kissan kantolaukku

Paras kissan kantolaukku (2023) – TOP 3

Etsitkö kissalle kantolaukkua matkustamiseen tai eläinlääkärikäynteihin? Paras kissan kantolaukku on monipuolinen, turvallinen ja mukava vaihtoehto, joka tekee matkustamisesta lemmikkisi kanssa helpompaa ja miellyttävämpää. Kissan kantolaukku on tärkeä hankinta jokaiselle kissanomistajalle. Kantolaukku on kätevä ja joskus helpompi kuin perinteinen kissan kuljetuslaatikko. Iso kuljetuslaatikko tai –häkki on sitten hyvä esim. pidemmälle automatkalle.

Paras kissan kantolaukku

 • Tyylikkään näköinen laukku vedenkestävästä nailonista
 • Kolme verkkoikkunaa ja tarviketasku
 • Vahvistettu katto ja miellyttävä kantohihna
 • Mukava pehmuste ja irrotettava päällinen pestävissä
 • Kokonaismitat: P 54 x L 26 x K 30 cm
 • Väri: ruskea/beige
 • Max. kantavuus 12 kg

 • Pienten kissojen kuljetukseen näppärä laukku
 • Kolme verkkoikkunaa, vahvistettu pohja ja ulkopinnalla muovijalat
 • Väri: harmaa/vihreä, tyylikäs kuviointi
 • Pehmustettu irrotettava olkaremmi
 • Helppo puhdistaa ja taittaa kasaan
 • Kokonaismitat: P 45 x L 25 x K 28 cm
 • Max. kantavuus 7 kg

 • Käytännöllinen ja taitettava kantolaukku
 • Suunniteltu erityisesti lentomatkoille: IATA –hyväksytty
 • Valmistettu kestävästä materiaalista
 • Helppo puhdistaa
 • Ylätasku vetoketjulla
 • Pehmeä pohja
 • Mitat: 48,2 x 29,8 x 29,8cm.

Tärkeimmät ominaisuudet kissan kantolaukussa

Kissan kantolaukun valitseminen voi tuntua haastavalta, kun markkinoilla on niin monia vaihtoehtoja. Kuitenkin on muutamia tärkeitä ominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kissan kantolaukkua valittaessa.

Laukun koko ja tilavuus ovat keskeisiä seikkoja. Kissan tulee mahtua laukkuun mukavasti pystyasennossa ja sillä pitää olla riittävästi tilaa kääntymiseen. Valitse laukku, jossa on riittävästi tilaa lemmikkisi koosta riippuen. Muista myös tarkistaa, että laukun mitat sopivat lentoyhtiöiden kantolaukkusäädöksiin, jos aiot matkustaa lentäen.

Hengittävyys ja ilmanvaihto ovat elintärkeitä kissan mukavuuden ja turvallisuuden kannalta. Laadukkaassa kantolaukussa on riittävästi ilmareikiä tai verkkoikkunoita, jotka mahdollistavat raittiin ilman virtauksen. Näin kissa voi hengittää helposti ja välttää tukalat olot matkan aikana.

Turvallisuusseikat ovat ehdottoman tärkeitä kissan kantolaukkua valittaessa. Laadukkaassa kantolaukussa on vahvat ja kestävät lukitusmekanismit, jotka estävät kissaa pakenemasta tai laukun avautumasta vahingossa. Olkahihnat ja kantokahvat tulisi olla tukevat ja mukavat kantajalle. Myös pohjamateriaalin on oltava kestävää ja pestävää.

Käytettävyys on keskeinen tekijä. Hyvä kissan kantolaukku on helppo avata ja sulkea, ja siinä on mukavat sisäpinnat, kuten pehmusteet tai irrotettava vuori, joka on helppo puhdistaa. Laukussa voi myös olla taskuja, joihin voit säilyttää kissasi tarvikkeita tai matka-asiakirjoja.

