viljaton kissanruoka

Viljaton kissanruoka – TOP 4 (2023)


Viljaton kissanruoka on viime vuosina noussut suosioon kissojen omistajien keskuudessa, ja se tarjoaa useita etuja niin kissojen terveyden kuin hyvinvoinnin kannalta. Viljaton ruokavalio perustuu ajatukseen tarjota kissalle ruokaa, joka jäljittelee sen luontaisia ravintotarpeita ja vähentää viljojen käytön mahdollisesti aiheuttamia haittavaikutuksia. Tutustumalla viljattomaan kissanruokaan voit varmistaa, että kissasi saa laadukasta ja ravitsevaa ruokaa, joka tukee sen terveyttä ja hyvinvointia pitkällä aikavälillä.

Tässä linkit sinua kiinnostavaan kohtaan artikkelissa:

Paras viljaton kuivaruoka aikuisille kissoille

Applaws Adult Chicken

 • Suosituin vaihtoehto käyttäjien keskuudessa
 • Soveltuu allergisille ja herkille kissoille
 • Lihapitoisuus 80 %, hiilihydraatteja max. 15 %
 • Eläinlääkärien kehittämä
 • Ei sisällä keinotekoisia säilöntäaineita

Paras viljaton kuivaruoka pennuille

Applaws Kitten

 • Sopii kissanpennuille sekä tiineille ja imettäville emoille
 • Luonnolliset rasvahapot vahvistavat ja hoitavat ihoa ja turkkia
 • Puolukkauute tukee virtsateitä ja ruoansulatusjärjestelmää
 • Eläinlääkärien kehittämä
 • Sopivan pieni raksujen koko pennun pieneen suuhun

Paras viljaton märkäruoka aikuisille kissoille

Animonda Carny Adult 6 x 200 g

 • Tasapainoinen täysravinto 1-6 vuotiaille kissoille
 • Sisältää vain tuoretta lihaa ja sisäelimiä sekä tärkeää tauriinia
 • Paljon eri makuvaihtoehtoja
 • Todella edullista ruokaa
 • Hyvin siedettyä ja sulavaa ruokaa
 • Ei sisällä väri- tai säilöntäaineita, maunvahventeita, sokeria tai soijaa

Paras viljaton märkäruoka pennuille

Animonda Carny Kitten 200 g

 • Pieniä meheviä paloja tuoreesta lihasta ja sisäelimistä sekä tauriinia
 • Ei sisällä tarpeettomia lisäaineita tai soijaa
 • Täysravintoa kissanpennun kasvuun ja kehitykseen
 • Paljon makuvaihtoehtoja

Viljattoman kissanruoan hyödyt

Viljaton kissanruoka tarjoaa useita hyötyjä kissojen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Viljojen, kuten vehnän, maissin ja soijan, poissulkeminen kissan ruokavaliosta perustuu ajatukseen tarjota kissalle ravintoa, joka vastaa sen luontaisia tarpeita.

Viljaton kissanruoka voi auttaa vähentämään ruoka-aineallergioiden ja -herkkyyksien riskiä. Viljat, kuten vehnä, maissi ja soija voivat olla yksi yleisimmistä allergeeneista kissoilla ja niiden poissulkeminen ruokavaliosta voi auttaa välttämään allergisia reaktioita ja ruoansulatusongelmia.

Viljaton ruoka tarjoaa vaihtoehdon kissoille, jotka saattavat olla herkkiä viljoille tai kärsiä ruoansulatushäiriöistä.

Viljaton kissanruoka usein sisältää korkeamman proteiinipitoisuuden. Kissa on luonnostaan lihansyöjä ja sen ruoansulatusjärjestelmä on sopeutunut sulattamaan ja hyödyntämään eläinproteiineja.

Viljattomassa ruoassa proteiinipitoisuus voi olla korkeampi, mikä tukee kissan lihaskuntoa, energia-aineenvaihduntaa ja yleistä terveyttä sekä auttaa ylläpitämään lihasmassaa.

viljaton kissanruoka

Viljattoman kissanruoan avulla on mahdollista hallita painoa ja ehkäistä lihavuutta. Viljat voivat sisältää runsaasti hiilihydraatteja, jotka voivat lisätä kissan kalorinsaantia ja edistää painonnousua.

Viljaton ruoka, joka on usein vähähiilihydraattista, voi auttaa pitämään kissan painon hallinnassa ja edistää terveellistä kehonkoostumusta. Tämä on erityisen tärkeää ylipainoisille kissoille ja niille, jotka ovat alttiita lihavuudelle.

Viljaton kissanruoka saattaa tukea parempaa ruoansulatusta ja ravintoaineiden imeytymistä. Viljat voivat aiheuttaa ruoansulatusongelmia joillekin kissoille, kuten ripulia tai ummetusta. Viljattoman ruoan koostumus voi olla helpommin sulavaa ja edistää ruoansulatusjärjestelmän terveyttä.

