Kissan pesä

Paras kissan pesä (2023) – TOP 4

Kissan pesä on paikka, jossa kissat voivat vetäytyä pois maailman kiireistä ja levätä rauhassa. Se on kuin oma pieni linna, jossa pehmeys ja mukavuus ovat avainsanoja. Pesä voi olla monenlainen – klassinen kori, tyylikäs peti tai jopa itse tehty taideteos. Olipa kyseessä sitten perinteinen tai moderni muotoilu, kissan pesässä on aina taikaa, joka saa meidät hymyilemään. Kissat tuntevat olonsa turvalliseksi ja suojelluksi pesän pehmeissä syleilyissä. Se tarjoaa kissalle paikan, jossa se voi olla täysin oma itsensä.

Tässä pikalinkit haluamaasi kohtaan:

Paras kissan pesä

Trixie Minou –pehmopesä

 • Pehmeää plyysiä, majassa helppohoitoinen nailonpohja
 • Pehmoinen fleecepeitto tekee majasta ihanan lepopaikan
 • Oviaukossa vaalea tekoturkisreunus
 • Mitat: P 41 x L 35 x K 26 cm
 • Värit: beige/ruskea tai valkoinen/vaaleanharmaa

Paras iso kissan pesä

Big Filzi -kissanluola

 • Sopii erityisesti isoille kissaroduille, (esim. maine coon ja norjalainen metsäkissa), monikissatalouksiin ja emolle pentuineen
 • Materiaali tekokuituhuopaa
 • Kokoontaitettava, tarvittaessa helppo varastoida
 • Kokonaismitat noin: P 53 x L 41 x K 45 cm
 • Pysyy hyvin muodossaan
 • Väri: harmaa

Tyylikkäin kissan pesä

Royal Pet White –lemmikinmaja

 • Tyylikäs valkoinen pesä mustalla kruununkuvalla
 • Liukuestepohja ja katossa kätevä lenkki majan siirtämiseen
 • Plyysipäällyste, materiaali 100 % polyesteriä, tyynyn täyte vanua ja reunojen täyte vaahtomuovia.
 • Mitat:  P 45 x L 45 x K 45 cm
 • Käsinpesu 30 asteessa

Paras kissan tiipii teltta

Kissan maja Trixie Tiipii

 • Hauska kissan oma paikka tiipii –versiona
 • Materiaali polyesteriä, sisällä pehmeä tyyny
 • Helppo varastoida tukikepit irrottamalla
 • Liukuestepohja
 • Koko 55 x 65 x 55 cm

Kissan pesän merkitys kissan hyvinvoinnille

Kissan pesä ei ole pelkkä mukava nukkumispaikka – se on myös olennainen osa kissan hyvinvointia. Kissa tarvitsee oman rauhallisen tilan, jossa se voi vetäytyä, rentoutua ja tuntea olonsa turvalliseksi. Kissan pesä tarjoaa juuri tämän mahdollisuuden.

Kun kissa saa oman pesän, se luo sille turvallisen ja suojatun ympäristön. Pesässä kissa voi paeta stressaavia tilanteita tai rauhoittua, kun se kaipaa omaa aikaa.

Kissat ovat luonnostaan reviiritietoisia eläimiä ja pesä tarjoaa niille oman pienen alueen, jota ne voivat pitää omanaan. Lisäksi kissan pesä tarjoaa fyysistä mukavuutta ja tukea.

Pehmeät tyynyt ja peitot antavat kissalle miellyttävän pinnan lepäämiseen ja unien näkemiseen. Tämä voi auttaa kissaa rentoutumaan ja parantaa sen unenlaatua. Hyvä uni on tärkeää kissan kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille ja terveydelle.

Kissan pesä voi myös auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta. Kissat ovat herkkiä ympäristön muutoksille ja stressitekijöille. Pesä tarjoaa niille paikan, jossa ne voivat piiloutua ja tuntea olonsa turvalliseksi, kun esimerkiksi vieraita ihmisiä tai muita lemmikkejä on läsnä. Tämä auttaa kissaa rentoutumaan ja rauhoittumaan.

Kissan pesä

On tärkeää huomata, että jokaisella kissalla on omat mieltymyksensä pesän suhteen. Jotkut kissat pitävät suljetuista pesistä, kun taas toiset suosivat avoimempia ja ilmavampia makuupaikkoja. On hyvä tarkkailla kissan käyttäytymistä ja tarjota sille pesä, joka parhaiten vastaa sen tarpeita ja mieltymyksiä.

Mitä tulee ottaa huomioon kissan pesää valitessa?

Kun on aika valita kissallesi täydellinen pesä, on tärkeää ottaa huomioon muutamia seikkoja. Kissan pesä ei ole pelkkä huonekalu, vaan sen tulisi vastata kissasi tarpeita ja mieltymyksiä. Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään oikean valinnan.

