kiipeilyseinä

Kissan kiipeilyseinä – suunnittele ja rakenna

Kissat rakastavat luonnostaan kiipeilyä ja nauttivat korkeuksista ja huippujen valloittamisesta. Ne ovat taitavia kiipeilijöitä, jotka voivat kiivetä jopa pystysuoria seiniä pitkin ilman näkyvää vaivaa.

Tämä ominaisuus tekee kissan kiipeilyseinästä erinomaisen lisän minkä tahansa kissan kotiin, sillä se tarjoaa kissalle mahdollisuuden toteuttaa luontaista kiipeilytarvettaan ja samalla parantaa sen fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Kissat voivat viettää tuntikausia kiipeilyseinässä, joka tarjoaa niille uusia haasteita ja aktiviteetteja.

Tässä pikalinkit oikeaan kohtaan, jos et halua lukea koko artikkelia:

Paras kiipeilyseinä

Kissan puinen kiipeilyseinä Anden

 • Erinomainen pieniin tiloihin
 • Voit asetella osat haluamallasi tavalla
 • Sisältää seitsemän osaa: kaksi astintolppaa, riippusillan, pesäkolon, kaksi tolppaa ja tason.
 • Mukana tulevat asennusohjeet ja kiinnikkeet
 • Sopii max. 6 kg kissoille

Tämä kokonaisuus on valmis kätevä paketti ja antaa tilaa luovuudelle, koska voit asetella osat haluamallasi tavalla. Toki tarvitset tyhjän seinän, mihin asennat osat, mutta toisaalta sen voi tehdä pieneenkin tilaan. Huomioithan kissasi painon; tämä ei kestä kovin painavia kissoja. Muistathan myös tarkistaa, että osat ovat kunnolla kiinnitetty ennen kuin päästät kissasi kiipeilemään.

Paras kiipeilyseinä painaville kissoille

Kissan kiipeilyseinä Matterhorn

 • Sisältää kuusi osaa: kaksi astintolppaa, riippusillan pehmustetun ylätason ja alatason, tolpan lelulla ja riippusillan.
 • Sopii max. 10 kg kissoille
 • Edullinen kiipeilyseinä, johon voit halutessasi myöhemmin lisätä uusia osia

Myös tämä kiipeilyseinä on helppo asentaa mukana tulevien ohjeiden mukaan. Sopii painavillekin kissoille; kestää max. 10 kg kissojen kiipeilyn. Jos olet suunnitellut kissallesi kiipeilyseinää niin tämä kuusiosainen kokonaisuus on edullinen investointi.

Suunnittele oma kiipeilyseinä

Voit myös kehitellä kissalle aivan omanlaisesi kiipeilykokonaisuuden ostamalla yksittäisiä osia. Tässä muutama kätevä osa kiipeilyseinään.

Korbin raapimistolppa

 • Sopii kiipeilyyn ja kynsien teroitukseen
 • Massiivisesta männystä tehty kestävä seinäpidike
 • Maksimikuorma: 20 kg

 • Luonnollista mäntyä, kestää 15 kg
 • Koostuu yhdeksästä yksittäisestä siltapalkista, jotka on kiinnitetty joustavaan ja kestävään vyöhön
 • Sillan pituus 83 cm

 • Kiinnitetään seinään.
 • Luonnollista mäntyä
 • Suuri etuovi ja kaksi sivuovea
 • Mukana majaan tuleva tyyny
 • Kestää 10 kg

 • Voidaan kiinnittää pysty- tai vaakasuoraan
 • Maksimikuorma 10 kg
 • Täydellinen pieneen tilaan: voidaan käyttää yksittäisenä raapimistolppana tai osana kiipeilyseinää

 • Sopii kiipeilyreitin jatkamiseen nurkkakohdassa

Kiipeilyseinän edut

Kissat ovat tunnettuja siitä, että ne rakastavat kiipeilyä ja korkeuksia. Tämän vuoksi monet kissanomistajat harkitsevatkin kissan kiipeilyseinän hankkimista kotiinsa. Kissan kiipeilyseinä tarjoaa kissalle mahdollisuuden toteuttaa luontaista kiipeilytarvettaan ja samalla se voi toimia myös virikkeenä.

