paras kissan kuivaruoka

Paras kuivaruoka kissalle (2024) – esittelyssä TOP 6

Päivitetty viimeksi 6.2.2024

Kissanomistajille on tärkeää valita kissalleen ravitseva ja maistuva kuivaruoka. Laadukas kuivaruoka on helppo tapa varmistaa kissalle sen tarvitsemat ravintoaineet.

Kun etsitään parasta kuivaruokaa, on otettava huomioon useita tekijöitä kuten kissan ikä, terveydentila, ravitsemustarpeet ja henkilökohtaiset mieltymykset. On myös tärkeää löytää laadukas ruoka, joka on valmistettu korkealaatuisista ja turvallisista ainesosista.

Tämän artikkelin sisällysluettelo

Esittelyssä parhaat kuivaruoat kissan eri elämänvaiheisiin

Arvosana: 9.5 /10

 • Tukee kissanpennun terveellistä kasvua ja kehitystä.
 • Edistää vahvaa immuunijärjestelmää E- ja C-vitamiinien avulla.
 • Parantaa aivojen kehitystä DHA-rasvahappojen ansiosta.
 • Helpottaa ruoansulatusta ja suoliston tasapainoa prebioottien avulla.
 • Pienet nappulat, helppo syödä pienille pennuille.
 • Optimaalinen proteiini-, vitamiini- ja kivennäisainetasapaino energian ja kasvun tueksi.

Arvosana: 9.7 /10

 • Korkealaatuinen eläinproteiini tuoreesta siipikarjasta tukee terveellistä kasvua.
 • Chiasiemenet edistävät suoliston toimintaa, tarjoavat tärkeitä rasvahappoja.
 • ProVital-yhdistelmä vahvistaa immuunijärjestelmää, suojaa pentua sairauksilta.
 • Krilli tarjoaa vitaaliaineita, kuten omega-rasvahappoja ja astaksantiinia.
 • Pienet kroketit, suunniteltu kissanpennun suuhun, ehkäisevät plakkia.
 • Mallasuute tekee ruoasta vastustamattoman, tukee kissanpennun ruokahalua.

Arvosana: 9.8 /10

 • Valmistettu uusimpien tieteellisten tutkimusten pohjalta – takaa parhaan ravinnon.
 • Sisältää ainoastaan elintarvikekelpoisia eläinperäisiä komponentteja – laadun tae.
 • Mukautettu nappulakoko eri elämänvaiheisiin – täydellinen jokaiselle kissalle.
 • Erittäin maukas, runsaasti linnunlihaa – kissat rakastavat.
 • Tasapainoinen sisältö vitamiineja, ravintoaineita ja kuituja – kokonaisvaltainen hyvinvointi.
 • Geneettisesti muuntelemattomista aineksista, viljattomia vaihtoehtoja – terveellisiä valintoja.

Arvosana: 9.3 /10

 • 80% lihapitoisuus tarjoaa runsaasti laadukasta proteiinia kissallesi.
 • Viljaton koostumus, ihanteellinen allergisille ja herkkävatsaisille kissoille.
 • Ei keinotekoisia säilöntäaineita, luonnollinen valinta kissasi terveydelle.
 • Antioksidantit seleenistä ja tokoferoleista edistävät terveyttä ja säilyvyyttä.
 • Omega-3 ja omega-6 rasvahapot vahvistavat ihoa ja turkkia.
 • Puolukkauute tukee virtsateiden terveyttä ja ruoansulatusjärjestelmää.

Arvosana: 9.2 /10

 • Vähentää karvapallojen muodostumista Natural Fiber Technology™ avulla.
 • Vähäkalorinen, auttaa ylläpitämään sisäkissan ihanteellista painoa.
 • Terveelliset omega-3-rasvahapot ja antioksidantit tukevat yleistä terveyttä.
 • Rajoitettu mineraalipitoisuus edistää virtsateiden terveyttä.
 • Korkealaatuiset raaka-aineet takaavat herkullisen maun.
 • 100 % tyytyväisyystakuu varmistaa luottamuksen tuotteen laatuun.

Arvosana: 9.3 /10

 • äyttää yli 12-vuotiaiden seniorikissojen erityiset ravitsemustarpeet.
 • Antioksidantit ja omega-3-rasvahapot torjuvat hapettumisstressiä.
 • Tukee munuaisten toimintaa, edistäen terveellistä vanhenemista.
 • 30 % proteiinia ja 19 % rasvaa ylläpitää lihaskuntoa.
 • Parantaa ikääntyvän kissan elämänlaatua ja hyvinvointia.
 • Auttaa säilyttämään aktiivisuuden ja liikkuvuuden seniorivuosina.

Millainen on hyvä kissan kuivaruoka?

Hyvä kissan kuivaruoka on suunniteltu vastaamaan kissan luontaisia ravitsemustarpeita, jotka pohjautuvat sen lihansyöjän ruokavalioon. Se sisältää korkealaatuista eläinproteiinia pääraaka-aineenaan, joka on välttämätöntä kissan lihaskunnon, kasvun ja yleisen terveyden ylläpitämiseksi.