On kuitenkin tärkeää huomata, että jokainen kissa on yksilöllinen ja joillekin kissoille viljattomalla ruokavaliolla ei välttämättä ole merkittäviä hyötyjä.

Viljattoman kissanruoan valitseminen

Viljattoman kissanruoan valitseminen edellyttää huolellista harkintaa ja tietoa kissan ravitsemustarpeista. Seuraavaksi joitakin keskeisiä tekijöitä, jotka on hyvä ottaa huomioon ruokavalion valinnassa.

Tarkastele ruoan koostumusta ja ainesosia. Viljaton kissanruoka korostaa eläinproteiinien läsnäoloa, joten sen tulisi sisältää korkealaatuisia lihapohjaisia ainesosia, kuten kanaa, kalaa tai lihaa.

Vältä ruokia, joissa viljat on korvattu runsailla kasvipohjaisilla täyteaineilla. Varmista, että ruoka sisältää tarvittavat ravintoaineet, kuten tauriinia, omega-3-rasvahappoja ja vitamiineja.

Tarkista ruoan valmistusprosessi. Viljaton kissanruoka voi olla saatavilla kuivana tai märkänä ruokana. Kuivaruoat voivat olla käteviä ja helposti säilytettäviä, kun taas märkäruoat voivat tarjota korkeamman kosteuspitoisuuden ja lisäävät nesteytystä. Valitse ruoka, joka sopii parhaiten kissasi mieltymyksiin ja tarpeisiin.

Ota huomioon kissan erityistarpeet. Kissan ikä, koko, terveysongelmat ja aktiivisuustaso voivat vaikuttaa siihen, millainen viljaton ruoka sopii parhaiten. Pennuille ja aktiivisille kissoille kannattaa tarjota ruokaa, joka sisältää enemmän energiaa ja ravintoaineita. Vanhemmille kissoille taas voi olla hyödyllistä valita ruoka, joka tukee nivelten terveyttä ja ruoansulatusta.

Kuinka kannattaa siirtyä viljattomaan kissanruokaan?

Kun siirrytään viljattomaan kissanruokaan tai yleensäkin uuteen ruokavalioon on tärkeää ottaa huomioon ruokinnan käytännön näkökohdat varmistaaksesi, että kissasi saa kaikki tarvittavat ravintoaineet ja ruokavalio on tasapainossa.

Siirtymävaihe on olennainen ja tärkeää tehdä oikein. Äkillinen ruokavalion muutos voi aiheuttaa ruoansulatushäiriöitä, kuten ripulia tai oksentelua. Siksi on suositeltavaa tehdä ruokavalion muutos vähitellen sekoittamalla uutta viljatonta ruokaa vanhan ruoan joukkoon.

Lisää asteittain uuden ruoan osuutta entisen ruoan joukossa viikon tai kahden ajan. Tämä auttaa kissan ruoansulatusjärjestelmää sopeutumaan uuteen ruokaan paremmin.

Viljaton kissanruoka kitten

Ota huomioon ruokinnan määrä ja tiheys. Kissan ikä, koko, aktiivisuustaso ja yksilölliset tarpeet vaikuttavat siihen, kuinka paljon ruokaa se tarvitsee. Noudata ruokintasuositusta, jonka valmistaja antaa pakkauksessa ja säädä tarvittaessa ruoan määrää tarkkailemalla kissasi painoa ja yleistä kuntoa.

Muista, että sinä olet kuitenkin paras asiantuntija kissasi ruokinnan suhteen. On suositeltavaa jakaa ruoka useisiin pienempiin annoksiin päivän aikana, etenkin jos kyseessä on märkäruoka, joka saattaa kuivua nopeasti.

Varmista, että kissallasi on aina saatavilla raikasta vettä. Viljaton ruoka sisältää yleensä vähemmän hiilihydraatteja, joten kissa voi tarvita ylimääräistä nesteytystä. Tarkista vesikupin tilanne säännöllisesti ja vaihda vesi tarvittaessa.

Pidä huolta ruoan säilytyksestä. Viljattoman kissanruoan laatu säilyy parhaiten, kun se säilytetään tiiviisti suljetussa pakkauksessa viileässä ja kuivassa paikassa. Noudata valmistajan ohjeita ruoan säilyvyydestä ja käytä vanhin ruoka ensin.

Tarkkaile kissasi reaktioita ja terveydentilaa ruokinnan muutosten yhteydessä. Jos huomaat mitään epätavallisia oireita, kuten ruoansulatushäiriöitä, muutoksia käyttäytymisessä tai painon muutoksia palaa takaisin entiseen ruokaan ja ota tarvittaessa yhteys eläinlääkäriin.