Kiipeilyseinä voi olla hyvä ratkaisu, jos kissa kaipaa omaa rauhaa tai haluaa paeta muiden lemmikkien tai lasten seuraa. Kissat ovat itsenäisiä eläimiä, jotka kaipaavat joskus omaa tilaa.

Kiipeilyseinä voi tarjota kissalle paikan, jonne se voi vetäytyä lepäämään tai tarkkailemaan ympäristöään. Tämä voi auttaa kissaa vähentämään stressiä ja ahdistusta, mikä voi edistää sen hyvinvointia.

Kissan kiipeilyseinä on hyvä tapa pitää kissa aktiivisena ja edistää sen terveyttä.  Kiipeilyseinässä on usein erilaisia tasoja ja alustoja, joilla kissa voi hyppiä ja kiipeillä ja tämä voi auttaa pitämään kissan lihakset ja nivelet terveinä.

Kiipeilyseinässä on myös yleensä erilaisia leluja tai muita aktivointielementtejä, joilla kissa voi leikkiä ja aktivoida aistejaan.

Kissan kiipeilyseinän hankkiminen voi aluksi tuntua suurelta investoinnilta, mutta se voi olla pitkällä tähtäimellä kannattavaa sekä kissan että omistajan kannalta. Kiipeilyseinä voi nimittäin auttaa välttämään kissan aiheuttamia vahinkoja, kun kissa ei enää yritä kiivetä tai hyppiä huonekaluille tai verhoihin.


cat climbing

Monet kissat ovat kiipeilyhaluisia ja saattavat yrittää kiivetä huonekaluille, verhoihin tai muihin esineisiin, jotka eivät ole tarkoitettu niiden käyttöön. Tämä voi aiheuttaa vahinkoja, kuten naarmuja tai reikiä huonekaluihin.

Lisäksi kiipeilyseinä voi toimia myös sisustuselementtinä ja antaa kodille persoonallista ilmettä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon kiipeilyseinää ostaessa?

Valitessasi kissan kiipeilyseinää on tärkeää varmistaa, että se on turvallinen ja kestävä. Laadukas kiipeilyseinä on pitkäikäinen investointi, joka kestää useita vuosia ja tarjoaa kissalle runsaasti kiipeilymahdollisuuksia.

Kun harkitset kissan kiipeilyseinän hankkimista, kannattaa ottaa huomioon kissan koko ja kiipeilytaito sekä seinän sopivuus kotiin. Kiipeilyseinä on hyvä rakentaa vankaksi ja turvalliseksi, jotta kissan turvallisuus on taattu.

Harkitse kiipeilyseinän sijoittelua kodissasi. Sijoita kiipeilyseinä lähelle huonekaluja tai muita esineitä, joille kissa yleensä yrittää kiivetä. Näin kissan on helpompi siirtyä kiipeilyseinään ja kiinnostua siitä.

Jos olet kädentaitoinen, voit rakentaa kiipeilyseinän itse, mutta valmiita kiipeilyseiniä löytyy myös kauppojen valikoimista.

cat climbing

Kissan kiipeilyseinä on erinomainen lisä kissan elämään. Se tarjoaa kissalle mahdollisuuden kiivetä ja tutkia ympäristöään, mikä on erittäin tärkeää kissan fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin kannalta.

Kun kissa pääsee käyttämään luonnollisia vaistojaan ja käyttämään energiaansa kiipeilemällä, se voi vähentää tarpeettomia käytösongelmia, kuten turhautumista ja aggressiivisuutta.

Vaikka kissan kiipeilyseinän hankinta voi vaikuttaa turhalta, se on todellakin hyvä lisä kissakotiin kissan hyvinvoinnin kannalta ja ehdottomasti hankinnan arvoinen.