.

Arvosana: 9.3 /10

 • Tilava muotoilu: sopii suurille roduille ja usean kissan talouksiin.
 • Matala kynnys: helppo pääsy kissanpennuille ja iäkkäille kissoille.
 • Irrotettava reunus: helppo puhdistaa, ylläpitää hygieniaa.

Millainen kissanvessa kannattaa ostaa?

Kun pohditaan, millainen kissanvessa kannattaa ostaa, on tärkeää ottaa huomioon sekä kissan että omistajan tarpeet ja mieltymykset. Kissanvessan valinnassa on keskeistä miettiä kokoa, materiaalia, muotoilua ja helppokäyttöisyyttä.

Koon osalta on tärkeää valita kissanvessa, joka on tarpeeksi suuri kissallesi. Kissan tulisi mahtua kääntymään ja kaivamaan hiekkaa ilman ahtauden tunnetta. Tämä ei ainoastaan lisää kissan mukavuutta, vaan myös edistää hyvää hygieniaa, sillä kissa ei välttämättä käytä liian pientä tai ahdasta vessaa.

Materiaalin suhteen suosittelen kestäviä ja helppohoitoisia materiaaleja. Muoviset kissanvessat ovat yleisiä, sillä ne ovat kevyitä, helppoja puhdistaa ja kestäviä. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että muovi on laadukasta ja ei kerää hajuja ajan myötä.

Muotoilu on myös tärkeä tekijä. On olemassa avoimia ja kattoisia malleja. Kattoiset mallit voivat tarjota kissalle enemmän yksityisyyttä ja vähentää hiekan leviämistä ympäriinsä, mutta jotkut kissat saattavat kokea ne ahtaiksi tai pelottaviksi. Avoimet mallit ovat yleensä helppoja puhdistaa ja antavat kissalle enemmän tilaa, mutta ne eivät välttämättä rajoita hajujen leviämistä yhtä tehokkaasti.

Helppokäyttöisyys on olennainen tekijä sekä kissalle että omistajalle. Kissanvessan tulisi olla helppo puhdistaa, mikä tarkoittaa, että sen tulisi olla riittävän suuri, jotta puhdistaminen on vaivatonta, mutta ei niin suuri, että sen siirtäminen olisi hankalaa. Jotkut mallit sisältävät lisäominaisuuksia, kuten hajunpoistajia tai itsepuhdistuvia mekanismeja, jotka voivat helpottaa ylläpitoa.

Kissanvessan valinta riippuu lopulta paljon kissasi ja sinun omista mieltymyksistäsi. On tärkeää kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja löytää se, joka sopii parhaiten sekä sinun että kissasi elämäntyyliin.

Lisätietoja erityyppisistä parhaista kissanvessoista

Arvosana: 9.7/10

Modkat-kissanvessa: Tyylikäs, innovatiivinen ja siisti ratkaisu kissasi tarpeisiin. Yläpuolelta kulku vähentää hiekan leviämistä, helppo puhdistaa. Sopii erinomaisesti korkeita paikkoja rakastaville kissoille.

Arvosana: 9.5/10

Moderna Top Cat -kissanvessa: Ekologinen, 98 % kierrätetystä muovista. Ainutlaatuinen katon kautta kulku, hiekkamatto ehkäisee sotkua, helppo puhdistaa. Täydellinen valinta ympäristötietoisille kissanomistajille.

Arvosana: 9.2/10

Trixie Maro kulmavessa: Tyylikäs ja tilaa säästävä ratkaisu kissasi tarpeisiin. Innovatiivinen muotoilu, aktiivihiilisuodatin ja helppo puhdistus tekevät tästä kissanvessasta ihanteellisen valinnan jokaiseen kotiin.

Arvosana: 9.2/10

LittyCat-kissanhiekkaroskis: Hygieeninen, hajuton ja tyylikäs ratkaisu kissanvessan ylläpitoon. Helppokäyttöinen, tilava ja moderni – pidä kotisi raikkaana ja siistinä vaivattomasti.

Arvosana: 9.5/10

Savic Nestor Jumbo -kissanvessa: Tilava ja mukava ratkaisu suurille kissoille. Ainutlaatuinen suunnittelu, helppo puhdistaa, aktiivihiilisuodatin pitää ympäristön raikkaana. Ihanteellinen myös pelokkaille kissoille ja pennuille. Tyylikäs ja toiminnallinen valinta kissakotiin.

Arvosana: 9.5/10

Petmate BoodaDomeCleanstep -kissanvessa yhdistää tyylikkään muotoilun, tilavuuden ja hajunhallinnan, tarjoten kissallesi yksityisyyttä ja pitäen kotisi siistinä. Erinomainen valinta tyylikkyyttä ja mukavuutta arvostavalle kissanomistajalle.