 • Koon ja muodon merkitys: Kissan pesän tulisi olla riittävän tilava, jotta kissasi mahtuu siihen mukavasti venymään ja kääntymään. Samalla se ei kuitenkaan saisi olla liian suuri, jotta kissa tuntee olonsa turvalliseksi ja suojatuksi. Lisäksi kissan pesä voi olla perinteisen korin tai pedin lisäksi myös erilaisia muotoja, kuten kupoli tai tunneli, jotka tarjoavat kissalle mielenkiintoisia piilopaikkoja ja leikittelymahdollisuuksia.

 • Materiaalit ja pesän kestävyys: Valitse kissan pesä, joka on valmistettu laadukkaista ja kestävistä materiaaleista. Kissat voivat olla melko rajuja leikkijöitä ja pesän tulisi kestää niiden innokkaita hyppyjä ja kynsien raapimista. Pehmeät ja pestävät materiaalit, kuten kestävä kangas tai keinoturkis, ovat yleensä hyviä vaihtoehtoja.

 • Lämpö ja mukavuus: Kissat rakastavat lämpöä ja mukavuutta, joten valitse pesä, joka tarjoaa riittävästi pehmustetta ja lämpöä. Pehmeät tyynyt, peitot tai jopa lämpöpohjalliset voivat tehdä pesästä entistä houkuttelevamman. Muista myös sijoittaa pesä paikkaan, jossa kissa voi nauttia lämmöstä ja rauhasta, esimerkiksi auringonvalon lämmittämälle ikkunalaudalle.

 • Kissan mieltymykset: Jokaisella kissalla on omat mieltymyksensä ja persoonallisuutensa. Jotkut kissat pitävät suljetuista pesistä, jotka tarjoavat heille suojaa ja yksityisyyttä. Toiset taas suosivat avoimia pesiä, joissa he voivat tarkkailla ympäristöä. Tarkkaile kissasi käyttäytymistä ja tarkastele sen nukkumistottumuksia, jotta voit valita pesän, joka vastaa juuri sen tarpeita.

Suunnittele oma kissan pesä

Jos haluat hankkia kissan pesän kotiisi voit ostaa sen valmiina tai suunnitella itse. Kissan pesä voi olla paljon enemmän kuin vain mukava nukkumispaikka – se voi olla tyylikäs sisustuselementti ja persoonallisuuden heijastus.

Voit käyttää mielikuvitustasi ja hyödyntää kierrätysmateriaaleja, kuten vanhoja pehmeitä tyynyjä, peittoja tai vaikkapa vanhoja villapaitoja. Kissan pesän suunnittelu on täydellinen tapa toteuttaa DIY-projekti ja samalla näyttää taitosi sisustajana.

Voit lisätä pesään erilaisia elementtejä, kuten riippumattoja, leluja tai jopa pienen kirjahyllyn. Muista myös ottaa huomioon kissasi mieltymykset ja tarpeet. Jotkut kissat rakastavat korkeita paikkoja ja kiipeilymahdollisuuksia, joten voit sisällyttää pesään eri tasoja ja tikkaita.

Toiset taas arvostavat pehmeitä ja lämpimiä paikkoja, joten pehmeät tyynyt ja peitot ovat ehdottomia elementtejä.

Kissan pesä

Suunnitellessasi kissan pesää voit myös ottaa huomioon sisustuksen ja kodin tyylin. Valitse materiaaleja ja värejä, jotka sopivat yhteen huoneen muun sisustuksen kanssa. Näin kissan pesästä tulee harmoninen osa kotisi kokonaisuutta.

Kissan pesä: Paratiisi pehmusteilla ja peitoilla

Kissan pesä on kuin kissan oma hemmottelupaikka, jossa pörröiset tyynyt ja untuvaiset peitot luovat täydellisen lepopaikan. Voimme vain kuvitella, miten kissat nauttivat tästä pehmeyden valtakunnasta!

Kissat ovat todellisia asiantuntijoita, kun on kyse löhöilystä ja rentoutumisesta. Tiedät, että kissasi rakastaa pesäänsä, kun näet sen kaartuvan selälleen, heittävän takajalkansa ilmaan ja lepuuttavan tassujaan kuin se olisi pieni kissan spa.

Se voi kääriytyä peittojen keskelle tai muodostaa omat pörröiset vuorensa, joiden päällä se hallitsee kissanvaltakuntaansa. Kissan pesä on myös erinomainen paikka hauskanpitoon!

Kissan pesä

Kuvittele vain, kun kissasi päättää leikkiä peittojen kanssa ja ryömiä niiden alla kuin pehmeä ninja. Nämä salaperäiset liikkeet ja pyörähdykset saavat meidät nauramaan sydämen pohjasta. Se on kuin kissan oma tanssiesitys, joka saa meidät unohtamaan kaiken muun.

Joten, jos haluat tarjota kissallesi täydellisen lepopaikan, luo paratiisi pehmusteilla ja peitoilla. Se on paikka, jossa kissasi voi nauttia herkullisista päiväunista ja tarjota sinulle hymyjä ja naurua päivittäin.