Paras imuri lemmikkitalouteen

Paras imuri lemmikkitalouteen (2024) – vertailussa TOP 6

Päivitetty viimeksi 6.2.2024

Kotieläinten omistaminen tuo paljon iloa ja rakkautta elämäämme, mutta samalla se tuo myös lisääntynyttä siivoustarvetta. Eläinten karvat, hilse ja lika voivat kertyä nopeasti huonekaluihin ja mattoihin, mikä tekee kodin siivoamisesta haastavampaa. Siksi hyvä imuri on tärkeä asia kodissa, missä on eläimiä. Mitä enemmän on karvaa sitä enemmän on myös siivottavaa.

Mitkä ovat parhaita imureita eläintalouteen? Tässä artikkelissa esittelyssä tehokkaimpia imureita markkinoilla ja autamme sinua löytämään imurin, joka tekee lemmikkisi kodin siivoamisesta helpompaa ja tehokkaampaa.

Artikkelin sisällysluettelo

Esittelyssä parhaat imurit lemmikkitalouksiin 2024

Arvosana: 9.8 /10

 • Johdoton muotoilu: 30 % nopeampi puhdistus, suurempi liikkuvuus.
 • ProAnimal-harja: Optimaalinen eläinkarvojen poisto.
 • Kevyt ja kompakti: Helppo käsitellä ja säilyttää.
 • Vaihdettava akku: Pidempi käyttöaika, joustavuus.
 • Saksalainen laatu: Luotettava, kestävä suorituskyky.

Arvosana: 9.7 /10

 • 4-vaiheinen puhdistusjärjestelmä: Tehokas likaantumisen poisto.
 • Automaattinen mopin tunnistus: Helppokäyttöisyys ja mukavuus.
 • Pitkäkestoinen likasäiliö: Harvemmat tyhjennykset, enemmän mukavuutta.
 • Älykäs navigointi: Tarkka ja tehokas siivous joka nurkassa.
 • Alexa- ja Google Assistant -yhteensopivuus: Älykäs ja kätevä ohjaus.

Arvosana: 9.3 /10

 • 620W moottori: Tehokas puhdistus kaikille pinnoille.
 • Hiljainen käyntiääni: Miellyttävä käyttökokemus.
 • Erikoissuulakkeet: Tehokas karvojen ja nukan poisto.
 • Kestävä rakenne: Pitkäikäinen ja luotettava.
 • Hepa Flo -pölypussi: Neutraloi hajuja, pitää ilman raikkaana.

Arvosana: 9.5 /10

 • 1400 W teho – ylivoimainen puhdistuskyky lemmikkitalouksiin.
 • Patentoitu sykloniteknologia – ei enää kertakäyttöisiä pölypusseja.
 • Kompakti koko – helppo säilyttää ja käsitellä.
 • Vedensuodatin – raikastaa ilmaa, vähentää allergeeneja.
 • Pitkäikäinen saksalainen laatu – luotettava ja kestävä.

Arvosana: 8.9 /10

 • Vesisäiliö vangitsee pölyn, ideaali allergikoille ja lemmitalouksiin.
 • ”Hepa-13”-suodatin takaa puhtaan ilman, suojaa terveyttä.
 • Turboharja syväpuhdistaa matot, poistaa tehokkaasti likaa.
 • Kompakti ja helppokäyttöinen, erinomainen ohjattavuus ja puhdistettavuus.
 • Pieni turboharja, täydellinen pehmeiden pintojen puhdistukseen.

Arvosana: 9.3 /10

 • Voimakas 24 000 Pa imuteho: Tehokas puhdistus kaikille pinnoille.
 • Langaton ja kevyt: Helppo käyttää ja kuljettaa.
 • Pitkä käyttöaika: Jatkuva siivous ilman keskeytyksiä.
 • Erikoissuodatus: Ihanteellinen lemmikkikarvojen ja allergeenien poistoon.
 • Monipuoliset lisävarusteet: Täydellinen puhdistus kaikissa tilanteissa.

