Kissan turkin hoito

Paras kissan kevythäkki – TOP 3

Matkustaminen lemmikin kanssa voi olla jännittävä seikkailu, olipa kyseessä päiväretki eläinlääkäriin tai pidempi matka lomakohteeseen. Jos omistat kissan, tiedät varmasti, että kissat ovat luonnostaan uteliaita ja itsenäisiä olentoja, jotka voivat tarvita hieman ylimääräistä turvaa ja mukavuutta matkustaessaan. Tässä tulee peliin paras kissan kevythäkki, joka tarjoaa sekä turvallisen että miellyttävän matkustuskokemuksen sekä sinulle että kissallesi.

Paras kissan kevythäkki

Easy Go –kevythäkki

 • Kätevä kokoontaitettava metallirunkoinen kevythäkki
 • Hyvä ilmanvaihto
 • Etuovi ja sivuikkunat
 • Helppo ja kevyt kuljettaa kantokahvasta
 • Nopea pystyttää ja purkaa
 • Löytyy kolmessa koossa: S, M ja L
 • Tarviketasku herkuille ja leluille
 • Hyvä kevythäkki käytettäväksi matkoilla tai kotona rauhoittumispaikkana

Paras edullinen kuljetushäkki

Kevythäkki PetEasy, merensininen

 • Nopea pystyttää ja purkaa
 • Seinissä oleva verkko takaa ilmanvaihdon
 • Alustan voi pestä koneessa
 • Erillinen irtokahva helpottaa kasatun häkin kantamista
 • Hyvä häkki esim. matkoille kissan kanssa

Paras pieni kevythäkki

Kevythäkki PetEasy, oranssi

 • Kätevä kissan kuljetukseen autossa
 • Kolme ovea: päällä, päädyssä ja pitkällä sivulla
 • Vedenkestävä
 • Seinissä olevat verkot varmistavat hyvän ilmanvaihdon, mutta tarvittaessa ne saa myös peitettyä näkösuojaksi kokonaan.
 • Helppo liikutella kantokahvojen avulla
 • Lämmin suositus tälle häkille vaikkapa mökkimatkoille!

Syyt kevythäkin hankkimiseen

Kevythäkki on erinomainen vaihtoehto kissan kuljettamiseen, sillä se on suunniteltu erityisesti kissan tarpeita ajatellen. Nämä häkit ovat yleensä valmistettu kestävästä ja kevyestä materiaalista, kuten muovista tai kankaasta, mikä tekee niistä helppoja kuljettaa ja siirtää tarvittaessa.

Kevythäkki tarjoaa riittävästi tilaa kissallesi, jotta se voi liikkua ja asettua mukavasti matkan aikana.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun valitset kissallesi häkkiä, on turvallisuus. Paras kissan kevythäkki tarjoaa vahvan rakenteen ja luotettavan lukitusjärjestelmän, joka estää kissaasi pakenemasta tai vahingoittumasta matkan aikana.

Häkin tulee olla myös hyvin ilmastoitu, jotta kissa saa tarpeeksi happea ja pysyy viileänä lämpimillä säillä.

Toinen tärkeä ominaisuus, jota kannattaa etsiä kissan kevythäkissä, on helppo pääsy kissan luo. Hyvä häkki on varustettu useilla sisäänkäynneillä tai vetoketjuilla, jotka mahdollistavat nopean ja kätevän pääsyn kissaan milloin tahansa.

kissan kevythäkki

Tämä on erityisen hyödyllistä, kun tarvitset päästä kissaasi käsiksi esimerkiksi ruokkimista tai rauhoittamista varten.

Hyvä kissan kevythäkki tarjoaa mukavuutta kissallesi matkan aikana. Se voi sisältää pehmustettua pohjaa, jotta kissa voi levätä ja nukkua mukavasti. Joissakin malleissa on myös irrotettavia tai pestäviä sisävuoria, jotka helpottavat häkin puhtaanapitoa.

Muista tarkistaa, että häkissä on myös riittävästi tilaa vesi- ja ruokakipoille, jotta kissa voi matkustaa mukavasti ja turvallisesti pitkänkin matkan ajan.

Hyvän kevythäkin ominaisuudet

Kun etsit teille parasta kissan kevythäkkiä turvallisuus on ensisijainen vaatimus. Kissasi turvallisuudesta huolehtiminen matkan aikana on välttämätöntä ja hyvä kevythäkki tarjoaa tarvittavan suojan ja turvallisuuden.

Yksi tärkeimmistä turvallisuusominaisuuksista on vahva rakenne. Häkin tulisi olla valmistettu laadukkaista materiaaleista, kuten kestävästä muovista tai vahvasta kankaasta, joka kestää matkan aikana tapahtuvaa liikettä ja mahdollisia kolhuja.

Vahva rakenne estää kissaasi pakenemasta tai vahingoittumasta, jos häkki esimerkiksi putoaa tai kolhiintuu matkan aikana.

Toinen tärkeä seikka on lukitusjärjestelmä. Parhaassa kissan kevythäkissä on luotettava ja turvallinen lukitusmekanismi, joka estää häkin avaamisen vahingossa tai kissasi tekemänä tempauksena.

