Paras kissan märkäruoka (2023) eri ikäisille kissoille

Kissan ravitsemustarpeet vaihtelevat sen iän mukaan, joten on tärkeää valita kissalle sopiva ruoka sen iän mukaan. Kissat voidaan jakaa yleisesti kolmeen ikäryhmään: pentuihin, aikuisiin ja seniorikissoihin. Pentujen ruoka on suunniteltu vastaamaan niiden korkeita ravitsemustarpeita kasvun ja kehityksen aikana.

Aikuisten kissojen ruoka on yleensä tasapainotettu ylläpitämään kissan terveyttä ja hyvinvointia ja sisältää vähemmän kaloreita kuin penturuoka. Myös leikattu kissa tarvitsee vähemmän kaloreita kuin aktiivinen, liikuntaa harrastava kissa. Seniorikissojen ruoka on suunniteltu vastaamaan iän tuomia muutoksia. On tärkeää valita kissanruoka sen iän ja ravitsemustarpeiden mukaan, jotta kissa saa tarvitsemansa ravinteet ja pysyy terveenä ja hyvinvoivana.

Tässä pikalinkit haluamaasi kohtaan, jos et ehdi lukea koko artikkelia:

Paras kissanpennun märkäruoka

Royal Canin Kitten Gravy, 12×85 g

Tämä ruoka on tarkoitettu 4-12 kk ikäisille kissanpennuille. Royal Canin Kitten Gravy -kissanpennun ruoka sisältää erityisiä ravintoaineita ja huolella valittuja, hyvin sulavia valkuaisaineita, jotka tukevat kissanpennun ruoansulatusta.

Tämä kissanpennun ruoka sisältää tasapainoisen määrän proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka vastaavat kissanpennun energiatarpeita ja edistävät kasvavia luita ja lihaksia.

Royal Canin –sarjasta löytyy jälleen todella laadukas valikoima märkäruokia. Ruoat on lajiteltu hyvin eri ikäisten ja rotuisten kissojen mukaan sekä erityistarpeisiin ja terveyshaasteisiin. Sama lajitteluhan on myös kuivaruoissa. Kissalle kannattaa antaa sen ikäryhmän mukaista ruokaa, koska siinä on huomioitu erityistarpeet.

Alle vuoden ikäisille suosittelen penturuokaa, koska siinä on paljon antioksidantteja ja ravinteita, mitä kasvava ja kehittyvä ystäväsi tarvitsee. Penturuoassa palat ovat myös vähän pienempiä niin kuin kuivaruoassa murotkin.

Paras aikuisen kissan märkäruoka

Applaws in Broth

Applaws-kissanruoka liemessä on aitoa herkkua lemmikillesi. Tämä maukas täydennysravinto sisältää 100% luonnollisia ainesosia: hienojen palojen korkea lihapitoisuus (75%) valmistetaan ilman lisäaineita.

Applaws Broth -kissanruoka on saatavilla monissa herkullisissa mauissa. Tämä ruoka on gluteenitonta. Suuri kosteuspitoisuus voi auttaa varmistamaan, että kissasi saa tarpeeksi nestettä.

Applaws – sarja on laadukas ruokasarja, mistä löytyy sekä märkä- että kuivaruokia. Sarja sisältää sekä täysravintoa että täydennysravintoa. Tuotteiden valmistuksessa käytetään korkealaatuisia raaka-aineita. Mukana ei ole lihan johdannaisia, sivutuotteita, keinotekoisia maku- ja väriaineita tai huonosti sulavia täyteaineita, esim. viljoja.

Myöskään geenimuunneltuja ainesosia ei Applaws-sarjassa käytetä. Sarja on 100 % luonnollista ruokaa ja jäljittelee kissan luonnonmukaista ravintoa. Se sisältää paljon lihaa ja proteiinia. Paljon hiilihydraatteja ja viljaa sisältävät ruoat voivat aiheuttaa sekä ylipainoa että terveysriskejä.

