siivous kissataloudessa

Tehokas siivous kissataloudessa – parhaat tuotteet ja vinkit

Kissat ovat ihania ja seurallisia lemmikkejä, jotka tuovat iloa ja lämpöä kotiin. Valitettavasti ne voivat myös tuoda mukanaan pientä sotkua ja karvaa ympäriinsä. Kissatalouden ylläpitoon liittyykin erityinen tarve tehokkaalle siivoukselle. Onneksi on olemassa joitakin hyviä vinkkejä ja temppuja, joiden avulla voit pitää kotisi siistinä ja raikkaana, vaikka sinulla olisikin karvainen nelijalkainen ystävä. Tehokas siivous kissataloudessa ei tarkoita loputonta ponnistelua, vaan enemmänkin järjestelmällisyyttä ja pieniä muutoksia arjen rutiineihin.

Tässä linkit sinua kiinnostavaan kohtaan:

Paras imuri kissatalouteen

Imuri Thomas Cycloon Hybrid Pet & Friends

 • Tehokkain kemiallisen pesun imuri –  1400 W
 • Uusi patentoitu sykloninen pölynkeräyskapasiteetti – ei kertakäyttöisiä pölypusseja
 • Vedensuodatinlaatikko kerää pölyn veteen
 • Veteen voi lisätä eteerisiä öljyjä ilman raikastamiseksi
 • Poistaa pölyn sekä lattiasta että huoneilmasta
 • Kuuluisa saksalainen tuotemerkki Thomas panostaa jatkuvasti tuotekehitykseen ja tämä malli on todellakin lähes täydellinen lemmikkitalouteen.
 • Jos suunnittelet imurin ostoa lue laaja vertailu parhaasta imurista lemmikkitalouteen tästä. 

Paras lattian pesuaine kissatalouteen

Kukkainen lattianpuhdistusaine

 • Suositellaan lemmikkitalouksiin, missä on kissoja ja koiria
 • Tilavuus: 1000 ml

Paras tuote kissan hajujen ja tahrojen torjumiseen

Urine Off Suihkepullo kissan hajuja vastaan, 118 ml

 • Suihke, joka poistaa tehokkaasti virtsan tuoksun
 • Poistaa sekä uudet että vanhat tahrat
 • Teho perustuu luonnollisen mikro-organismien ja entsyymien yhdistelmään
 • Biologisesti hajoava
 • Ei sisällä vaarallisia aineita ja on turvallinen ihmisille ja eläimille
 • Kätevä suihkepullo käytettäväksi sekä kotona että matkoilla

Paras laite hajujen poistamiseen

Petoneer – älykäs lemmikkien hajun vaimentaja

 • USB-kaapelilla ladattava älykäs laite, joka pitää ilman raikkaana lemmikkitaloudessa
 • Ilmanraikastin toimii automaattisesti tarvittaessa
 • Helppo asentaa magneettisen kiinnikkeen avulla esim. hiekkalaatikon läheisyyteen
 • Tehokas akku toimii latauksen jälkeen monta päivää
 • Laaja toiminta-alue

Kuinka hallita kissankarvaa tehokkaasti?

Kissat ovat tunnettuja kauniista turkeistaan, mutta niiden karvan leviäminen ympäri kotia voi olla haastavaa pitää kurissa. Onneksi on olemassa joitakin tehokkaita keinoja kissan karvanhallintaan, jotta voit pitää kodin siistinä ja vähentää allergioiden riskiä.

Säännöllinen harjaaminen: Yksi parhaista tavoista vähentää kissan karvan leviämistä on säännöllinen harjaaminen. Valitse harja, joka sopii kissasi turkille ja harjaa sitä päivittäin tai muutaman kerran viikossa.

Harjaamalla kissaa poistat irtoavan karvan ja estät sen pääsemästä huonekaluihin ja lattioille. Harjaaminen on tärkeää varsinkin pitkäkarvaisille roduille ja estää myös kissaa nielemästä liikaa karvaa ja siten karvapallojen muodostumista kissan elimistöön.

