Kissan raapimispuu (2023) – TOP 5

Miksi kissa tarvitsee raapimapuun? Raapiminen on kissalle luonteenomainen tapa. Se raapii vaistonvaraisesti joko huonekaluihin, mattoihin tai raapimapuuhun. Raapiminen ei siis ole kissan protestointia eikä se raavi ilkeyttään; se vain toteuttaa luonnollisia vaistojaan.

Oikeanlainen raapimapuu antaa siihen oivan mahdollisuuden ja säästää huonekalujasi ja hermojasi. Riittävän iso ja monipuolinen raapimapuu tarjoaa kissallesi paikan leikkimiseen ja kiipeämiseen korkeammalle. Sieltä on kiva seurailla tapahtumia. Leikkiessään raapimapuussa kissa samalla myös treenaa lihaksiaan ja verenkiertojärjestelmäänsä. On ihanaa venytellä lihaksiaan raapimapuuta vasten!

Paras raapimispuu kissanpennuille ja pienille kissoille

Enio –raapimispuu

Tämä raapimispuu on todellinen löytö pennuille ja pienille kissoille. Tämä on riittävän tukeva ja mahtuu pieneen tilaan. Puusta löytyy pehmoinen makuualusta sekä leikkiin innostava lelu. Kokonaismitat:  K 47 x Ø 31 cm. Raapimispylväs on päällystetty luonnonsisalilla. Pehmustetussa makuupaikassa on kätevät reunat. 

Tämä raapimispuu on helppo koota ja kätevä ottaa mukaan vaikkapa matkalle. Silloin säästyvät myös majoituspaikan sohvat. Itse olen aina ottanut pienen raapimapuun mukaan lomakohteeseen. Onkin tärkeää, että puu on helppo purkaa pienemmäksi ja nopea kasata uudelleen. 

Tämä raapimispuu on saanut kissaraadilta hyvät arvostelut ja siitä ovat tykänneet isommatkin kissat. Vahva suositus tälle; hyvä hinta-laatusuhde.

Paras iso raapimispuu

XXL Jumbo –raapimispuu

Tämä on kokonsa puolesta riittävän iso ja tukeva raapimispuu kaikenikäisille ja –kokoisille kissoille. Pitkä ja paksu sisalitolppa sopii venyttelyyn ja suuri plyysipintainen jalusta antaa vakautta leikkeihin. Tolppa on pinnoitettu luonnonsisalilla. Voit valita, haluatko raapimistolpan olevan kokonaan sisalipintainen vai sisältävän lisäksi plyysirenkaan, joka yhdistää pylvään ja jalustan värit.

Tämän raapimispuun värivaihtoehtoina ovat kerma tai tummanharmaa. Mitat yhteensä: K 107 x P 58 x L 40 cm ja paino 5,8 kg. Tämä raapimispuu on laadukas ja kestävä ja pysyy pystyssä rajummissakin leikeissä. Kissa pystyy vaikka istumaan raapimapuun päässä. Hinta-laatu –suhde kohdallaan.

Paras raapimapuu monella tasolla

Raapimapuu Little & Bigger Lazy

Tässä hieman isompi ja monipuolisempi laiskottelu- ja raapimispaikka kissallesi. Tolpat ovat myös tässä päällystetty sisalilla. Korkein tolppa on tarpeeksi korkea, että kissa voi venytellä pitkin pituuttaan. Koko 95 x 50 x 50 cm, tolpan halkaisija 9 cm, pohjan paksuus 3 cm. Raapimispuussa on kolme pehmustettua tasoa ja korkeimmasta tasosta riippuu kiva lelu. Ylimmältä tasolta on kiva tähystää tapahtumia.

Paras raapimispuu leikkeihihin

Kissan kiipeilypuu Trixie Susan

Tässä on todella mielenkiintoinen vaihtoehto! Tämä on raapimistynnyrin ja kiipeilypuun nerokas yhdistelmä. Se sopii loistavasti kiipeilyyn ja leikkeihin sekä tarjoaa myös kivan piilopaikan lepäämiseen vauhdikkaiden leikkien jälkeen. Puusta löytyy pehmoinen peti sekä päältä että sisältä ja vieläpä myös tolpan huipulta.

