iso raapimispuu

Paras kissan iso kiipeilypuu (2023) – esittelyssä TOP 4

Onko suunnitelmissasi iso kiipeilypuu kissallesi? Jos asuntosi on sellainen, että sinne voi laittaa ison kiipeilypuun niin lämpimästi suosittelen. Kissa rakastaa kiipeilyä ja korkeita paikkoja! Se tarkkailee mielellään kodin tapahtumia mahdollisimman korkealta. Kiipeilypuun suojaisessa luolassa on ihanaa myös ottaa päivänokoset ja ehkäpä leikkiäkin. Kotitiikerisi rakastaa tällaista!

Tässä pikalinkit oikeaan kohtaan, jos et jaksa lukea koko artikkelia:

Parhaat arvostelut saanut kiipeilypuu

Tämä kestävä tukevarakenteinen iso raapimispuu on saanut loistavat arvostelut käyttäjiltään. Iso kiipeilypuu tarjoaa kissallesi monia vaihtoehtoja. Kiipeilypuussa on kolme näköalatasannetta ja mökki, missä voi ottaa nokoset tai jatkaa päivän leikkejä.

Plyysipintaisia portaita pitkin pääsee majasta toiseen. Satulinnan kolme tornia tarjoavat reunalliset makuutasot. Monipuolinen valinta kissakotiin. Kestää kovempaakin käyttöä, koska on riittävän tukeva. Toki käytön jälkiä ajan myötä tulee, mutta niinhän kissaperheessä aina 🙂

Tähkäpää –raapimispuu

 • mitat: K181 x P60 x L50 cm.
 • kaksi värivaihtoehtoa: tummanharmaa tai kerma
 • kaksi nukkumamökkiä, kolme näköalatasannetta, kaksi plyysihiirtä kuminauhassa

Paras edullisin iso kiipeilypuu

Ison kiipeilypuun voi saada myös suhteellisen edullisesti. Tässä kiipeilypuussa on monta eri tasoa, majaa ja kiva riippumatto. Kiipeilypuu on erittäin vakaa ja pedin saa kätevästi tasosta irrotettua puhdistamista varten. Tämä kiipeilypuu on ihanteellinen monen kissan talouteen ja kestää vauhdikkaimpiakin leikkejä.

La Digue III – raapimispuu

 • mitat : K163 x P49 x L49 cm
 • useita värivaihtoehtoja: musta, beige, luonnonvalkoinen tai vaaleanharmaa
 • yksi maja, kaksi oleskelutasoa, kaksi roikkuvaa lelua.

Paras kiipeilypuu suurille kissoille

Jos kissasi on todella isokokoinen kiipeilypuulta vaaditaan hieman enemmän. Silloin tarvitaan erityisen tukeva kiipeilypuu, jossa ei ole vaaraa esim. puun kaatumiseen. Tämä kiipeilypuu on erityisen vakaa ja tasot riittävän isot. Kiipeilypuussa on riittävän monta vaihtoehtoa kissan leikki- ja lepohetkiin. Saatavana vain yksi värivaihtoehto, mutta neutraalit värit sopivat moniin koteihin hyvin.

Kissan raapimapuu Lucano

 • korkeus 110 cm, lattiapinta-ala 58 x 48 cm
 • yksi värivaihtoehto: valkoinen & taupe
 • pesäkolo, oleskelutasoja, riippumatto, leluja.

Paras seinään kiinnitettävä kiipeilypuu

Tämä raapimispuu kestää paljon eikä painavampienkaan kissojen kohdalla ole puun rikkoontumisen vaaraa! Tämä monipuolinen kiipeilypuu sisältää monta tasoa ja ihanaa löhöilypaikkaa. Kätevä vaihtoehto pieneenkin kotiin, koska seinäkiinnityksen ansiosta tämä ei vie paljon tilaa. Seinään kiinnittäminen on helppoa.

Kiipeilypuu on vakaa eikä heilahtele rajummissakaan leikeissä seinäkiinnityksen ansiosta. Tasojen ja majan puupinnat on helppo pitää puhtaana. Muistathan varmistaa, että seinämateriaali sopii kiinnitykseen. Pakkaus ei sisällä kiinnitystarvikkeita.

Natural Paradise Magnolia –seinään kiinnitettävä raapimispuu

 • kokonaismitat max. K200 x P112 x L85 cm
 • väri: kerma
 • maja, kolme petiä, viisi makuupaikkaa, katselutasanne, riippumatto
 • tasot ja maja puuta kestävästä metsätaloudesta

Miten löydän sopivan kiipeilypuun kissalleni

Raapimispuu ja kiipeilypuu ovat toisaalta samoja asioita, mutta toisaalta erillisiä. Sekä raapiminen että kiipeileminen ovat kissalle luontaisia toimintoja ja sille täytyy antaa kodissa mahdollisuus molempiin. Raapimiseen riittää yksinkertainen raapimistolppakin, kunhan se on riittävän iso kissan kokoon nähden. Kissan täytyy pystyä venyttelemään tolppaa vasten eli isolle kissalle pitää olla korkeampi raapimispuu kuin pienelle kissalle.

Monet kissanomistajat haluavat hankkia monipuolisen raapimispuun, missä on myös kunnollinen kiipeilymahdollisuus. Hyvä raapimispuu on valmistettu kestävästä materiaalista, yleensä sisalista. Kiipeilypuu tarjoaa mahdollisuuden teroittaa kynsiä, kiivetä eri tasoille, leikkiä, tarkkailla korkealta kodin tapahtumia sekä käpertyä turvalliseen pehmeään makuutasoon tai majaan nautinnollisille päiväunille.

Isoille kissaroduille tarvitaan tukeva kiipeilypuu, jossa ehkä mahdollisuus seinäkiinnitykseen. Nykyään kiipeilypuun ulkonäkö on myös tärkeää ja useat kissanomistajat haluavatkin panostaa design- kiipeilypuihin, jotka sopivat kodin sisustukseen. Tärkeintä on, että löydät juuri kissallesi ja sinulle sopivan raapimispuun, joka on kivan näköinen juuri teidän kotiin!