Investoi laadukkaaseen imuriin: Hyvä imuri on korvaamaton apuväline kissan karvan poistamisessa. Valitse imuri, jossa on tehokas suodatinjärjestelmä, joka pystyy nappaamaan pienetkin karvat ja pölyhiukkaset tehokkaasti. Imuroi säännöllisesti lattiat, matot, sohvat ja muut pinnat, joille karva kerääntyy.

Täältä voit lukea esittelyn parhaista imureista lemmikkitalouteen. 

Käytä karvaa hylkivää kangasta: Valitse huonekaluissa ja tekstiileissä karvaa hylkivä materiaali, kuten mikrokuitu tai nahka. Nämä materiaalit tekevät karvojen poistamisesta helpompaa, sillä ne eivät anna karvojen tarttua kiinni pintaan. Voit myös käyttää karvaa hylkivää suojapeitettä esimerkiksi sohvalla, jotta voit helposti poistaa karvat pesemällä tai ravistamalla peitettä.

siivoaminen kissakodissa

Käytä leveää teipirullaa tai kumihanskoja: Jos huomaat karvoja hankalissa paikoissa, kuten vaatteissa tai verhoissa, voit käyttää teippirullaa tai kumihanskoja karvojen poistamiseen. Käytä teippirullaa tai vedä kostutetulla kumihanskalla pinnan yli ja karvat tarttuvat niihin helposti.

Huolehdi kissan terveydestä: Terveellinen kissa irrottaa vähemmän karvaa. Varmista, että kissallasi on tasapainoinen ruokavalio, riittävästi vettä ja säännölliset eläinlääkärintarkastukset. Kissan terveyden ylläpitäminen auttaa pitämään sen turkin terveenä ja vähentää karvanlähtöä.

Kissanvessan ja hiekkalaatikon siisteys

Hyvin hoidettu kissanhiekkalaatikko auttaa pitämään kodin puhtaana ja raikkaana. Seuraavaksi muutama vinkki, miten varmistat hiekkalaatikon siisteyden helposti.

Valitse oikea hiekkalaatikko: Kissalle sopiva hiekkalaatikko on riittävän suuri ja helppokäyttöinen. Monet kissat arvostavat suurempia hiekkalaatikoita, joissa niillä on tilaa kaivella ja kääntyä. Lisäksi kannattaa valita laatikko, joka on helppo puhdistaa ja joka estää hiekan leviämisen ympäriinsä. Katso tästä parhaat kissanvessat.

Hiekan vaihto ja siivoaminen säännöllisesti: Kissanhiekka tulisi vaihtaa kokonaan säännöllisesti. Hiekan vaihtoväli vaihtelee riippuen käyttämästäsi hiekasta sekä siitä, montako kissaa sinulla on. Jos kotona on useampi kissa, hiekan vaihtaminen voi olla tarpeen tiheämmin.

Päivittäinen hiekan siivilöinti auttaa pitämään laatikon puhtaana ja ehkäisee hajujen leviämistä. Siivilöi hiekka päivittäin ja poista ulosteet tai hiekkapaakut.

Oikeanlaisen kissanhiekan valinta: On olemassa erilaisia kissanhiekkavaihtoehtoja, kuten savipohjaisia, rakeisia ja hajustettuja hiekkoja. Kissa saattaa mieltää hajustetun hiekan epämiellyttäväksi, joten usein suositellaan hajustamatonta hiekkaa. Kokeile eri vaihtoehtoja ja valitse kissallesi sopiva hiekka. Löydä tästä paras kissanhiekka.

Hiekkalaatikon sijoittaminen oikeaan paikkaan: Valitse hiekkalaatikolle rauhallinen paikka, jossa kissa voi käydä tarpeillaan häiriöttä. Varmista, että laatikko on helppo saavuttaa ja tarpeeksi kaukana kissan ruokailualueesta. Kissa arvostaa yksityisyyttä, joten vältä sijoittamasta hiekkalaatikkoa vilkkaasti liikennöityyn paikkaan.

