kissanlelut

Parhaat kissanlelut 2023 – TOP 4

Kissan lelujen valikoima markkinoilla on todella laaja ja niitä löytyy laidasta laitaan. Usein tietyistä leluista tulee kissojen ehdottomia suosikkeja, millä leikitään vuodesta toiseen. Kissanomistajat innostuvat usein ostamaan lemmikilleen uusia leluja vain koska niitä on niin kiva ostaa ja antaa.

Mikä onkaan mukavampaa kuin onnistuu ostamaan lelun, jonka kanssa kissa alkaa heti leikkimään! Silloin sekä kissa että omistaja saavat monta mukavaa hetkeä. Etsimme markkinoilta neljä hauskinta kissanlelua, jotka ovat saaneet hyvät arvostelut käyttäjiltä.

MadCat Taikasieni

 • Tämä höpötattina tunnettu lelu innostaa kissan puskemaan ja leikkimään
 • Sisältää sekä kissanminttua että matatabia
 • Innostaa leikkimään myös niitä kissoja, jotka eivät reagoi kissanminttuun
 • Suosittu lelu, jolla leikitään mielellään

 • Yksi ostetuimmista kissanleluista
 • Kolmessa kerroksessa olevat pallot liikkuvat uralla tassun tönäisyllä
 • Halkaisija 25 cm, korkeus 13 cm
 • Lelun pohjassa on liukuesteet, joiden tarkoitus on pitää pallot lelussa, mutta taitava kissa saa ne kyllä irti. Ne voi laittaa paikoilleen uudelleen.
 • Iso suositus tälle; kissat viihtyvät tämän parissa todella hyvin!

 • Sisältää luonnonmukaisin viljelymenetelmin viljeltyä kissanminttua
 • Käsin valmistettu kissanlelu
 • Ei sisällä vanua puuvillaa, vanua tai muita täyteaineita
 • Hauska lelu paini- ja potkimisleikkeihin

 • Lelu ääntelee, kun sitä liikuttaa eli tosi hauska kaveri kissalle
 • Koko 5 cm
 • Tykätty lelu kissoilla!

Kissan lelut

Kissan lelut ovat tärkeä osa kissan elämässä. Ne tarjoavat aktiviteetteja, pitävät kissan aktiivisena ja edistävät sen hyvinvointia.

Yksi suosittu lelutyyppi ovat interaktiiviset lelut, jotka aktivoivat kissan metsästysvaistoa. Esimerkiksi ääniä, valoja tai liikkuvia osia sisältävät lelut herättävät kissan mielenkiinnon ja houkuttelevat sitä leikkimään.

Näitä leluja voi myös käyttää yhdessä omistajan kanssa, mikä luo hauskoja ja vuorovaikutteisia hetkiä kissan ja omistajan välille.

Toinen suosittu lelukategoria on pehmolelut. Pehmolelut, joissa on erilaisia muotoja, kokoja ja tekstuuria, tarjoavat kissalle mahdollisuuden purra, heittää ja tassutella. Monet pehmolelut on täytetty kissanmintulla tai kissanruoholla, jotka ovat kissalle miellyttäviä tuoksuja ja stimuloivat sen aisteja.

Miksi lelut ovat tärkeitä kissalle?

Lelut ovat kissalle tärkeitä useista syistä:

Fyysinen aktiivisuus: Kissat ovat luonnostaan aktiivisia eläimiä, ja lelut tarjoavat niille mahdollisuuden harjoittaa lihaksiaan ja saada tarpeeksi liikuntaa. Leikkiessään kissa juoksee, hyppii, kiipeää ja loikkii, mikä auttaa ylläpitämään sen fyysistä kuntoa ja terveyttä. Säännöllinen liikunta voi myös ehkäistä ylipainoa ja siihen liittyviä terveysongelmia.

Sisäisen saalistusvaiston tyydyttäminen: Kissat ovat luontaisia saalistajia ja lelut mahdollistavat saalistusvaiston kanavoimisen turvallisessa ympäristössä. Leikkiessään kissa voi jahdata, napata, raapia ja potkia leluja, mikä auttaa tyydyttämään sen vaistomaisen tarpeen. Saalistusleikit voivat myös auttaa kissaa rentoutumaan ja lievittämään stressiä.

Henkinen stimulaatio: Leikkiminen lelujen kanssa tarjoaa kissalle henkistä stimulaatiota. Esimerkiksi interaktiiviset lelut tai aktivointipelit haastavat kissaa käyttämään älykkyyttään, ongelmanratkaisutaitojaan ja keskittymiskykyään. Tämä auttaa pitämään kissan mielen virkeänä ja vähentää mahdollisia tylsistymisen oireita.

kissanlelut

Vuorovaikutus omistajan kanssa: Leikkiessään lelujen kanssa kissa voi luoda vahvempia siteitä omistajaansa. Omistajan osallistuminen leikkeihin luo positiivisia vuorovaikutushetkiä ja vahvistaa kissan ja omistajan välistä sidettä. Leikkiessä omistaja voi myös palkita kissan kehuilla, silityksillä ja herkkupaloilla, mikä vahvistaa positiivista käyttäytymistä ja oppimista.

Ennakoitavuus ja turvallisuus: Lelut tarjoavat kissalle strukturoitua ja ennakoitavaa ympäristöä, mikä voi auttaa kissaa tuntemaan olonsa turvalliseksi. Lelut tarjoavat myös vaihtoehdon kissalle purkaa energiaansa ja käyttäytymistarpeitaan ilman, että se vahingoittaa esimerkiksi huonekaluja tai muita kodin esineitä.