Makuupaikkojen tyynyt voi irrottaa ja pestä. Koko: lattia-ala 54 × 44 cm, korkeus 90 cm, tolppa ø 9 cm. Tyynyjen halkaisija 39 cm. Väri musta/kerma. Tämän kiipeilypuun ostaneet ovat tykänneet ja kissa ottanut välittömästi lempipaikakseen. Monipuolisuutensa lisäksi tämä on myös todella tyylikkään näköinen.

Tyylikkäin raapimispuu

Natural Paradise Amaryllis L

Haluatko antaa kissallesi todella ihanan ja mielenkiintoisen raapimapuun tai onko sinulla taloudessa monta kissaa? Silloin tässä on sinulle loistava vaihtoehto. Tämä on aitoa luonnonpuuta oleva tukeva raapimapuu, jossa on paksut sisalipylväät. Kiinteästä vanerista tehdyn painavan pohjalevyn ja kolmen tukevan pylvään ansiosta tämä puu on todella vakaa ja turvallinen.

Erittäin vahvat raapimispylväät (Ø14,3 cm) ovat myös riittävän korkeat nautinnolliseen venyttelyyn. Kokonaismitat: K 127,5 x P 101 x L 79 cm.  Pylväät on verhoiltu 100 % luonnon sisalilla. Puussa on kolme houkuttelevaa pehmoista petiä rentoutumiseen. Kivassa riippumatossa on mukava tarkkailla tapahtumia ja suuressa pehmopedissä ottaa muutaman tunnin päiväunet.

Kiipeilypuu on tehty kestävistä ja luonnollisista materiaaleista. Pylväät ovat kestävästä metsätaloudesta peräisin olevasta käsittelemättömästä koivuvanerista. Pehmusteet ja päälliset ovat sertifioiduista kankaista valmistettu ja ne on testattu haitallisten aineiden varalta. Tämä on todella tyylikäs ja turvallinen vaihtoehto kotiisi.

Värivaihtoehtoina ovat kerma tai tummanruskea. Se sopii myös suurille ja painaville kissoille. Tämä kiipeilypuu on saanut kissaraadilta täydet pisteet: yksinkertaisen kaunis puu, jota kissat rakastavat!

Millainen on hyvä raapimispuu?

Raapimapuu tai kiipeilypuu on erityisen tärkeä sisäkissoille, joilla ei ole mahdollisuutta samoilla ja kiipeillä vapaana luonnossa. Monipuolinen mielenkiintoinen kiipeilypuu tarjoaa monia mahdollisuuksia ja ajanvietettä ja ehkäisee tehokkaasti kissan tylsistymistä.

Kiipeilypuuhun kissa voi myös jättää ominaistuoksuaan ja merkata reviiriään. Raapiessaan kissa jättää tassun hajurauhasista viestejä lajitovereilleen omasta reviiristään. Raapiminen toimii myös kynsien hoitamisena, koska silloin kynnen kuollut pintakerros irtoaa kätevästi.

Raapimapuiden valikoima on todella laaja ja myös hintahaarukka on melkoinen. Siksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millainen raapimapuu on kaikkein paras teidän kissatalouteen. Hinta ja laatu kulkevat tässä tuotteessa aika lailla käsi kädessä. On parempi ostaa ehkä hieman hinnaltaan arvokkaampi puu kuin vuoden kuluttua alkaa ostamaan uutta entisen katkettua tai muuten rikkoonnuttua.

Kiipeilypuun hintaan vaikuttavat esim. monenko tolpan varassa puu seisoo ja mikä on tolppien paksuus. Jos paksuutta ei ole ilmoitettu se on yleensä kapea (esim. 7-9 cm). Silloin hinta on yleensä edullinen, mutta puun käyttöikä ei ehkä kovin pitkä.