Ruokien koostumus on kehitetty yhteistyössä eläinlääkärien kanssa. Se on gluteeniton ja märkäruoat sisältävät 75 % kuivapainosta lihaa. Kuivaruoissa lihan osuus on 80 %.

Sarjasta löytyy ruokia sekä pennuille, aikuisille että senioreille. Kätevää on ostaa kokeeksi ensin yksi pakkaus ja jos se sitten maistuu niin isompi erä, missä hinta annosta kohden on tietenkin edullisempi. Isompaa pakkausta ei kannata eka kerralla ostaa, koska ei voi tietää maistuuko se teillä. Nykyään yksittäispakkauksia on saatavilla lähes kaikista mauista.

Paras leikatun kissan märkäruoka

Royal Canin Sterilised, 12×85 g

Leikatuilla kissoilla on erilaiset vaatimukset ja tarpeet ruoan suhteen kuin leikkaamattomilla kissoilla. Ylipainon ehkäiseminen on paljon helpompaa kuin kissan laihduttaminen. Siksi ruoan energiapitoisuutta ja rasvoja kannattaa säännöstellä varmistaen kuitenkin kaikkien tarpeellisten ravinteiden saannin.

Kun kissa syö terveellistä ravintoarvoltaan tasapainotettua ruokaa sillä on kaikki edellytykset pysyä terveenä. Royal Canin FHN Sterilised Gravy on juuri sellainen ruoka. Siinä on ohuita ruokaviipaleita herkullisessa kastikkeessa. Suosittelen testaamaan tämän ruoan josko se maistuisi myös teidän kissaperheessä!

Paras iäkkään kissan märkäruoka

Royal Canin Ageing +12 Gravy, 12×85 g

Ikääntyvien kissojen ruoka on myös kovin lähellä minun sydäntä, koska ensimmäinen ragdollini eli 16 vuotiaaksi, mikä on korkea ikä. Yritin antaa hänelle mahdollisimman hyvää ikäryhmään sopivaa ruokaa. Vanhempien kissojen ravintoaineiden tarve kasvaa esimerkiksi siksi, että nivelten terveys vaatii erityistä huolenpitoa. Ruoassa tarvitaan paljon hyviä rasvahappoja.

Sen sijaan fosforipitoisuutta on senioreiden ruoissa rajoitettu, koska valitettavasti useille heistä kehittyy munuaisten vajaatoiminta. Royal Canin FHN Ageing +12 –ruoassa nämä erityistarpeet on hyvin huomioitu ja voin suositella myös tätä ruokaa. Ruokaviipaleet ovat herkullisessa kastikkeessa.

Toivottavasti löysit vinkkejä tästä artikkelista mahdollisiin ruokahaasteisiisi. Suosittelen panostamaan laadukkaisiin ruokasarjoihin. Annan myös omasta kokemuksesta neuvon, että kun löydät ruoan, mikä todella maistuu sinun kissalle niin siinä ruoassa kannattaa sitten pysyä. Meidän kissataloudessa tarjotaan nyt neljää erilaista ruokaa, mitkä takuuvarmasti maistuvat ja kuppi tyhjenee.

On todella kiva tarjota ruokaa, minkä tietää maistuvan. Edellinen ragdollini oli niin nirso, että usein suurin osa tarjotusta ruoasta piti laittaa vessanpönttöön ja pieni ruokapurkki saattoi kestää parikin päivää. Nykyään meillä tyhjenee ruokapurkki kerralla ja ei mene ruokaa hukkaan.

Kannattaa harkita myös kissoille sopivan kotiruoan tarjoamista. Meidän perheessä keitetty seiti on toisen kissan herkkua, mutta toinen ei ainakaan vielä ole oppinut sitä syömään. Seiti on myös vatsaa rauhoittavaa ruokaa, joten tarjoan sitä säännöllisin väliajoin. Suosittelen kokeilemaan sitäkin!