Proteiinin lisäksi, ruoan tulisi tarjota tasapainoinen yhdistelmä rasvoja, erityisesti omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, jotka tukevat ihon ja turkin terveyttä, sekä tarpeellisia vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka edistävät kissan elintärkeiden toimintojen, kuten sydämen, näön ja immuunijärjestelmän, terveyttä.

Hyvälaatuinen kuivaruoka sisältää myös riittävästi kuitua, joka edistää ruoansulatusta ja auttaa ehkäisemään karvapallojen muodostumista. Sen tulisi olla valmistettu ilman keinotekoisia säilöntäaineita, väri- tai makuaineita, jotka voivat olla haitallisia kissan terveydelle.

Hyvä kissan kuivaruoka ottaa huomioon kissan elämänvaiheen, kuten pentu, aikuinen tai seniori, ja erityistarpeet, kuten painonhallinta tai erityiset terveysongelmat, tarjoten näin räätälöityä ravitsemusta jokaiseen tarpeeseen.

Valitessa hyvää kuivaruokaa kissalle, on tärkeää tarkastella tuoteselostetta ja varmistaa, että ruoka sisältää laadukkaita ainesosia ja että se on kehitetty yhteistyössä eläinlääkärien ja ravitsemusasiantuntijoiden kanssa. Näin varmistetaan, että kissa saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet pysyäkseen terveenä ja elinvoimaisena.

Omia kokemuksia kuivaruoista

Kaikki edellä esitellyt kuivaruoat ovat laadukkaita ja ravintorikkaita. Usein on saatavilla myös pieniä testipakkauksia, joita kannattaa käyttää alussa hyväkseen, jos kissasi on nirso ruoan suhteen. Muistathan vaihtaa uuteen ruokaan tosi vähitellen. Itse laitan pienen määrän uusia muroja entisten sekaan ja lisään uuden ruoan määrää vähitellen.

Iäkkäälle 16 –vuotiaalle seniorilleni annoin hänen loppuaikoinaan kuivaruokaa niin, että liotin raksut pieneen määrään vettä. Näin ne olivat helppoa syötävää hänelle. Kokeilemalla löydät varmasti ystävällesi mieleisen ruoan. Tärkeää on huomioida yksilölliset, terveydellisen ja iän mukanaan tuomat tarpeet.

Itse olen pitänyt kaikille kissoilleni tarjolla kuivaruokaa koko ajan. Jos kissalla on painon kanssa ongelmia niin ruokamäärän kanssa kannattaa olla tarkkana, mutta minun kissoilla sellaista ongelmaa ei ole ollut.

Annan kissoilleni märkäruokaa kaksi kertaa päivässä eli aamulla ja illalla. Kuivaruokaa pidän siis tarjolla koko ajan sekä kuivaruoan vieressä tietenkin raikasta vettä.

Kissat syövät yleensä pieniä määriä kerrallaan useita kertoja päivässä. Harvoin ne syövät liikaa. Voit pitää kuivaruokaa tarjolla koko ajan ja seurata kuinka paljon kissa sitä syö. Muistathan myös varmistaa, että se juo riittävästi vettä. 

Lue lisää kuivaruoista

Arvosana: 9.5/10

Royal Canin Kitten tukee kissanpennun kasvua optimaalisella ravintotasapainolla, edistäen terveellistä kehitystä ja elinvoimaa. Valitse parasta pennullesi – valitse Royal Canin.

Arvosana: 9.7/10

Leonardo Kitten – täydellinen alku kissanpennun elämälle, tarjoten laadukasta proteiinia, vitaaliaineita ja ainutlaatuisia hyötyjä kasvun tueksi. Valitse terveen kehityksen puolesta.

Arvosana: 9.8/10

Sanabelle kuivaruoka tarjoaa kissoillesi ensiluokkaista ravintoa, joka on kehitetty tieteellisen tutkimuksen kärjessä – terveellistä, maukasta ja aina edulliseen hintaan.

Arvosana: 9.3/10

Applaws Adult Chicken, viljaton kuivaruoka, joka ravitsee täysikasvuisen kissasi luonnollisesti. 80% lihaa, terveyttä tukevat antioksidantit ja kiiltävä turkki omega-rasvahappojen ansiosta.

Arvosana: 9.2/10

Hill’s Science Plan Hairball Indoor Chicken: Vähäkalorinen, karvapalloja ehkäisevä täysravinto, joka pitää sisäkissasi terveenä ja onnellisena.

Arvosana: 9.3/10

Royal Canin Senior Ageing 12+ tukee seniorikissasi terveyttä ainutlaatuisella antioksidanttien ja omega-3-rasvahappojen yhdistelmällä, varmistaen onnelliset kultaiset vuodet.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Laadukkaassa kissan kuivaruokamerkissä tulisi olla korkea proteiinipitoisuus, joka on peräisin laadukkaista eläinlähteistä kuten kanasta, kalasta tai lihasta. Ruokamerkin tulisi myös olla koostumukseltaan tasapainoinen, sisältäen tarvittavat ravintoaineet ja vitamiinit kissan terveyden tukemiseksi. Jokaisen kissan tarpeet ovat kuitenkin yksilöllisiä, joten paras ruoka löytyy kokeilemalla ja tarkkailemalla, miten kissa reagoi siihen.

