pitkäkarvainen kissa

Paras ruoka vanhalle kissalle (2023)  – TOP 4

Hyvä vanhan kissan ruoka koostuu ravitsemuksellisesti tasapainoisista ainesosista, jotka tukevat kissan terveyttä ja hyvinvointia. Vanhan kissan ruokavalion tulisi olla helposti sulavaa ja sisältää runsaasti laadukasta proteiinia, joka auttaa ylläpitämään lihasmassaa ja vahvistaa kissan immuunijärjestelmää.

Lisäksi ruoan tulisi sisältää välttämättömiä rasvahappoja, kuten omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, jotka tukevat kissan ihon ja turkin terveyttä.

Vanhan kissan ruokavalioon kannattaa sisällyttää myös tarvittava määrä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten D-vitamiinia, kalsiumia ja fosforia, jotka auttavat vahvistamaan kissan luustoa ja ylläpitämään terveitä hampaita ja ikeniä.

Seuraavassa neljä laadukasta ruokaa iäkkään kissan hyvinvoinnin tukemiseen.

Tässä pikalinkit oikeaan kohtaan, jos et jaksa lukea koko artikkelia.

Kissat ovat yksilöitä, joten parhaan ruoan valinta vanhalle kissalle riippuu kissan yksilöllisistä tarpeista ja mieltymyksistä. Tässä on kuitenkin neljä hyvää ruokaa, jotka ovat suosittuja vanhojen kissojen keskuudessa:

Paras kuivaruoka vanhalle kissalle

Iäkkäille kissoille täytyy olla herkullista ja helposti syötävää ruokaa. Royal Caninilta löytyy tällainen kuivaruoka, joka on täysravintoa eli sisältää kaikki tarvittavat ravintoaineet vanhalle kissalle.

Raksuissa on rapea kuori ja herkullisen kermamainen pehmeä täyte. Tämä kuivaruoka on suunniteltu erityisesti 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille kissoille, jotka ansaitsevat parasta hoitoa ikääntyessään.

Royal Canin Senior Ageing 12+

Royal Canin Ageing 12+ -ruoka auttaa kissaasi painonhallinnassa ja antaa samalla tarpeeksi energiaa sen päivittäisiin seikkailuihin. Lisäksi se sisältää proteiinia, joka voi tukea kissan lihaksistoa.

Herkullisen kaksinkertaisen kroketin rakenne inspiroi kissaasi syömään, kun taas antioksidanttiyhdistelmä voi vähentää ikääntymisen vaikutuksia ja vahvistaa immuunijärjestelmää. Lisäksi säädetty fosfori- ja kivennäispitoisuus voi tukea kissan munuaisten ja virtsateiden toimintaa.

Paras märkäruoka vanhalle kissalle

Seniorille on kiva tarjota myös herkullista märkäruokaa, vaikka kuivaruoka olisikin täysravintoa. Kannattaa tarkistaa, onko tarjoamasi ruoka täysravintoa vai täydennysravintoa. Seuraava märkäruoka on todella maistuvaa ja herkullista senioreiden mielestä.

Concept for Life All Cats 10+ – in Jelly

Concept for Life All Cats 10+ -märkäruoka on tieteellisten tutkimusten pohjalta eläinlääkäreiden kehittämä herkullinen ruoka täysikasvuisille, yli 10-vuotiaille kissoille. Se sisältää elintärkeää tauriinia.

Sen pääraaka-aineena on valikoitu laadukas liha, joka yhdessä muiden funktionaalisten raaka-aineiden kanssa muodostaa tasapainoisen ravintoainekoostumuksen. Tämä varmistaa ruoan hyvän sulavuuden.

Vihreän teen ja samettikukan antioksidantit suojaavat soluja vanhenemiselta. Lisäksi alempi fosfori- ja natriumpitoisuus auttaa ikääntyvän kissan munuaistoimintaa. Rustoille ja nivelille hyödyllinen simpukkauute suojaa niitä ja tasapainoinen ravintoainekoostumus varmistaa kaikki tarvittavat ravintoaineet seniorille.

Herkullisin kuivaruoka ikääntyville kissoille

Onko ikääntyvä kissasi kovin nirso? Joskus voi olla haasteellista löytää ruoka, joka on kissasi mielestä herkullista. Tämä kuivaruoka voi olla kokeilemisen arvoinen yli 7-vuotiaille kissoille.