Tarkista, että lukitusmekanismi on helppo käyttää sinulle, mutta tarpeeksi turvallinen pitämään kissasi sisällä.

Ilmanvaihto on myös olennainen tekijä turvallisuuden kannalta. Häkin tulee olla hyvin ilmastoitu, jotta kissasi saa riittävästi happea matkan aikana.

Varmista, että häkissä on riittävästi ilmanvaihtoaukkoja tai verkkoja, jotka mahdollistavat ilman kierron, mutta samalla estävät kissaasi pääsemästä ulos.

Käytännöllisen kevythäkin tulisi myös olla helppo kuljettaa ja säilyttää. Valitse häkki, joka on kevyt ja tarjoaa kätevät kantokahvat tai olkahihnat.

kissan kevythäkki

Tämä tekee häkin kantamisesta vaivatonta, oli sitten kyseessä lyhyt kävely matkakohteeseen tai pidempi matka autolla tai julkisilla kulkuvälineillä.

Lisäksi on hyödyllistä valita kevythäkki, joka voidaan taittaa tai purkaa helposti ja säilyttää pienessä tilassa. Tämä helpottaa häkin säilyttämistä kotona tai matkakohteessa, kun sitä ei tarvita.

On myös hyödyllistä valita kissan kevythäkki, joka täyttää kansainväliset lentokuljetusvaatimukset, jos aiot matkustaa lentäen lemmikkisi kanssa. Lentoyhtiöillä on tiukat säännöt ja määräykset kissan kuljettamisesta, joten varmista, että häkki täyttää kaikki tarvittavat vaatimukset, kuten sopivan koon ja hyväksytyt materiaalit.

Kun otat huomioon nämä turvallisuusnäkökohdat, voit valita parhaan kissan kevythäkin, joka tarjoaa sinulle mielenrauhan ja kissallesi turvallisen matkustuskokemuksen. Muista myös ottaa huomioon kissasi koko ja tarpeet valitessasi häkkiä, jotta se sopii täydellisesti lemmikkisi tarpeisiin.

Kevythäkin materiaalit ja rakenne: Kestävyyttä ja mukavuutta kissallesi

Hyvä kissan kevythäkki tarjoaa optimaalisen tasapainon kestävyyden ja mukavuuden välillä. Valitessasi kevythäkkiä kissallesi kiinnitä huomiota käytettyihin materiaaleihin ja häkin rakenteeseen.

Yleisimmät materiaalit, joista kevythäkit valmistetaan, ovat muovi ja kangas. Muoviset häkit ovat yleensä kestävämpiä ja helppohoitoisempia ja ne tarjoavat paremman suojan ulkoisia tekijöitä vastaan, kuten kolhuja ja sateita.

Kangashäkit ovat kevyempiä ja helpompia taittaa kasaan, mikä tekee niistä käteviä matkustettaessa. Ne tarjoavat myös hyvän ilmanvaihdon ja joustavuuden, mutta niiden suoja ulkoisia tekijöitä vastaan voi olla hieman heikompi.

Häkin rakenteen tulee olla vahva ja kestävä, jotta se kestää matkustamisen aiheuttamat rasitukset. Tarkista, että häkissä on tukevat ja hyvin kiinnitetyt osat, kuten lujat saranat, vahvistetut reunat ja luotettavat vetoketjut. Varmista myös, että kevythäkki on suunniteltu siten, että se ei helposti vääntyile tai mene rikki matkan aikana.

Kiinnitä huomiota myös häkin sisätiloihin. Hyvä kevythäkki tarjoaa riittävästi tilaa kissallesi liikkua ja asettua mukavasti. Tarkista, että häkissä on pehmustettu pohja, joka tarjoaa mukavuutta ja tukea kissan levätessä ja nukkuessa.

sleeping cat

Joissakin malleissa on myös irrotettavia ja pestäviä sisävuoria, jotka helpottavat häkin puhtaanapitoa pitkän matkan aikana.

Hyvässä kissan kevythäkissä on kestävä rakenne ja käytännölliset materiaalit, jotka vastaavat sekä omia että kissasi tarpeita. Muista ottaa huomioon kissasi koko ja mukavuustarpeet valitessasi häkkiä.

Hyvä häkki tarjoaa riittävästi tilaa kissallesi liikkua ja asettua mukavasti matkan aikana. Tarkista, että häkissä on riittävästi korkeutta, jotta kissa voi seisoa pystyssä ja venytellä.

Lisäksi häkissä tulisi olla riittävästi ilmanvaihtoa ja näkyvyysaukkoja, jotta kissa voi tuntea olonsa turvalliseksi ja välttää ahdistusta. Joissakin malleissa voi olla myös lisäominaisuuksia, kuten säädettävä kantohihna tai lisätaskut tarvikkeiden säilyttämiseen.

Kun pyrit ottamaan huomioon edellä kerrottuja ominaisuuksia valitessasi kevythäkkiä voit olla varma, että kissasi matkustaa turvallisesti ja mukavasti kevythäkissä olipa kyseessä sitten lyhyt automatka tai pidempi lomamatka.