Millainen on hyvä imuri lemmikkitalouteen?

Hyvän imurin valitseminen eläintalouteen voi olla haastavaa. Imurin tulee olla tehokas poistamaan lemmikkien karvat ja hilse, mutta myös kestävä ja helppokäyttöinen. Hyvä eläintalouden imuri on suunniteltu käsittelemään suuria määriä karvoja ja pölyä ilman, että sen suodattimet tukkeutuvat tai imuteho heikkenee.

Lemmikit voivat olla herkkiä koville äänille, joten imurin tulee olla hiljainen käytössä. Hyvä imuri eläintalouteen voi säästää aikaa ja vaivaa, joten valitse huolellisesti ja harkitse erilaisia vaihtoehtoja ennen ostopäätöksen tekemistä.

Tavallinen imuri vai robotti-imuri?

Kun valitset imuria eläintalouteen, sinun on päätettävä, haluatko perinteisen imurin vai robotti-imurin. Perinteiset imurit ovat tehokkaampia ja monipuolisempia kuin robotti-imurit, mutta ne voivat olla raskaampia ja hankalammin käsiteltäviä.

Ne tarjoavat usein enemmän tehoa ja ovat suunniteltu käsittelemään tehokkaasti pölyä ja karvoja. Pakkauksessa tulee usein monia lisäosia kuten erilaisia harjapäitä ja suuttimia, jotka auttavat poistamaan lemmikkien karvoja kaikista huonekaluista ja pinnoilta.

Toisaalta robotti-imurit ovat käteviä ja helppokäyttöisiä. Ne voidaan asettaa ohjelmoitavaksi, jolloin imuri hoitaa siivouksen automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee olla läsnä. Robotti-imurit ovat myös hiljaisempia kuin tavalliset imurit, joten ne eivät häiritse lemmikkejäsi. Ne voivat kuitenkin olla kalliimpia kuin perinteiset imurit ja niiden imuteho voi olla heikompi.

Imurin teho ja suodatus eläintaloudessa

Imurin teho ja suodatus ovat tärkeitä tekijöitä, jotka on otettava huomioon valitessa imuria eläintalouteen. Eläintalouksissa voi kertyä paljon likaa, pölyä ja karvoja, joten imurin tulee olla tarpeeksi tehokas selviytyäkseen tällaisista haasteista.

Hyvä imuri eläintalouteen tarvitsee vähintään 800 watin tehon. Lisäksi sen tulisi olla varustettu korkealaatuisella suodattimella, joka pystyy poistamaan pienimmätkin hiukkaset ja allergeenit ilmasta.

Suodattimen laatu on erityisen tärkeä lemmikkitaloudessa, sillä lemmikkien karvat ja hilse voivat aiheuttaa allergisia reaktioita ihmisille ja pahentaa astmaa. Hyvä suodatin pystyy poistamaan ilmasta jopa 99,97 prosenttia allergeeneistä ja pienhiukkasista.

Hepa-suodattimet ovat erityisen tehokkaita tällaisiin tarkoituksiin. Kannattaa myös varmistaa, että imurin suodattimet ovat pestäviä ja helposti vaihdettavissa, jotta voit pitää imurin toimintakunnossa ja hygieenisenä käytön aikana..

Vaadittavat lisäominaisuudet eläintalouden imureissa

Siivous kissataloudessa

Hyvät imurit eläintalouteen tarjoavat usein erinomaisia lisäominaisuuksia, jotka voivat auttaa tekemään siivouksesta vieläkin tehokkaampaa. Esimerkiksi imurit, jotka ovat varustettu UV-valolla, voivat auttaa tappamaan bakteereita ja allergeeneja, mikä on erityisen tärkeää lemmikkitalouksissa.