Lelut ovat tärkeitä kissalle sen fyysisen terveyden, henkisen stimulaation, vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin kannalta. Tarjoamalla monipuolisen valikoiman leluja voit auttaa kissaasi pysymään aktiivisena, onnellisena ja terveenä.

Millainen on hyvä kissanlelu?

Hyvä kissanlelu on sellainen, joka houkuttelee kissan kiinnostuksen ja stimuloi sen leikkimis- ja metsästysvaistoja. Tässä on muutamia ominaisuuksia, jotka tekevät kissanlelusta hyvän:

Turvallisuus: Ensimmäinen ja tärkein ominaisuus on turvallisuus. Kissanlelun tulisi olla valmistettu kissalle turvallisista materiaaleista ja kestävästi. Vältä pieniä osia tai irti irtoavia osia, jotka kissa voi niellä tai joihin se voi tukehtua.

Houkuttelevuus: Hyvä kissanlelu houkuttelee kissan kiinnostuksen. Se voi olla varustettu äänillä, kuten kissojen mieltä stimuloivalla rapinalla tai kilinällä. Myös erilaiset liikkeet, kuten heiluva tai pyörivä osa, voivat herättää kissan leikkimielen.

Koon ja muodon sopivuus: Kissanleluja on eri kokoisia ja muotoisia. On tärkeää valita kissalle sopiva lelu. Pienelle kissalle tai pennulle sopivat pienemmät lelut, kun taas suuremmille kissoille sopivat suuremmat lelut. Lelun muodon tulisi myös olla sellainen, joka on helppo tarttua ja kuljettaa.

Monipuolisuus: Hyvä kissanlelu tarjoaa erilaisia leikkitapoja. Esimerkiksi lelu, jota voi heitellä ilmaan tai vetää maata pitkin, voi stimuloida kissan saalistusvaistoja. Lisäksi interaktiiviset lelut tai ruokapalapeli voivat tarjota aivojumppaa ja haastetta kissan älykkyydelle.

kissanlelut

Vaihdettavuus ja vaihtelevuus: Kissat voivat kyllästyä nopeasti samoihin leluihin. On hyvä vaihdella leluja ja tarjota kissalle erilaisia leikki- ja virikemahdollisuuksia. Voit vaihdella leluja päivittäin tai tarjota kissalle uusia leluja säännöllisin väliajoin.

Jokainen kissa on yksilöllinen, ja mikä toimii yhdelle kissalle, ei välttämättä toimi toiselle. On hyvä havainnoida omaa kissaa ja kokeilla erilaisia leluja nähdäksesi, mikä innostaa sitä eniten. Leikkiminen kissan kanssa on myös erinomainen tapa luoda vahvempaa sidettä kissan ja omistajan välille.

Tarkista lelut säännöllisesti, että näet jos joku lelu on rikki niin voit poistaa sen ennen kuin kissa saa siitä osia irti. Valvo kissan leikkejä sellaisten lelujen suhteen, missä on osia, jotka voivat lähteä irti ja aiheuttaa kissalle vaaratilanteen.

Kissanminttu ja matatabi

Kissanminttu että matatabi ovat yleisiä kasveja, joita käytetään kissan leluissa. Ne voivat stimuloida kissan leikkimistä ja aktiivisuutta niiden houkuttelevien tuoksujen ja yhdisteiden vuoksi. Kissanminttu ja matatabi voivat tarjota kissalle mielenkiintoista virikettä ja iloa leikkimisen kautta.

Kissanminttu on kissoille erittäin houkutteleva kasvi. Sen tuoksu aiheuttaa monissa kissoissa erityisen reaktion, joka voi saada ne innostumaan, leikkimään ja tutkimaan ympäristöään.

Kissanmintun tuoksu johtuu sen sisältämästä kemikaalista nimeltä nepetalaktoni, joka vaikuttaa herkkään hajuaistiin. Kissojen reaktio nepetalaktoniin vaihtelee yksilöittäin ja noin 50-75% kissoista reagoi siihen.

Kissanmintun käyttö kissan leluissa ja tarvikkeissa voi stimuloida kissan leikkimistä ja aktiivisuutta. Monia erilaisia leluja, kuten pehmoleluja ja palleroita, voidaan täyttää kuivatulla tai jauhetulla kissanmintulla. Kissat voivat tarttua ja raapia näitä leluja, nuolla niitä tai heitellä niitä ilmaan.

kissanlelut

Matatabi puolestaan on Japanista peräisin oleva kasvi, jonka juurakosta peräisin olevat palat ovat erittäin houkuttelevia monille kissoille. Matatabi sisältää luonnollista nepetalaktonia sekä muita yhdisteitä, jotka voivat vaikuttaa kissan käyttäytymiseen.

Sen tuoksu voi saada kissat kiinnostumaan ja aktivoitumaan samalla tavalla kuin kissanminttu.

Matatabi-paloja käytetään usein kissanleluissa. Vaikutukset voivat vaihdella kissasta toiseen, mutta se voi auttaa rauhoittamaan stressaantuneita tai levottomia kissoja.

On kuitenkin tärkeää huomata, että kissan reaktiot kissanminttuun ja matatabiin voivat vaihdella yksilöittäin. Jotkut kissat saattavat reagoida voimakkaammin näihin kasveihin, kun taas toiset eivät välttämättä reagoi lainkaan.

On myös hyvä varmistaa, että käytetyt kissanminttu- ja matatabi-tuotteet ovat turvallisia ja laadukkaita, jotta ne eivät aiheuta haittaa kissalle.