Kissan laihdutus

Kissan laihdutus – TOP 3 ruoat (2023)

Kissan lihavuus on yleinen ongelma, joka voi johtaa moniin terveysongelmiin, kuten diabetekseen, sydänsairauksiin ja nivelvaivoihin. Kissan lihavuutta voidaan hallita terveellisen ruokavalion, säännöllisen liikunnan ja tarvittaessa lääkärin määräämän laihdutusohjelman avulla.

Laihdutusprosessi voi kuitenkin olla haastava sekä kissan että sen omistajan kannalta, sillä kissan ruokailutottumusten muuttaminen ja liikunnan lisääminen voivat vaatia kärsivällisyyttä ja sitoutumista.

Tässä pikalinkit oikeaan kohtaan, jos et halua lukea koko artikkelia:

Paras kuivaruoka kissan laihdutukseen

Royal Canin Light Weight Care

 • Loistavat arvostelut saanut kuivaruoka kissan laihdutukseen
 • Vähentää kalorien saantia 17 %
 • Rajoittaa kissan lihomista
 • Aktivoi kehon rasvavarastoja
 • Tukee tasapainoisessa kivennäispitoisuudessa virtsateiden terveyttä
 • Royal Canin tekemän tutkimuksen mukaan ylipainoisista kissoista yli 90 % saavutti saavutti terveemmän painon kahdessa kuukaudessa.
 • Maistuu myös nirsoille kissoille

Paras märkäruoka kissan laihdutukseen

Royal Canin Veterinary Weight Management Satiety Cat 12 x 85 g

 • Sopii yli vuoden ikäisten kissojen laihdutukseen ja saavutetun painon ylläpitoon
 • Sopii kissoille, joille on kohonnut veren rasvapitoisuus ja stabiloitu diabetes mellitus
 • Korkea kuitupitoisuus, jonka vuoksi kylläisyyden tunne lisääntyy
 • Hyvä ravintoaineiden imeytyminen ohutsuolessa
 • Tasapainoinen ravintoainekoostumus
 • Älä anna tiineille tai imettäville emoille tai kasvaville pennuille

Paras ruoka leikatun kissan painonhallintaan

Kastroiduilla kissoilla on suuri ruokahalu, vaikka energiantarve on alhaisempi. Tämän vuoksi ne syövät enemmän kuin kuluttavat, mikä voi johtaa painonnousuun, jos ruokavaliota ei tarkkailla.

Concept for Life Sterilised Cats kana

 • Yli 1-vuotiaan leikatun kissan kuivaruoka painon hallintaan
 • Auttaa ylläpitämään lihasmassaa ja auttaa painonhallinnassa; estää lihomista.
 • Tukee virtsateiden terveyttä
 • Hoitaa ihoa ja antaa turkille kiiltoa
 • Ehkäisee karvapallojen syntyä
 • Tukee hammasterveyttä

Miten tunnistaa, koska kissa on ylipainoinen?

On tärkeää tunnistaa, tarvitseeko kissa laihdutusta. Jos kissa on ylipainoinen, sen on vaikea liikkua, se voi nukkua enemmän kuin normaalisti ja se voi kärsiä hengitysvaikeuksista. Jos kissa tarvitsee laihdutusta, sen selkärangan tulisi olla helposti tunnettavissa, mutta ei liian näkyvä. Kylkiluiden tulisi löytyä kevyesti tunnustelemalla.

Kissan vatsan tulisi olla tiukka, mutta ei pullottava. Jos kissan lantio ja selkäranka ovat samalla tasolla, se voi olla merkki ylipainosta. Kissaa voidaan myös punnita säännöllisesti, jotta sen painon kehitystä voidaan seurata ja sen ruokavaliota voidaan säätää tarvittaessa.

Miksi kissan laihdutus on tärkeää?

Kissan ylipaino on yleinen ongelma ja se voi johtaa moniin terveysongelmiin, kuten diabetekseen, sydänsairauksiin, nivelongelmiin ja hengitysvaikeuksiin. Ylipaino voi myös lyhentää kissan elinikää.

kissa ylipaino

Siksi on tärkeää hallita kissan painoa ja ylläpitää terveellistä elämäntapaa. Kissan laihduttaminen voi olla haastavaa, mutta se on välttämätöntä kissan terveyden ja hyvinvoinnin kannalta.

Kuinka aloittaa kissan laihdutus?

Kissan laihdutuksen aloittamiseksi on tärkeää aloittaa hitaasti ja varovasti. Äkillinen ruokavalion muutos voi olla stressaavaa kissalle ja se voi johtaa terveysongelmiin.

Aloita kissan laihdutus vähentämällä sen ruuan määrää vähitellen, mutta varmista, että kissa saa tarpeeksi ravintoa. Tämä voidaan saavuttaa vähentämällä sen annosta noin 10 % viikossa, kunnes saavutetaan tavoitepaino. On tärkeää seurata kissan painonkehitystä ja säätää ruokavaliota tarvittaessa.

Toinen tapa aloittaa kissan laihdutus on vaihtaa sen ruoka laihdutusruokaan. Laihdutusruoassa on vähemmän kaloreita ja se sisältää enemmän ravintoaineita kuin tavallisessa kissanruoassa. On kuitenkin tärkeää valita laadukas laihdutusruoka, joka sisältää kaikki tarvittavat ravintoaineet kissan terveydelle.

kissa ylipaino

Kissan laihduttamisen yhteydessä on myös tärkeää tarjota kissalle raikasta vettä ja välttää herkkujen antamista. Jos kissa ei juo tarpeeksi vettä, sen voi olla vaikea laihduttaa. Lisäksi herkkujen antaminen voi vaikeuttaa kissan laihdutusta, koska ne sisältävät ylimääräisiä kaloreita, jotka voivat hidastaa painonpudotusta.