Monet imurit ovat myös varustettu HEPA-suodattimilla, jotka pystyvät poistamaan jopa 99,97 prosenttia allergeeneistä ja pienhiukkasista ilmasta. Lisäksi jotkut imurit on varustettu erilaisilla toiminnoilla, kuten höyrypuhdistuksella ja moppaustoiminnolla, jotka voivat auttaa puhdistamaan lattioita ja muita kovia pintoja tehokkaasti.

Nämä toiminnot voivat auttaa poistamaan likaa ja bakteereita syvemmältä pinnoilta, jolloin lemmikkien terveys ja hygienia säilyvät paremmin.

Imurin käyttömukavuus on myös tärkeä huomioida. Valitse imuri, joka on helppo käsitellä, kevyt ja varustettu pitkällä johdolla, joka mahdollistaa liikkuvuuden eri huoneissa ilman, että tarvitset jatkuvasti etsiä uusia pistorasioita.

Imurin käynnistys- ja sammutusnappien tulee olla helppokäyttöisiä ja ergonomisesti muotoiltuja. Tällä tavalla voit pitää huolen siitä, että imurointi on mukavaa ja miellyttävää.

Imurien vertailu ja arvostelut lemmikkitalouden tarpeisiin

Kun valitset imuria eläintalouteen, kannattaa tutustua eri imurien ominaisuuksiin ja vertailla niitä omiin tarpeisiisi. On tärkeää valita imuri, joka sopii lemmikkisi ja kotisi tarpeisiin parhaiten. Tarkista imurin tehokkuus, suodattimen laatu, lisäominaisuudet ja käyttömukavuus ennen ostopäätöksen tekemistä.

Lue myös muiden käyttäjien arvosteluja ja kokemuksia eri imureista, jotta voit saada käsityksen siitä, miten ne toimivat käytännössä. Vertaa eri imureiden hintoja ja tutki takuuehdot ja mahdolliset huoltopalvelut, jotta voit valita imurin, joka on luotettava ja kestävä.

Hyvä imuri eläintalouteen voi säästää aikaa ja vaivaa pitkällä aikavälillä. Valitsemalla tehokkaan ja käytännöllisen imurin, voit pitää kotisi puhtaana ja lemmikkisi terveenä ja hyvinvoivana.

Vertailu: Perinteinen imuri, varsi-imuri vai robotti-imuri?

Perinteinen pölynimuri

Hyvät puolet:

Tehokas imuteho: Perinteisellä pölynimurilla on yleensä korkea imuteho, mikä mahdollistaa syvällisen ja tehokkaan puhdistuksen.

Suuri pölysäiliö: Useimmissa perinteisissä pölynimureissa on tilava pölysäiliö, joten niitä ei tarvitse tyhjentää usein.

Monipuolisuus: Perinteiset pölynimurit tarjoavat usein erilaisia suulakkeita ja lisävarusteita eri puhdistustehtäviä varten, kuten harjat mattojen puhdistamiseen tai kapeat suulakkeet ahtaissa tiloissa.

Huonot puolet:

Paino ja käsittely: Perinteiset pölynimurit ovat yleensä raskaita ja hankalia liikutella, mikä voi aiheuttaa hankaluuksia varsinkin portaiden tai korkeiden pintojen puhdistamisessa.

Johdon rajoitukset: Monissa perinteisissä pölynimureissa on virtajohto, mikä voi aiheuttaa rajoituksia liikkumisessa ja vaatii pistorasian läheisyyttä. Johto voi myös olla sotkeutumisen ja kompastumisen riski.

Työläs käyttöönotto: Perinteisen pölynimurin käyttöönotto vaatii yleensä vaivaa, kuten johdon purkamista ja suulakkeiden vaihtamista eri pinnoille.

Varsi-imuri

Hyvät puolet:

Kätevyys: Varsi-imurit ovat kevyitä ja helppoja liikutella, joten ne soveltuvat helposti monien pintojen puhdistamiseen.

Langattomuus: Varsi-imurit toimivat yleensä akulla, mikä mahdollistaa langattoman käytön ja vähentää liikkumisrajoituksia.

