Paras kissan kuljetuslaatikko

Paras kissan kuljetuslaatikko (2024) – esittelyssä TOP 6

Päivitetty viimeksi 6.2.2024

Laadukas ja kestävä kuljetuslaatikko on tärkeä ja välttämätön hankinta kaikkiin kissaperheisiin. Vaikka et koskaan aikoisikaan ottaa kissaa mukaasi matkalle joudut ennemmin tai myöhemmin käyttämään kissaa eläinlääkärissä esim. rokotuksissa. Kissan ja sinun kannalta on paljon miellyttävämpää, että se käy lääkärissä turvallisessa omassa kuljetuslaatikossaan. 

Todennäköisesti tarvitset hyvää kuljetuslaatikkoa jo siinä vaiheessa, kun haet kissanpennun kotiisi. Pentu kannattaa opettaa matkustamaan kuljetuslaatikossa jo heti ensimmäisestä matkasta lähtien.

Artikkelin sisällysluettelo

Vertailussa parhaat kissan kuljetuslaatikot

Arvosana: 9.8 /10

 • Moderni tiikerikuviointi, sopii kaikkiin kulkuneuvoihin – tyylikäs ja monikäyttöinen.
 • Saranoitu kansi ja luukku, helppo rapsutus- ja rauhoittelumahdollisuus.
 • Virtsan keräävä syvennys, pitää lemmikin alustan kuivana ja siistinä.

Arvosana: 9.2 /10

 • Läpinäkyvä, irrotettava kansi: helppo tarkkailla ja kuljettaa lemmikkiä.
 • Monipuolinen ilmanvaihto: takaa lemmikille mukavan matkustuskokemuksen.
 • Käännettävä kantokahva: tekee kuljetuksesta kätevää ja ergonomista.

Arvosana: 9.3 /10

  • Easy Car System” – turvallinen ja helppo kiinnitys autossa.
  • Iso kansiluukku – stressitön lemmikin nosto ja lasku.
  • Ilmanvaihto ja näkyvyys – rauhoittaa lemmikkiä matkustettaessa.

Arvosana: 9.5 /10

 • Edessä ja päällä avattava metalliverkko: helppo pääsy ja nosto.
 • Kiinnitysmekanismi auton turvavyöhön: turvallinen matkustus.
 • Kattoluukku: nopea lemmikin rauhoittaminen matkan aikana.

Arvosana: 8.9 /10

 • Saranoitu kansi helpottaa stressitöntä sisään- ja ulosmenoa.
 • Optimaalinen ilmankierto tuuletusaukoilla, mukavuutta matkustamiseen.
 • Kestävä, helppohoitoinen muovi, mukana kantokahva ja hihna.

Arvosana: 9.2 /10

 • 180°-aukko kannessa: helppo sisäänkäynti, vähemmän stressiä.
 • Kattava ilmanvaihto: viileä, mukava matka lämpiminä päivinä.
 • Irrotettava etuovi ja kansi: nopea pääsy, helppo puhdistus.

Kuljetuslaatikon merkitys kissan elämässä

Kuljetuslaatikko ei välttämättä ole kissan ensimmäinen valinta lepopaikaksi, mutta sen merkitys kissan elämässä on kiistaton. Se on välttämätön väline turvalliseen matkustamiseen ja voi olla pelastava tekijä hätätilanteissa.

Omistajana on tärkeää totuttaa kissa kuljetuslaatikkoon positiivisessa ympäristössä, jotta matkustaminen ei muodostu stressaavaksi kokemukseksi. Valitettavasti monille kissoille kuljetuslaatikko yhdistyy negatiivisiin kokemuksiin, kuten eläinlääkärikäynteihin, mikä voi tehdä laatikon käytöstä haastavaa.

Tässä tilanteessa kuljetuslaatikon suunnittelulla ja mukavuudella on suuri merkitys kissan hyvinvoinnille.

Kuljetuslaatikon koko

Kissalle kaikkein tärkeintä on oma tuttu reviiri ja useimmille kissoille matkustaminen on enemmän tai vähemmän stressin aihe. Siksi onkin tärkeää ostaa sille mahdollisimman miellyttävä kuljetuslaatikko matkan aiheuttamaa stressiä vähentämään. Hyvä kuljetuslaatikko onkin jokaisen kissan perustarvikkeita. Mieti ostaessasi, mihin tulet käyttämään kuljetuslaatikkoa.

Kuljetuslaatikon tulee olla riittävän pitkä, että kissa voi nukkua siinä mukavasti. Mittaa kissan kehon pituus seisten ja lisää siihen n. 20 cm. Kuljetuskopan täytyy olla myös riittävän leveä, että kissa pystyy kääntymään siinä helposti. Kuljetuslaatikkoa ei kuitenkaan kannata ostaa liian suurtakaan kissan kokoon nähden, ettei kissa mahdollisen äkkijarrutuksen sattuessa heittäydy siinä ympäri.

Arvosana: 9.8/10

Tutustu Catit Transportbox White Tiger -kuljetuslaatikkoon: tyylikäs tiikerikuviointi, käytännöllinen saranoitu kansi ja luukku sekä innovatiivinen virtsan keräävä syvennys. Täydellinen yhdistelmä mukavuutta ja tyyliä lemmikkisi matkustamiseen.

Arvosana: 9.2/10

Savic Zephos 2 Open -kuljetuslaatikko yhdistää mukavuuden, turvallisuuden ja tyylikkyyden. Sen läpinäkyvä kansi, tehokas ilmanvaihto ja ergonominen kantokahva tekevät lemmikin matkustamisesta stressitöntä ja vaivatonta.