Sopivaa raapimapuuta miettiessään kannattaa ensin kiinnittää huomiota raapimapuun kokoon. Onko taloudessasi yksi vai useampi kissa? Useamman kissan taloudessa puusta kannattaa löytyä kaikille kissoille oma nukkuma- ja tähystyspaikka. Jos sinulla on vain yksi kissa niin silloin ehkä yksinkertaisempi kiipeilypuu on riittävä.

cat

Kun kiipeilypuuta käyttää useampi kissa puun kannattaa olla iso ja tukeva. Useamman tolpan varassa oleva puu on huomattavasti tukevampi ja turvallisempi kuin yhden tolpan varassa seisova. Puun tukevuuteen vaikuttaa myös tolppien paksuus. Jos iso kissa hyppää vauhdilla ohuen tolpan varassa olevalle tasolle niin vaarana on, että tolppa ei moista kestä.

Kiinnitä siis huomiota myös tähän, jos kiipeilypuu tulee isolle ragdollille. Kiipeilypuita löytyy sekä vapaasti lattialla seisovia malleja sekä seinään kiinnitettäviä. Kumpi vaihtoehto sopii sinun kissatalouteesi paremmin?

Minkä kokoiseen huoneeseen raapimapuu on tarkoitus sijoittaa? Huoneen korkeus määrittelee myös puun korkeuden. Ostaessaan kannattaa huomioida ettei osta liian korkeaa puuta. Suurimmat puut voivat olla reilusti yli kaksi metriä korkeita. Myös raapimapuiden leveys kannattaa huomioida.

Puun ympärille täytyy jäädä vapaata tilaa, että kissa pääsee laskeutumaan turvallisesti puusta alas. Raapimapuita on olemassa matalia ja korkeita; joissain on olemassa vain yksi taso ja joissain monta tasoa. Onko ajatuksena, että puusta löytyy kiva levähdyspaikka tai suljettu pesä päiväunia varten?

Tykkääkö kissasi kiivetä mahdollisimman korkealle tarkkailemaan kodin tapahtumia vai rakastaako hän enemmän rauhaa ja haluaa suojaisen lepopaikan? Molemmat tarpeet kannattaa huomioida kiipeilypuuta valitessaan.

Isokokoinen kissa vaatii ison ja vankan raapimapuun. Silloin kissa voi raapiessaan venyä täyteen pituuteensa ja puun ollessa riittävän tukeva kissa voi painautua siihen koko painollaan. Liian matala raapimapuu ei välttämättä jaksa kiinnostaa ja silloin sohvan selkänoja voi olla se mielenkiintoisempi paikka.

cat

Jos kissa on jo oppinut raapimaan sohvaa niin kiipeilypuu kannattaa sijoittaa sohvan viereen. Myös kissan nukkumapaikan lähistö on hyvä sijainti kiipeilypuulle, koska kissa mielellään venyttelee herättyään.

Toivottavasti sait vinkkejä ja ehkä löysitkin teidän kissatalouteen sopivat raapimapuun näistä viidestä hyvästä vaihtoehdosta. Kun huomioit vinkit hyvän raapimapuun valintaan vaikuttavat asiat niin löydät varmasti parhaan vaihtoehdon ja budjettiin sopivan kiipeilypuun myös teille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Sisäkissa tarvitsee ehdottomasti jonkinlaisen raapimispuun, että se voi toteuttaa luontaisia tarpeitaan. Kissat haluavat raapia, leikkiä ja kiipeillä. Jos asunto on pieni niin pienikin raapimispuu riittää, mutta jonkinlainen raapimispuu on ehdoton hankinta kaikkiin kissatalouksiin. 

Näytä kissalle raapimispuu. Voit kynsiä sitä itse, jolloin syntyy kissaa houkutteleva ääni ja sekin alkaa raapimaan. Voit käyttää kissanminttua apuna ja ”voidella” sitä raapimispuun yläosaan. Voit kokeilla myös nostaa kissan tassut raapimispuuta vasten tai laittaa vaikkapa pienen lelun raapimispuun päälle.