Kissan aktivointilelu

Kissan aktivointilelu on kyllä hauska, suorastaan nerokas keksintö. Aktivointileluja on monenlaisia ja ne kaikki tarjoavat kissalle hyvää aivojumppaa. Kissa voi toteuttaa luontaista metsästysviettiään ja näin tehdessään erittyy mielihyvähormoneja. Monissa aktivointileluissa ideana on lelun sisään piilotettu ruoka tai herkku, joka kissan on tarkoitus saada ulos. Kissasta on ihanaa tuntea onnistuneensa saalistuksessa. Aktivointilelut voivat lieventää myös kissan tuntemaa stressiä tai rauhoittaa ylivilkasta kissaa. Leluja kannattaa vaihdella tai välillä laittaa kokonaan pois kuten minä teen. Kun lelu otetaan jälleen esille se on aivan kuin uusi ja jaksaa kovasti innostaa. Jos suunnittelet ostavasi kissalle aktivointilelun älä osta heti ensimmäisenä kaikkein vaikeinta vaan osta ensin jokin yksinkertainen lelu. Voit näyttää miten lelu toimii; ystäväsi on yllättävän nopea oppimaan! Aktivointilelut tuovat kivaa vaihtelua kissasi arkeen.

Tässä neljä vinkkiä kivoista erilaisista aktivointileluista ystävällesi.

Leikkirata

Tällaisesta lelusta meillä tykätään! Molemmat ragdollini viihtyvät lelun kanssa kiitettävän hyvin ja välillä rata otetaan pois käytöstä, että uutuuden viehätys säilyy. Tämä on jännittävä saalistuslelu, joka on helppo koota palasista. Tässä lelussa kissa pystyy käyttämään kaikkia aistejaan ja vuoristorataosuus tuo leikkiin kivasti lisää vauhtia.  Leikkiradan kokonaispituus on 110 senttiä koostuen kuudesta eri osasta. Tämä on helppo koota ja osat yhdistellä haluamallasi tavalla. Leikkirata on saanut hyvät arvostelut käyttäjien keskuudessa. TÄSTÄ PÄÄSET KAUPPAAN!

Scratch  & Play raapimiskaluste

Tässä tuotteessa ovat samassa sekä lelu että raapimisalusta. Kyse on suorakulmaisesta lelusta, joka on tehty pahvista. Pinnan aaltopahviin on hyvä teroittaa kynsiään. Sisällä on kaksi vierivää palloa, joissa on tiuku sisällä. Tuotteen eri puolilla on aukkoja, mistä kissa voi tavoitella sisällä olevia palloja, joten kyse on myös älypelistä. Palloja on kiva kaivaa tassulla ulos ja välillä ottaa torkut laatikon päällä. Tuotteen mukana tulee myös kissanminttua, jota voi ripotella lisähoukuttimeksi leluun. Tässä lelussa on todella hyvä hinta/laatu –suhde ja sopii vaikkapa ensimmäiseksi aktivointileluksi kissallesi. TÄSTÄ PÄÄSET KAUPPAAN!

Älypelit

Catit Design Senses Labyrinth on ruoka-automaatti ja aktivointilelu samalla kertaa. Lelun sivustassa on aukkoja, mistä kissa voi liikuttaa ruokaa alas niin että se putoaa lopulta syötäväksi. Tässä kissalla riittää tekemistä pitkäksi aikaa. Lelu estää ruoan hotkimisen. Haastetta leluun saa halutessaan lisää, koska siinä on kolme eri vaikeustasoa. Tuote kehittää sekä fyysisiä että psyykkisiä kykyjä ja kissa joutuu käyttämään samanaikaisesti eri aisteja. Voit laittaa lelun sisälle vaikkapa ystäväsi lempiherkkuja tai kuivamuonaa. TÄSTÄ PÄÄSET KAUPPAAN!

Kissan tunneli

Meidän kissataloudessa tykätään tunneleista! Tämä mutkalla olevan kissan tunneli Little&Bigger , PolkaDot on aivan huippu ja saanut kissaraadilta loistavat arvosanat. Tunneli on taivutettu S-kirjaimen muotoon, mutta solmimalla päissä olevat nauhat yhteen siitä saa myös U:n muotoisen. Tunnelissa on kaksi kurkistusaukkoa leikkejä varten. Tunneli menee pieneen tilaan ja se on valmistettu kestävästä polyesteristä. Tunnelin pituus avattuna 110 cm ja halkaisija 25 cm. Loistava ja edullinen oston kissakotiin Peten Koiratarvikkeelta, KLIKKAA TÄSTÄ OSTOKSILLE.

Lopuksi

Tuossapa muutama mielenkiintoinen poiminta aktiivilelujen laajasta valikoimasta. On vaikea tietää, mikä lelu kiinnostaa mitäkin kissaa: ostos voi olla menestys tai täysin tylsä kissasi mielestä. Minulla on molemmista kokemuksia! Koen kuitenkin itse tärkeänä, että ragdolleillani on mielenkiintoisia leluja ja niitä heillä onkin laaja valikoima. Kovin paljon ei kannata lelusta maksaa, koska ei voi  tietää millainen suosio sillä on. Siksi poiminkin tähän suhteellisen edullisia vaihtoehtoja. Ja ainahan voi kokeilla tee-se-itse –aktivointilelua: laittaa kuivamuonaa vaikkapa tyhjiin kananmunan kennoihin ja katsoo, miten se alkaa kissaa kiinnostamaan! Tosin vierivät pallot ja vilkkuvat valot voivat olla hauskempia kissasi mielestä. Muistathan aina valvoa kissasi leikkejä, jos niissä on osia, mitkä voivat irrota. Omilla kissoillani on jatkuvasti esillä vain leluja, missä ei ole rikkoontumisen vaaraa.