Asiaa kissan leluista

Kissanlelut ovat aihe, mistä riittää puhuttavaa ja kirjoitettavaa. Niistä on kiva jutella kissanomistajien kanssa ja saada hyviä vinkkejä. Eri kissoilla on erilaisia mieltymyksiä leikkien ja lelujen suhteen ja minunkin kolme ragdoll-rotuista kissaa ovat olleet aivan erilaisia myös näissä asioissa. Kissalle on tärkeää antaa virikkeitä ja tekemistä ettei sen itse tarvitse keksiä viihdykettä itselleen ehkä kielletyistäkin asioista ja paikoista. Minusta kissanleluja on kiva ostaa ja niiden ei todellakaan tarvitse olla kalliita. Usein ne eivät olekaan. Toisaalta kannattaa huomioida myös tunnettu tosiasia, että hyvä ja halpa ovat harvoin samassa paketissa. Seuraavaksi muutama sana lelujen turvallisuudesta.

Kissan lelujen turvallisuus

Olipa kissanlelu sitten edullinen tai kalliimpi niin turvallisuus on aina ykkösjuttu. Kun ostat lelun niin kannattaa tarkistaa onko siinä osia, mitkä kissasi voisi purra irti. Tai onko siinä osia, mitkä voivat irrota rajummissa leikeissä. Minun ragdollit ovat sellaisia, että ne syövät aivan varmasti kaiken mitä irti saavat! Kannattaa huomioida myös se, että kissa ei välttämättä halua syödä kaikkea minkä se suuhunsa saa, mutta se ei saa enää ulos suustaan pientä lelusta irti lähtenyttä osaa. Yrittäessään saada osaa ulos se vain meneekin syvemmälle suuhun ja kurkkuun ja kissa nielee sen. Tämä on asia, mitä en tiennyt ensimmäisen kissani kohdalla. Onneksi mitään vakavaa ei kuitenkaan tapahtunut, vaikka se leikki leluilla millä en nykyisen ymmärrykseni ja tietämykseni mukaan antaisi kissan enää leikkiä. Suosittelen, että jos lelussa on vähänkin epävarmoja kohtia, mitkä voivat irrota niin anna kissasi leikkiä niillä vain valvotusti ja ota ne sitten leikin jälkeen pois.

 

 

spinner-2663796_640

Kissanminttu

Kissanminttulelut ovat suosittuja. Kissanminttu on kasvi, jonka yksi ainesosa hurmaa suurimman osan kissoista. Kaikki kissat eivät kuitenkaan reagoi siihen. Osa kissoista tykkää kissanmintusta jo pentuna, osa ei välitä aikuisenakaan. Noin 30-50 % kissoihin kissanminttu ei vaikuta millään lailla. Asia selviää vain kokeilemalla. Kissanmintun huumaava vaikutus kestää noin 10 min, minkä jälkeen kissa ei enää reagoi siihen. Silloin kannattaa ottaa kissanminttua sisältävät lelut pois ja antaa ne vaikka tunnin kuluttua tai myöhemmin uudelleen. Silloin reaktio on jälleen yhtä innostunut! Se reagoiko kissasi kissanminttuun selviää vain kokeilemalla. Olen ostanut kissoilleni sekä kissanminttuleluja että purkissa myytävää kissanminttua. Pyörittelen esim. palloa kissanmintussa ja sen jälkeen on kyllä vauhtia ja vaarallisia tilanteita tilanteita!

Aktivointilelut

Toinen mielenkiintoinen ryhmä kissanminttua sisältävien lelujen lisäksi ovat aktivointilelut. Niitä on olemassa todella monenlaisia ja monessa hintaluokassa myös. Aktivointilelujen ideana on antaa kissalle aivojumppaa, virikkeitä ja haasteita. Kissat oppivat nopeasti asioita ja sanoisin, että varsinkin ragdollit oppivat! Ne ovat todella viisaita kissoja. Itseäni kovasti kiinnostaa shoppailla aktivointileluja, koska varsinkin nuori tyttökissani tykkää kaikenlaisista leluista ja todella paljon aktivointileluista. Yksi aktivointilelujen mielenkiintoinen kategoria ovat lelut, joihin piilotetaan ruokaa ja kissa ratkaisee, miten ruoka saadaan sieltä esille.

 

 

Kissanlelujen maailma on monipuolinen ja mielenkiintoinen. Luulen, että olen vähintään yhtä ihastunut ja innostunut kuin kissakin, kun olen onnistunut löytämään lelun, mistä todella tykätään. Muistan, kun molemmat kissani saivat käymässä olevalta vieraalta lahjaksi pehmeän kissanminttua sisältävän lelun, johon ne hurmaantuivat aivan täysin! Kumpikin kantoi lelujaan mukana koko illan ja pyörivät sen päällä lattialla. Oli aivan mahtavaa seurata sitä! Sama toistui, kun annoin lelut seuraavinakin päivinä eli kannattaa todellakin kerätä kissanminttulelut talteen leikin jälkeen niin ne hurmaavat uudelleen. Toivottavasti löydät sellaiset lelut teidänkin kissatalouteen, mitkä innostavat kerta toisensa jälkeen!