Ravitsemukselliset tarpeet kissan laihdutuksessa

Kissan laihdutus tulee toteuttaa huolella, jotta kissa saa tarvitsemansa ravintoaineet. Laihdutusruokien tulee sisältää kaikki kissan terveyden kannalta tärkeät ravintoaineet, kuten proteiinit, rasvat, hiilihydraatit, vitamiinit ja kivennäisaineet.

Proteiinit ovat erityisen tärkeitä kissan laihdutuksessa, koska ne auttavat pitämään kissan lihaskudoksen terveenä ja vähentävät nälän tunnetta.

On tärkeää valita laadukas kissanruoka, joka on tarkoitettu laihdutukseen. Laihdutusruoka sisältää yleensä vähemmän kaloreita kuin tavallinen kissanruoka, mutta silti tarvittavat ravintoaineet. Ruuan tulee olla myös maukasta, jotta kissa syö sitä mielellään.

cat overweigth

Vältä liian nopeaa painonpudotusta kissan laihdutuksessa. Liian nopea painonpudotus voi olla haitallista kissan terveydelle ja aiheuttaa muita terveysongelmia, kuten maksa- ja munuaisongelmia. Suositeltava laihdutusvauhti on noin 1-2% kissan painosta viikossa.

Joskus kissan laihdutus voi vaatia ruokavalion muutoksia, joten on tärkeää keskustella eläinlääkärin kanssa ennen laihdutuksen aloittamista. Eläinlääkäri voi auttaa valitsemaan oikean ruokavalion ja antaa muita vinkkejä kissan laihduttamiseen.

Liikunnan merkitys kissan laihdutuksessa

Liikunnalla on tärkeä rooli kissan laihdutuksessa. Liikunta auttaa polttamaan ylimääräisiä kaloreita ja ylläpitää kissan lihaskuntoa. Liikunta voi myös auttaa kissaa välttämään tylsistymistä ja käyttäytymisongelmia.

Kissan liikunnan määrää tulisi lisätä vähitellen. Aloita kissan kanssa leikkiminen ja aktiviteetit, joissa se joutuu liikkumaan. Esimerkiksi kissanleluilla leikkiminen ja kiipeilypuun käyttö voi auttaa kissaa liikkumaan enemmän.

On myös suositeltavaa antaa kissan leikkiä vapaasti, jotta se voi liikkua haluamallaan tavalla. On tärkeää huomioita kissan ikään ja kuntoon ja räätälöidä liikunta sen tarpeiden mukaan.

Liikunnan lisäämisen lisäksi on tärkeää muistaa, että kissan laihdutus on yhdistelmä ruokavalion muutoksia ja liikuntaa aivan kuten ihmisenkin laihduttaessa. Jos kissan ruokavaliota ei muuteta, liikunnan lisääminen ei välttämättä riitä laihduttamaan kissaa.

Kissan liikunta on myös tärkeää sen psykologiselle hyvinvoinnille. Aktiivinen kissa on yleensä myös onnellinen ja tyytyväinen kissa. Ylipaino voi aiheuttaa käyttäytymisongelmia, kuten aggressiivisuutta, ahdistuneisuutta ja masennusta. Siksi on tärkeää pitää kissa aktiivisena ja tarjota sille tarpeeksi liikuntaa.

lihava kissa

Vinkkejä kissan laihdutukseen

Kissan laihdutus voi olla haastavaa. Seuraavaksi muutamiavinkkejä, jotka voivat auttaa kissan laihdutuksessa:

 • Tarjoa kissalle pienempiä aterioita useammin päivässä. Pienemmät ateriat auttavat kissaa tuntemaan olonsa kylläisemmäksi eivätkä ne häiritse kissan ruoansulatusta yhtä paljon kuin suuret ateriat.
 • Vältä pöytäruokaa ja muiden herkkujen antamista. Pöytäruoka ja herkut sisältävät paljon kaloreita ja voivat lisätä kissan painoa.
 • Käytä ruokinta-automaattia, joka voi auttaa hallitsemaan kissan annoskokoja ja ruokailuaikoja.
 •  Tarjoa kissalle aktiivinen elämäntapa. Kissan kanssa leikkiminen ja liikunta auttavat kissaa polttamaan ylimääräisiä kaloreita ja pitävät kissan lihaskunnon hyvänä.
 • Seuraa kissan painon kehitystä. Punnitse kissa säännöllisesti ja pidä kirjaa sen painosta. Seuranta auttaa havaitsemaan muutoksia ja tarvittaessa säätämään kissan ruokavaliota.

Muista, että kissan laihdutus vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Painonpudotus ei tapahdu hetkessä, ja on tärkeää olla kärsivällinen ja johdonmukainen kissan laihdutuksen aikana.

Kissan laihduttaminen edellyttää monipuolisia toimenpiteitä, kuten oikeanlaista ruokavaliota, riittävää liikuntaa ja tarvittavia ravintoaineita.

Kissan laihdutuksessa tärkeää on myös olla kärsivällinen ja johdonmukainen laihdutusprosessin aikana, jotta kissan painonpudotus tapahtuu hallitusti ja turvallisesti.