Arvosana: 9.3/10

Tutustu Curver-kuljetuslaatikkoon, joka yhdistää turvallisuuden, mukavuuden ja tyylikkyyden. Sen innovatiivinen kiinnitysjärjestelmä, helppokäyttöiset luukut ja optimaalinen ilmanvaihto tekevät matkustamisesta lemmikkisi kanssa vaivatonta ja miellyttävää.

Arvosana: 9.5/10

Tutustu Trixie Midi-Capri -kuljetuslaatikkoon: suunniteltu lemmikkisi mukavuutta ja turvallisuutta ajatellen, helppokäyttöisillä avausmekanismeilla ja auton turvavyöhön kiinnitettävällä turvallisuusominaisuudella. Matkustaminen lemmikin kanssa on nyt vaivattomampaa kuin koskaan.

Arvosana: 8.9/10

Tutustu Trixie Capri -kuljetuslaatikkoon, joka on suunniteltu lemmikkien mukavaan matkustamiseen. Sen saranoitu kansi helpottaa sisään- ja ulosmenoa, kun taas tuuletusaukot takaavat hyvän ilmankierron. Kestävä ja helppohoitoinen rakenne sekä käytännöllinen kantokahva tekevät siitä kätevän valinnan pienen lemmikin omistajille.

 

Arvosana: 9.2/10

Tutustu Catit Cabrio -kuljetuslaatikkoon – kissasi matkustaa turvallisesti ja mukavasti! Ainutlaatuinen 180° design, optimaalinen ilmanvaihto ja tukeva rakenne takaavat stressittömät matkat. Kokeile ja näe ero!

Vinkit matkalle kissan kanssa

 • Osta juuri sinun kissallesi sopiva kuljetuslaatikko
 • Totuta kissa vähitellen kuljetuslaatikkoon kotona rauhallisesti
 • Ota selvää, voitko matkustaa kissan kanssa suunnittelemaasi matkakohteeseen
 • Herkkä tasapainoaisti voi aiheuttaa kissalle pahoinvointia matkan aikana. Juttele asiasta eläinlääkärisi kanssa.
 • Pakkaa kissalle mukaan oma laukku, mihin otat kaikki sen tarvitsevat varusteet.
 • Jos matkustat linja-autossa kuljetuslaatikon tulee täyttää käsimatkatavaran kokomääräykset.
 • Jos matkustat junassa varaa paikka lemmikkivaunuun.
 • Jos matkustat lentokoneessa varmista että kuljetuslaatikko täyttää International Air Transport Associationin (IATA) ja lentoyhtiön vaatimukset.
 • Jos matkustat ulkomaille kissan kanssa varmista, että kaikki kohdemaassa ja kauttakulkumaissa vaadittavat paperit ja rokotukset ovat kunnossa hyvissä ajoin ennen matkaa.
 • Toimi matkalla rauhallisesti eri tilanteissa huomioiden kissakaverisi ja tee yhteisestä matkastanne mahdollisimman miellyttävä teille molemmille.

Hyvää matkaa!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuljetuslaatikkoa ostaessa kannattaa ottaa huomioon sekä kissan että omistajan tarpeet. Onko kyseessä iso vai pieni kissa? Aiotko tehdä kissan kanssa pitkiä automatkoja vai käytätkö kuljetuskoppaa vain eläinlääkärikäynneillä? Vai onko tarkoituksesi ehkä käydä näyttelyissä vaikkapa ulkomailla?

Hyvä kuljetuslaatikko on laadukas, kestävä ja riittävän iso kissan kokoon nähden. Sitä on helppo kantaa ja siirrellä ja se on helppo puhdistaa. Kantokopassa kannattaa olla sekä sivusta avattava luukku että kattoluukku tai irrotettava yläosa. Tämä helpottaa eläinlääkärissä käyntejä, jolloin yläosan pois ottamalla tutkimus voidaan tehdä kissalle turvallisella alustalla. Kantokopan materiaali kannattaa olla kestävää muovia.

Kissa kannattaa totuttaa kuljetuslaatikkoon vähitellen ja hyvissä ajoin ennen suunniteltua matkaa tai eläinlääkärissä käyntiä. Tuo kuljetuskoppa sisälle huoneeseen, laita sinne kissalle mieluinen viltti ja ota kopan yläosa pois. Laita tarjolle herkkuja ja silittele kissaa ja puhele sille, kun se menee syömään herkut ja alkaa ehkä nukkumaan alustalle. Seuraavassa vaiheessa voit laittaa yläosan paikoilleen, mutta ota etuluukku pois. Palkitse kissaa jälleen, kun se menee kuljetushäkkiin. Muista laittaa sinne herkkuja tarjolle ja vaikka kissanminttulelu myös.

Kun häkki alkaa olla kissalle tuttu voit sulkea etuluukun vähäksi aikaa kissan siellä ollessa. Jos kaikki menee hyvin voit alkaa kissan totuttamisen siihen, että liikutat kuljetushäkkiä ja teet sen kanssa pieniä automatkoja. Jos kissa vaikuttaa hätääntyneeltä palaa harjoittelun edelliseen vaiheeseen ja anna jälleen aikaa. Kun teet tämän kuljetuslaatikkoon totuttamisen kärsivällisin askelin saat nauttia kissasi kanssa rauhallisista matkoista tulevaisuudessa eikä eläinlääkärikäyntejäkään tarvitse stressata.