Hill’s Science Plan Mature Adult 7+ Chicken

Hill’s Science Plan Mature Adult Chicken on hyvä valinta ikääntyville yli 7-vuotiaille kissoille. Tämä täysravinto tarjoaa laadukasta proteiinia, joka on erityisen hyvin sulavaa ja auttaa helpottamaan painonhallintaa.

Ainutlaatuinen antioksidanttikompleksi, joka sisältää E- ja C-vitamiineja, voi tukea solujen terveyttä ja immuunijärjestelmän toimintaa. Hill’s Science Plan Mature Adult Chicken sisältää myös tauriinia, joka on välttämätöntä kissan sydämen terveydelle ja tasapainoisen kivennäispitoisuuden, joka voi ylläpitää virtsateiden terveyttä.

Herkullisin märkäruoka ikääntyville kissoille

Royal Caninilta löytyy herkullinen märkäruoka ikääntyville kissoille, joilla alkaa ilmestyä ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä. Tällöin ruoan antioksidantit voivat auttaa säilyttämään kissan elinvoimaisena vielä vuosia.

Royal Canin Instinctive 7+ in Gravy

Tämä tasapainoinen täysravinto on suunniteltu erityisesti yli 7-vuotiaille kissoille, jotka tarvitsevat tiettyjä ravintoaineita ylläpitääkseen elinvoimaisuuttaan. Royal Canin Instinctive 7+ sisältää pehmeitä lihapaloja, jotka on räätälöity kissan ravintoprofiiliin ja maistuvat kissallesi pitkään.

Antioksidanttiyhdistelmä voi neutraloida vapaita radikaaleja ja tukea kissasi luonnollista ikääntymisvaihetta. Tämän lisäksi Royal Canin Instinctive 7+ sisältää hillityn fosforipitoisuuden, joka voi edistää ja tukea normaalia munuaisten toimintaa. Käytännöllisten annospussien ansiosta ruoka säilyy pitkään tuoreena.

Tärkeitä asioita vanhan kissan ruokavaliossa

Vanhan kissan ruokavaliossa on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

  1. Proteiini: Kissan ruokavalion tulisi sisältää korkealaatuista proteiinia, jotta kissa saa tarvitsemansa ravintoaineet lihaksien ja kudosten ylläpitoon. Valitse ruoka, joka sisältää eläinproteiinia.
  2. Vesi: Vanhemmat kissat ovat alttiimpia kuivumiselle, joten varmista, että kissalle on tarjolla raikasta vettä aina kun se sitä tarvitsee. Kissan ruokavalioon voi myös lisätä kosteaa ruokaa, joka auttaa kissaa saamaan tarpeeksi nestettä.
  3. Ravintolisät: Vanhempien kissojen ruokavalioon voi lisätä ravintolisiä, kuten omega-3-rasvahappoja, jotka voivat auttaa pitämään kissan turkin terveenä ja vähentämään nivelkipuja.
  4. Vähemmän kaloreita: Vanhemmat kissat ovat alttiimpia liikalihavuudelle, joten kissan ruokavaliossa tulisi välttää runsaasti kaloreita sisältäviä ruokia ja herkkuja.
  5. Ruokailurytmi: Vanhempien kissojen ruokailurytmi kannattaa suunnitella säännölliseksi, jotta kissan ruoansulatuselimistö pysyy kunnossa ja kissa syö vain tarvittavan määrän ruokaa.
  6. Ruokailupaikka: Vanhemmat kissat tarvitsevat mukavan ja rauhallisen paikan, jossa ne voivat syödä rauhassa ja ilman stressiä. Huolehdi siitä, että kissan ruokapaikka on rauhallinen ja puhdas.

Vanhan kissan ruokavalio kannattaa aina suunnitella yksilöllisesti kissan tarpeiden ja terveydentilan mukaan. Eläinlääkäriltä saa tarvittaessa neuvoja ja suosituksia kissan ruokinnasta. On tärkeää välttää kissan ruoassa liikaa hiilihydraatteja ja sokeria, sillä ne voivat johtaa lihavuuteen, diabetekseen ja muihin terveysongelmiin.

Vanhan kissan ruokavalion valinta on erittäin tärkeää, ja oikean ravinnon valitseminen auttaa kissaa pysymään terveenä ja elinvoimaisena pitkään. Edellä esitellyt ruoat ovat suosittuja vanhojen kissojen keskuudessa, mutta paras ruoka löytyy aina yksilöllisesti kissan tarpeita ja mieltymyksiä kuunnellen.

Näin voit varmistaa, että vanha kissasi saa parasta mahdollista ravintoa ja pitkän ja onnellisen elämän.