Helppo säilytys: Koska varsi-imurit ovat kompakteja ja usein seinätelineellä säilytettäviä, niitä on helppo säilyttää ja pitää käden ulottuvilla.

Huonot puolet:

Rajoitettu akkukesto: Varsi-imurin akun kesto voi olla rajoitettu, mikä voi asettaa aikarajoituksia pidempien puhdistustehtävien suorittamiselle. Akun tyhjentyessä imuteho voi myös heikentyä.

Pienempi pölysäiliö: Varsi-imureissa pölysäiliö on yleensä pienempi kuin perinteisissä pölynimureissa, joten se täytyy tyhjentää useammin.

Imutehon rajoitukset: Vaikka varsipölynimureiden imuteho on parantunut, ne eivät välttämättä pysty tarjoamaan yhtä voimakasta imutehoa kuin perinteiset pölynimurit.

Robotti-imuri

Hyvät puolet:

Automaattinen puhdistus: Robotti-imurit voivat toimia itsenäisesti, aikatauluttaa puhdistuksen ja siirtyä huoneesta toiseen ilman valvontaa.

Kompakti muotoilu: Niiden pienikokoisen muotoilun ansiosta ne pääsevät käsiksi ahtaisiin paikkoihin, kuten huonekalujen ja sänkyjen alle.

Ajansäästö: Robotti-imurit voivat auttaa säästämään aikaa, koska niitä ei tarvitse työntää tai ohjata manuaalisesti. Voit tehdä muita asioita samalla kun robotti-imuri hoitaa puhdistuksen.

Huonot puolet:

Rajoitettu imuteho: Robotti-imurien imuteho ei yleensä vastaa perinteisten pölynimureiden imutehoa, mikä voi johtaa vähemmän syvälliseen puhdistukseen.

Korkea hinta: Laadukkaat robotti-imurit voivat olla melko kalliita verrattuna perinteisiin pölynimureihin tai varsi-imureihin, vaikka niiden hinta onkin laskenut koko ajan. Tarjolla on toki monen hintatason robotti-imureita.

Huolto ja ylläpito: Robotti-imureiden pölysäiliö on tyhjennettävä säännöllisesti ja niiden harjat on puhdistettava tai vaihdettava tarpeen mukaan. Lisäksi joidenkin mallien akku saattaa vaatia vaihtamista ajan myötä.

Vertailu: Imuri pölypusseilla vai vedensuodattimella?

Pölynimurit, joissa on pölypussi

Hyvät puolet:

Tehokas pölynkeräys: Pölynimurit, joissa on pölypussi, keräävät pölyn ja lian tehokkaasti pölypussin sisään. Pussi toimii suodattimena, joka estää pölyn leviämisen takaisin ilmaan.

Helppo käyttöönotto: Pölypussin vaihtaminen on yleensä suoraviivaista ja helppoa. Uuden pussin asentaminen vie vain muutaman sekunnin.

Hyvä suodatus: Pölypussit tarjoavat yleensä tehokkaan suodatuksen, joka pystyy vangitsemaan pienet pölyhiukkaset ja allergeenit. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä allergioista kärsiville.

Huonot puolet:

Jatkuva pölypussien hankinta: Pölypussit täytyy vaihtaa säännöllisesti, mikä aiheuttaa jatkuvia kustannuksia. Tämä voi tuntua hankalalta tai unohtua ja joskus uusia pölypusseja ei ole saatavilla helposti.

Pölypussin kapasiteetti: Pölypussin koko voi olla rajoitettu, mikä tarkoittaa, että se täyttyy nopeasti, erityisesti jos imuroit suurempia alueita tai pölyävää likaa. Tämä vaatii usein pölypussin usein vaihtamista.

Pölynimurin imuteho: Pölypussin täyttyessä imuteho voi heikentyä ajan myötä. Jotta imuteho säilyisi optimaalisena, pölypussi on vaihdettava riittävän usein.