Käytä vessan alustana muovia tai suojamattoa: Laatikon ympärille sijoitettu muovi- tai suojamatto auttaa keräämään hiekan, joka saattaa tarttua kissan tassuihin ja kulkeutua ympäri kotia. Tällainen alusta on helppo puhdistaa ja pitää ympäristön siistinä.

Käytä hajunpoistajaa: Vaikka kissanhiekkaa vaihdettaisiin säännöllisesti, haju saattaa silti jäädä leijailemaan. Käytä hajunpoistajaa, joka on tarkoitettu erityisesti kissanhiekkalaatikoille. Tällaiset tuotteet auttavat neutraloimaan hajuja ja pitämään kodin raikkaana.

Palkitse kissa hyvästä käyttäytymisestä: Kissan hyvä käytös ansaitsee kiitosta. Palkitse kissa herkuilla tai kehuilla, kun se käyttää hiekkalaatikkoa kunnolla. Positiivinen vahvistaminen kannustaa kissaa jatkamaan hyvää käytöstä ja pitämään hiekkalaatikon puhtaana.

Muita vinkkejä kissatalouden siivoamiseen

Pese lattiat säännöllisesti ja riittävän usein. Käytä kosteaa moppia tai liinaa tahrojen ja jälkien poistamiseen lattiasta. Kissataloudessa lattioiden ja pintojen pesu täytyy tehdä useammin kuin kodissa, missä ei ole lemmikkejä.

Käytä petivaatteita tai vilttejä kissan lempipaikoilla. Jos kissa tykkää leikkiä tai makoilla tietyn alueen lattialla, voit asettaa petivaatteita tai vilttejä näille alueille. Näin voit helposti poistaa ja pestä petivaatteet, jos ne likaantuvat tai keräävät.

Huolehdi mattojen ja tekstiilien puhdistamisesta. Jos kissa on onnistunut virtsaamaan matolle tai muulle tekstiilille, toimi nopeasti. Poista ensin ylimääräinen kosteus talouspaperilla tai pyyhkeellä.

siivous kissataloudessa

Sen jälkeen käytä erityistä tekstiilien puhdistamiseen tarkoitettua tuotetta tai kotikonstia, kuten etikkaa ja vettä sekoitettuna, ja puhdista alue huolellisesti. Varmista, että tekstiili kuivuu kunnolla välttääksesi homeen muodostumista.

Monelle kissanomistajalle on varmaan tuttu tilanne, että kissa oksentaa juuri sen kauneimman valkoisen maton keskelle! Senkin tahran voit yrittää poistaa välittömästi, mutta usein silloin vaaditaan maton peseminen.

Hyvä ilmanvaihto auttaa pitämään hajut hallinnassa. Tuuleta kotia säännöllisesti avaamalla ikkunoita ja käytä tarvittaessa tuuletinta. Lisäksi voit hankkia ilmanraikastimen tai käyttää luonnollisia keinoja, kuten tuoreiden kukkien tai tuoksuvien kasvien asettamista kotiin. Jos ostat kotiisi kukkia tai kasveja muistathan varmistaa, että ne ovat kissoille turvallisia.

Puhdista kissan lelut ja petivaatteet säännöllisesti. Kissat rakastavat leikkiä ja nukkua omilla leluillaan ja petivaatteillaan. Nämä esineet voivat kuitenkin alkaa haista ajan myötä. Pese kissan lelut ja petivaatteet säännöllisesti pesukoneessa käyttäen lemmikkieläimille tarkoitettua pesuainetta. Tällä tavoin pidät kissan lelut ja petivaatteet raikkaina ja puhtaina.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit hallita hajuja ja pitää kotisi raikkaana ja miellyttävänä kissatalouden keskellä. Muista antaa kissalle riittävästi huomiota, leikkiä ja puhdistaa sen leikkipaikat säännöllisesti, jotta voit nauttia yhdessäolosta puhtauden ja raikkauden ympäröimänä.