Voi kyllä. Kissan kuivaruoka on kätevä vaihtoehto, koska se on helppo varastoida ja antaa, ja se voi auttaa pitämään kissan hampaat puhtaina. On kuitenkin hyvä tietää, että jos kissa syö vain kuivaruokaa, se voi olla altis kuivumiselle ja virtsatietulehduksille, koska se ei saa riittävästi nestettä ruoastaan. Jos kissasi syö vain kuivaruokaa, on tärkeää varmistaa, että se juo riittävästi vettä.  

On vaikea antaa mitään yleistä määrää kissan kuivaruoasta. Kissan ruokamäärä riippuu sen iästä, painosta, aktiivisuustasosta ja terveydentilasta. Kissan ruokamäärää tulisi säätää sen painon ja aktiivisuuden mukaan. Jos kissa on ylipainoinen, sen ruokamäärää tulisi vähentää, kun taas liian laihan kissan ruokamäärää tulisi lisätä. Opit kyllä huomaamaan oikean ruokamäärän kissaasi tarkkailemalla. Jos kissalla ei ole paino-ongelmia kuivaruokaa voi olla tarjolla jatkuvastikin. 

Paras ruoka kissalle on sellainen, joka vastaa sen luonnollisia ravitsemustarpeita lihansyöjänä, tarjoten tasapainoisen yhdistelmän korkealaatuista eläinperäistä proteiinia, rasvoja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Kissan ruokavalion tulisi pohjautua ensisijaisesti lihaan, sillä kissat tarvitsevat tiettyjä aminohappoja, kuten tauriinia, ja muita ravintoaineita, joita löytyy vain eläinperäisistä lähteistä. Tämä tukee niiden sydämen terveyttä, näköä ja lisääntymisjärjestelmän toimintaa.

Optimaalinen ruoka sisältää myös omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, jotka edistävät ihon ja turkin terveyttä, sekä riittävästi kuitua, joka auttaa ruoansulatusjärjestelmän toiminnassa ja ehkäisee karvapallojen muodostumista. Lisäksi on tärkeää, että ruoka sisältää oikean määrän vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka tukevat kissan yleistä terveyttä ja hyvinvointia.

Parhaan ruoan valinta riippuu myös kissan iästä, aktiivisuustasosta, terveydentilasta ja mahdollisista erityistarpeista, kuten painonhallinnasta tai herkkävatsaisuudesta. Pentuille, aikuisille ja seniorikissoille on tarjolla eri vaihtoehtoja, jotka on suunniteltu kunkin elämänvaiheen erityistarpeiden mukaan. Lisäksi, jos kissalla on terveydellisiä erityistarpeita, kuten munuaissairaus tai diabetes, sen ruokavalioon tulee tehdä sopeutuksia eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että paras ruoka kissalle on laadukas, tasapainoinen ja kissan yksilölliset tarpeet huomioon ottava. On suositeltavaa keskustella eläinlääkärin kanssa, jotta löydetään juuri sinun kissallesi sopivin ruokavalio, joka tukee sen terveyttä ja hyvinvointia pitkällä tähtäimellä.

Kissan kuivaruoka voi olla hyväksi osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota, kunhan se on korkealaatuista ja suunniteltu vastaamaan kissan ravitsemuksellisia tarpeita. Kuivaruoka tarjoaa useita etuja, kuten kätevyyden säilytyksessä ja annostelussa, pitkän säilyvyyden sekä mahdollisuuden tukea hampaiden terveyttä mekaanisen puhdistuksen kautta, kun kissa pureskelee nappuloita. Lisäksi, se voi olla taloudellisesti edullisempi vaihtoehto verrattuna märkäruokaan.

Kuitenkin, on tärkeää valita kuivaruoka, joka sisältää korkealaatuista eläinperäistä proteiinia pääraaka-aineenaan, sekä tarvittavat vitamiinit, kivennäisaineet ja rasvahapot. Kuivaruoka ei saisi sisältää liiallisia määriä viljoja tai täyteaineita, jotka eivät ole kissan luontaisen ruokavalion mukaisia.

Yksi huomioitava seikka kuivaruokaa käytettäessä on, että kissat saavat luonnostaan suurimman osan tarvitsemastaan vedestä saaliistaan, ja ne saattavat juoda vähemmän vettä kuin olisi ihanteellista. Tämä voi johtaa riittämättömään nesteytykseen, mikä on erityisen huolenaihe, koska kissat ovat alttiita virtsatieongelmille. Siksi on tärkeää varmistaa, että kissalla on aina saatavilla raikasta vettä, ja harkita märkäruoan sisällyttämistä ruokavalioon nesteytyksen lisäämiseksi.

Vaikka kuivaruoka voi olla osa terveellistä ruokavaliota, sen laatu ja kissan yksilölliset tarpeet ratkaisevat. On suositeltavaa keskustella eläinlääkärin kanssa kissan ruokavaliosta, erityisesti jos kissalla on terveydellisiä erityistarpeita tai huolenaiheita.