Pölynimurit, joissa on vedensuodatin

Hyvät puolet:

Tehokas pölynkeräys ja suodatus: Pölynimurit, joissa on vesisuodatin, pystyvät keräämään pölyn ja lian tehokkaasti veden avulla. Vesisuodatin toimii suodattimena, joka estää pölyn ja hiukkasten pääsyn takaisin ilmaan.

Hyvä ilmanlaatu: Vesisuodattimet voivat auttaa parantamaan ilmanlaatua, sillä ne pystyvät poistamaan pieniä hiukkasia, pölyä ja allergeeneja ilmasta. Tämä on hyödyllistä etenkin allergioista kärsiville henkilöille.

Helppo puhdistus: Vesisuodattimella varustetut pölynimurit ovat yleensä helppoja puhdistaa. Vesisäiliö voidaan tyhjentää ja pestä helposti käytön jälkeen.

Huonot puolet:

Paino ja koko: Pölynimurit, joissa on vesisuodatin, voivat olla raskaita ja kookkaampia kuin perinteiset pölynimurit. Tämä voi tehdä niiden liikuttelusta hieman hankalampaa.

Huolto ja ylläpito: Vesisuodattimet vaativat säännöllistä puhdistusta ja vedenvaihtoa käytön jälkeen. Tämä saattaa olla aikaa vievää ja vaatia huolellisuutta, jotta suodatin toimii tehokkaasti.

Kuivumisaika: Vesisuodattimella varustetun pölynimurin käytön jälkeen vesisäiliö täytyy tyhjentää ja kuivata. Tämä voi vaatia odottelua, ennen kuin pölynimurin voi käyttää uudelleen.

Siivous kissataloudessa

Lisätietoja parhaista imureista

Arvosana: 9.8/10

Bosch ProAnimal BCS61PET: Tehokas, johdoton pölynimuri lemmikkikoteihin. Kompakti, kevyt ja erikoisharjoilla varustettu – poistaa eläinkarvat nopeasti ja tehokkaasti. Saksalaista laatua jokaiseen kotiin.

Arvosana: 9.7/10

Roomba Combo j7+: Älykäs robotti-imuri ja moppi lemmikkitalouksiin. Tehokas puhdistus, helppo käyttö, ja pitkäkestoinen likasäiliö tekevät siivouksesta huomaamatonta ja vaivatonta. Siisti koti, vähemmällä vaivalla.

Arvosana: 9.3/10

Numatic Henry Pet -pölynimuri: 620W tehoa, hiljainen käyntiääni ja erikoissuulakkeet tekevät lemmikkikotien siivouksesta vaivatonta. Kestävä, tehokas ja hajuhaittoja neutraloiva – täydellinen valinta jokaiseen lemmikkitalouteen.

Arvosana: 9.5/10

Koe siivouksen mullistus THOMAS Cycloon Hybrid Pet – Friends -pölynimurilla: 1400 W tehoa, innovatiivinen vedensuodatin ja sykloniteknologia tekevät lemmikkitalouksien siivouksesta vaivatonta ja tehokasta. Pieni koko, suuri suorituskyky.

Arvosana: 8.9/10

Zyle ”Bora 5000Z” pölynimuri yhdistää veden voiman ja HEPA-suodatuksen, tarjoten allergiaystävällisen, tehokkaan ja helppokäyttöisen ratkaisun kodin puhtaanapitoon. Pidä kotisi raikkaana ja puhtaana vaivattomasti.

Arvosana: 9.3/10

Dreame V11 SE -imuri: Lemmikkitalouksien unelma. Voimakas imuteho, langaton käyttömukavuus ja erikoissuodatus tekevät lemmikkikarvojen ja allergeenien siivoamisesta vaivatonta. Tehokas siivous, joka kotiin.

Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

Varsi-imurin jatkuva lataaminen ei ole suositeltavaa, sillä se voi lyhentää akun käyttöikää. Nykyaikaiset varsi-imurit käyttävät yleensä litiumioniakkuja, jotka eivät kestä hyvin jatkuvaa ylilatausta. On parempi ladata imuri vain, kun akku on melkein tyhjä, eikä pitää sitä jatkuvasti latauksessa.