Arvosana: 9.5/10

Moderna Flip Cat -kissanvessa: helppokäyttöinen, hajut hallinnassa aktiivihiilisuodattimen ansiosta. Mukana hiekkalapio ja pidike – täydellinen yhdistelmä mukavuutta ja puhtautta kissasi tarpeisiin.

Arvosana: 9.3/10

Trap-it! -vessanedusmatto: Pidä kotisi puhtaana ja kissasi tassut siisteinä. Innovatiivinen, helppohoitoinen matto vähentää hiekan leviämistä – tyylikäs ja tassuystävällinen ratkaisu jokaiseen kotiin.

Arvosana: 9.1/10

MyPet-kissanvessa: tyylikäs, hajut hallinnassa aktiivihiilisuodattimen ansiosta, ja helppo puhdistaa irrotettavan yläosan avulla. Täydellinen yhdistelmä mukavuutta ja tyylikkyyttä kissasi tarpeisiin.

Arvosana: 9.3/10

Savic Aseo XXL -kissanhiekkalaatikko: tilava, helppokäyttöinen ja hygieeninen ratkaisu jokaiseen kissakotiin. Suunniteltu erityisesti suurille roduille ja monikissatalouksiin, tämä hiekkalaatikko tekee kissanhoitohetkestä vaivatonta ja siistiä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Hyvä kissanvessa on sellainen, joka on mukava kissallesi käyttää ja helppo sinun puhdistaa. Tässä on muutamia asioita, joita kannattaa harkita kissanvessan valinnassa:

 • Koko: Kissanvessa tulisi olla tarpeeksi suuri, jotta kissasi mahtuu kääntymään ja kaivamaan siinä mukavasti. Kissanvessan koon tulisi olla riittävä kissan koon mukaan.
 • Tyyppi: On monenlaisia kissanvessoja, mukaan lukien avoimia, katettuja ja itsepuhdistuvia. Valitse kissallesi sopiva tyyppi. Esimerkiksi, jos kissasi on arka, niin katettu kissanvessa saattaa olla paras valinta. 
 • Materiaali: Kissanvessa on hyvä valmistaa kestävästä ja helppohoitoisesta materiaalista, kuten muovista. Muovi on kestävää ja sitä on helppo puhdistaa. 
 • Sijainti: Valitse kissanvessan sijainti huolellisesti. Kissat haluavat yksityisyyttä käydessään vessassa, joten valitse rauhallinen paikka, jossa kissasi tuntee olonsa turvalliseksi. 
 • Siisteys: Kissanvessa tulisi puhdistaa säännöllisesti, vähintään kerran päivässä. Tämä pitää kissanvessan siistinä ja auttaa välttämään hajuja.

Kun valitset hyvän kissanvessan, kissasi voi käyttää sitä mielellään, mikä vähentää tarvetta etsiä muita paikkoja tarpeiden tekemiseen.

 

 

Kissanvessa kannattaa sijoittaa rauhalliseen ja helposti saatavilla olevaan paikkaan, jossa kissasi tuntee olonsa turvalliseksi ja yksityiseksi. Tämä auttaa kissaa käyttämään vessaa säännöllisesti.

Tärkeintä on valita paikka, jossa kissa voi käydä rauhassa ja joka on helppo puhdistaa. Yleisesti ottaen kissanvessa tulisi sijoittaa pois ruokailu- ja juomapaikoista, sillä kissat eivät halua käydä vessassa missään lähellä ruokaansa.

 Hyvä paikka voi olla esimerkiksi kylpyhuone tai kodinhoitohuone, mutta se voi olla myös makuuhuoneen tai olohuoneen nurkassa, jos se on rauhallinen ja yksityinen alue.

Kissanvessan uusimistarpeeseen vaikuttavat monet tekijät, kuten kissan määrä, kissanvessan koko, kissanvessan materiaali ja kissanvessan kunto. On tärkeää huolehtia kissanvessasta, jotta kissasi voi käyttää sitä mukavasti. 

Tässä joitakin yleisiä syitä, miksi kannattaa harkita uuden kissanvessan ostamista:

 • Vanha kissanvessa on kulunut tai rikki: Jos vanha kissanvessa on rikki tai siinä on halkeamia, kannattaa hankkia uusi kissanvessa turvallisuussyistä. 
 • Kissanvessa on liian pieni: Jos kissasi on kasvanut tai sinulla on useampi kissa, saatat tarvita suuremman kissanvessan. Kissanvessan tulisi olla tarpeeksi suuri kissallesi, jotta se mahtuu kääntymään ja kaivamaan tarpeeksi hiekkaa. 
 • Kissanvessa on likainen tai haiseva: Vaikka puhdistat kissanvessan säännöllisesti, saattaa olla aika hankkia uusi kissanvessa, jos haju ei poistu pesusta tai jos se on epämiellyttävä. Pohjaan tuleviin syviin naarmuihin tulee helposti likaa, mikä ei lähde pesussakaan pois.