Turvallisuus ja mukavuus matkoilla

Kissan kantolaukun turvallisuus ja mukavuus ovat ensisijaisen tärkeitä matkoilla. Matkustaessaan kissan tulee tuntea olonsa turvalliseksi ja mukavaksi, jotta matkustuskokemus olisi mahdollisimman stressitön.

Varmista, että kissan kantolaukussa on turvallinen ja luotettava kiinnitysmekanismi, joka estää kissaa pakenemasta tai laukun avautumasta vahingossa. Tarkista myös, että vetoketjut ja lukot toimivat moitteettomasti.

Valitse pehmustettu sisätila. Kissan kantolaukussa tulisi olla riittävästi pehmustetta, jotta kissa voi levätä ja rentoutua matkan aikana. Pehmuste suojaa myös kissaa tärinältä ja tärähdyksiltä matkan aikana. Tarvittaessa voit lisätä pehmustetta itse, esimerkiksi pehmeän viltin tai pyyhkeen avulla.

Kissan kantolaukku

Varmista, että kissan kantolaukussa on riittävästi ilmareikiä tai verkkoikkunoita, jotka mahdollistavat hyvän ilmanvaihdon. Tämä auttaa kissaa hengittämään helposti ja pitää ilman raikkaana matkan aikana. Varmista kuitenkin, etteivät ilmareiät ole niin suuria, että kissan tassut tai pää voivat jäädä niihin jumiin.

Pitkät matkat voivat olla stressaavia kissoille, joten on tärkeää suunnitella matka huolellisesti. Varmista, että kissa on tottunut kantolaukkuun jo hyvissä ajoin ennen matkaa ja anna sille aikaa tutustua laukkuun rauhallisessa ympäristössä. Voit myös harkita lyhyitä harjoitusmatkoja ennen varsinaista matkaa, jotta kissa tottuu laukun liikkeeseen ja ääniin.

Tarjoa mukavuutta ja tuttuja esineitä kantolaukkuun. Lisää sinne kissan tuttuja esineitä, kuten kissan oma peitto tai lelu, joka tuo sille turvaa ja mielihyvää. Voit myös harkita feromonivalmisteiden käyttämistä rauhoittamaan kissaa matkan aikana.

Vinkkejä kissan kantolaukun valintaan ja käyttöön

Tarkista, että kantolaukun materiaalit ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Pehmusteiden ja sisävuoren tulisi olla irrotettavia ja pestäviä, jotta voit pitää laukun puhtaana ja raikkaana. Vältä hajusteiden käyttöä, sillä voimakkaat hajut voivat häiritä kissaa.

Valitse kantolaukku, jossa on helppo pääsy kissalle. Hyvät vetoketjut tai lukitusmekanismit tekevät laukun avaamisesta ja sulkemisesta vaivatonta. Laukussa voi olla myös useita aukkoja, jotta voit nostaa tai laskea kissan sisään tai ulos eri suunnista.

Anna kissallesi aikaa tottua kantolaukkuun ennen matkaa. Jätä laukku avoimeksi kotona ja aseta sinne kissan suosikkipeitto tai lelu. Anna kissan tutkia laukkua omassa tahdissaan ja palkitse sitä positiivisella vahvistamisella, kuten herkuilla tai kehulla, kun se tutustuu laukkuun.

kitten

Ennen varsinaista matkaa voit tehdä lyhyitä harjoitusmatkoja kissan kanssa. Aloita lyhyillä matkoilla kotona tai lähellä olevilla paikoilla ja pidendä matkojen kestoa vähitellen. Näin kissasi tottuu laukun liikkeeseen ja ympäristön vaihtumiseen.

Jos kissasi on stressaa matkoilla tai ahdistuu helposti, voit harkita eläinlääkärin neuvoa rauhoittavien aineiden tai feromonivalmisteiden käytöstä. Näitä voi olla esimerkiksi feromonisumutteet, jotka luovat rauhoittavan ilmapiirin kantolaukussa.suositt