Kun akku on täynnä, on suositeltavaa irrottaa laturi, sillä jatkuva ylilataus voi vahingoittaa akkua. Jos et käytä imuria pitkään aikaan, on hyvä säilyttää se puoliksi ladattuna, koska täysin tyhjä tai täysi akku voi vahingoittua, jos sitä ei käytetä pitkiin aikoihin.

Lisäksi on hyvä ladata imuri ennen kuin akku on täysin tyhjentynyt, sillä täysin tyhjentyminen voi vahingoittaa akkua. Imuria ja sen akkua kannattaa säilyttää ja ladata huoneenlämmössä, sillä äärimmäiset lämpötilat voivat myös vahingoittaa akkua. Näiden ohjeiden noudattaminen auttaa pidentämään varsi-imurisi akun käyttöikää ja varmistamaan, että se toimii tehokkaasti.

Robotti-imurin kestoikä riippuu useista tekijöistä, kuten laitteen laadusta, käyttötiheydestä ja huollosta. Yleisesti ottaen laadukkaat robotti-imurit voivat kestää useita vuosia, tyypillisesti noin 4-6 vuotta. Tämä kestoikä voi kuitenkin vaihdella merkittävästi riippuen siitä, kuinka hyvin laitetta huolletaan ja kuinka usein sitä käytetään.

Säännöllinen huolto, kuten harjojen puhdistaminen, suodattimien vaihto ja pyörien tarkistus, voi pidentää imurin käyttöikää. Lisäksi imurin akun kunto on tärkeä tekijä, sillä akun heikentyessä imurin suorituskyky ja käyttöaika voivat laskea. Akun vaihtaminen tarvittaessa voi auttaa ylläpitämään imurin suorituskykyä.

On myös tärkeää käyttää robotti-imuria valmistajan ohjeiden mukaisesti, välttää sen ylikuormittamista ja suojata se vaurioilta, kuten putoamisilta portailta. Näiden seikkojen huomioiminen auttaa varmistamaan, että robotti-imuri palvelee tehokkaasti mahdollisimman pitkään.

Parhaan imurin valinta lemmikkitalouteen riippuu useista tekijöistä, kuten lemmikkien määrästä, asunnon koosta ja pintojen tyypeistä. Lemmikkitalouksissa on tärkeää valita imuri, joka on suunniteltu poistamaan tehokkaasti karvat ja allergeenit.

Tehokas HEPA-suodatin on suositeltava, sillä se pystyy vangitsemaan pienimmätkin allergeenit ja pölyhiukkaset, mikä on erityisen tärkeää allergiasta kärsiville. Lisäksi imurin tulisi olla riittävän tehokas imemään karvat ja lika kaikilta lattiatyypeiltä, mukaan lukien matot ja kovat lattiat.

Monet lemmikkitalouksien omistajat suosivat pystyimureita, joissa on voimakas imuteho ja erityiset suulakkeet karvojen poistoon. Myös varsi-imurit ovat suosittuja niiden keveyden ja helppokäyttöisyyden vuoksi, mutta niiden akun kesto ja säiliön koko voivat olla rajoitteita. Robotti-imurit tarjoavat kätevän ratkaisun päivittäiseen siivoukseen, mutta ne eivät välttämättä korvaa perusteellista siivousta tehokkaammalla imurilla.

Kannattaa myös harkita imuria, joka on helppo puhdistaa ja huoltaa, sillä lemmikkien karvat voivat tukkia suulakkeita ja harjoja. Kestävyys ja luotettavuus ovat myös tärkeitä, sillä lemmikkitalouksissa imuria käytetään usein ja vaativissa olosuhteissa. Lopulta paras imuri lemmikkitalouteen riippuu yksilöllisistä tarpeista ja mieltymyksistä, joten on suositeltavaa vertailla eri malleja ja niiden ominaisuuksia ennen ostopäätöksen tekemistä.