Parhaat kissan valjaat 2023

Kissan turvallinen ulkoilu on tärkeää ja lain mukaan kissat eivät taajama-alueella saa ulkoilla ilman valvontaa. Jotkut kissat haluavat ulkoilla niin kesällä kuin talvella ja säällä kuin säällä, toisille taas kelpaa vain kesä ja kauniit ilmat. Kissan ulkoilu vapaana taajamassa on vaarallista kissoille ja ragdollia ei missään nimessä saa päästä ulkoilemaan vapaasti maaseudullakaan. Turvallisen ulkoilun vaihtoehtoja ovat ulkotarha tai valjaat. Tässä artikkelissa kerromme hyvien valjaiden ominaisuuksia sekä esittelemme hyviä vaihtoehtoja erilaisille kissoille.

Pikalinkit oikeaan kohtaan, jos et jaksa lukea koko artikkelia:

Parhaat kissan valjaat ovat sellaiset, missä kissa viihtyy. Jokainen kissa on ruumiinrakenteeltaan erilainen. Valjaiden tulee olla riittävän napakat ja hyvin istuvat, koska kissa on mestari pujottautumaan pois valjaista. Yleensä se tekee sen peruuttamalla omistajan suureksi hämmästykseksi. Hyvät valjaat on myös helppo pukea ylle. Pennulle valjaiden pukeminen on helppoa opettaa ja kyllä se on mahdollista myös aikuiselle kissalle, kunhan etenee asiassa varovaisesti ja kärsivällisesti. Hyvät valjaat ovat kissallesi sopivan kokoiset ja useissa valjaissa onkin säätämisen varaa. Kissan kasvaessa tarvitset myös uudet valjaat aivan kuin kasvavalle lapselle uusia vaatteita. Omien ragdollieni pienet pentuvaljaat ovat nyt todella pienen näköiset ja ihmettelenkin, ovatko ne todellakin joskus olleet noin pieniä! Valjaita löytyy pehmeitä vaatemaisia sekä ohuita ja kevyitä malleja. Seuraavaksi poimintoja erilaisten valjaiden parhaimmistosta. Toivottavasti löydät näistä teille sopivan vaihtoehdon!

Edullisimmat valjaat pennulle

Uuden perheenjäsenen kotiin muuton lähestyessä on aika ostaa sille varusteita ja pienet pentuvaljaat ovat yksi hankinnoista. Koska pentu kasvaa nopeasti niin ensivaljaat kannattaa olla edulliset, mutta käytännölliset.

Pennun ensivaljaat

Pentuvaljaat

Nämä valjaat ovat loistava valinta ensimmäisiksi valjaiksi pennullesi. Valjaisiin totuttelu sujuu helposti vaikkapa makupaloja apuna käyttäen. Pentuvaljaat ovat tukevasti ja portaattomasti säädettävissä ja niissä on klipsilukitus. Valjaat on helppo pukea ja riisua ja niissä on reippaasti kasvunvaraa. Valjaat ovat todella edulliset ja hinta-laatusuhde on hyvä. Kaulanympärys on 17-23 cm, vatsanympärys 20-31 cm, talutushihna 120 cm. Materiaali on 100 % nailonia ja valjaissa on peräti viiden vuoden takuu

Tyylikkäimmät valjaat

Etsitkö kivan näköisiä ja vähän erilaisia valjaita kissallesi? Tässä mielenkiintoinen vaihtoehto.

Hunter Signs 

Jos haluat pennulle todella tyylikkäät valjaat niin Hunter Signs on sellainen! Hunter –merkki on sitoutunut vastaamaan korkeisiin laatu- ja toimivuusvaatimuksiin. Korkea laatu, turvallisuus ja miellyttävä ulkonäkö ovat tärkeitä tälle merkille. Nämä valjaat ovat kestävät ja portaattomasti säädettävät. Valjaat ovat käytössä miellyttävät, sillä ne levittävät paineen tasaisesti rintakehän ja hartioiden alueelle. Saumat ovat kestävät ja metalliosat on päällystetty nikkelillä. Koko: kaulanympärys max. 28 cm, rinnanympärys max. 37 cm, leveys 10 mm. 

Parhaat valjaat isoille kissoille

Aikuiselle kissalle valjaita ostettaessa on tärkeää, että ne on nopeasti ja helposti puettavissa päälle ja hihnoja voidaan pidentää ja säätää kissalle sopivaksi. Pikalukot helpottavat päälle pukemista ja hyvin istuvat valjaat tekevät ulkoilusta molemmille miellyttävän. Isoille kissoille voi olla haasteita löytää riittävän kokoisia valjaita; näissä valjaissa L-koko riittää isommallekin kaverille.

Duvo+ -valjassetti

Halutessasi edulliset perusvaljaat Duvo+ valjassetti on hyvä vaihtoehto. Tätä löytyy kaksi kokoa: M ja L. Valjassettiin kuuluu säädettävät helppokäyttöisillä pikalukoilla varustetut valjaat sekä sekä hihna. Näissä molemmissa on turvallisen ulkoilun varmistamat heijastimet, jos lenkkeilette alueella, missä on myös muuta liikennettä. M-koon valjaat 20-35 cm, L-koon valjaat 30-50 cm. Lämmin suositus tällaisille perusvaljaille, näistä meillä tykätään! 

Parhaat perusvaljaat

Etsitkö kissallesi edullisia hyviä perusvaljaita? Tässä hyvä vaihtoehto. Nämä valjaat ovat saaneet kiitosta siitä, että pysyvät kissan päällä todella hyvin säädettävän vatsakappaleen ansiosta.

Basic Reflective

Etsiessäsi jotain muuta kuin mustia valjaita löysit juuri etsimäsi: Basic Reflective -perusvaljaat eri väreissä: sininen, keltainen ja pinkki. Nämä ovat perinteisen mallin mukaiset kissanvaljaat, jotka on tehty pehmoisesta 10 mm levyisestä nylonnauhasta. Pikalukkojen ansiosta valjaat on nopea ja helppo pukea ja turvallisuutta lisää heijastinnauha. Kaulanympärys 22-36 cm, rinnanympärys 27-44 cm. Myös vatsakappale on säädettävissä. 

Parhaat pehmeät valjaat

Etsitkö kissallesi pehmeitä vaatemaisia valjaita? Ne ovat todella hyvä vaihtoehto varsinkin silloin, jos kissasi onnistuu pujottelemaan itsensä pois tavallisista valjaista. Silloin kannattaa ehdottomasti testata pehmeät hyvin istuvat valjaat.

Trixie – valjaat

Loistava edullinen vaihtoehto kissalle, joka tykkää vaatemaisista valjaista! Valjaiden mukana tulee myös talutushihna. Näiden valjaiden kanssa sinun ei tarvitse huolehtia, että kissa pääsisi pois valjaista. Voit säätää valjaita sekä mahan että kaulan alta saadaksesi ne istumaan mahdollisimman hyvin kissasi päälle. Mitä paremmin valjaat istuvat sitä helpommin kissa hyväksyy ne ja ulkoilusta tulee miellyttävää. Valjaat on valmistettu pehmeästä nailonista ja verkkomateriaalista. Koko 24 – 42 cm ja taluttimen pituus 120 cm. 

Parhaat valjaat tekstillä

Etsitkö kissaneidillesi tai gentlemanille arvonsa mukaisia valjaita? Tyylikkäät lady/gentleman -valjaat ovat juuri sellaiset ja sopivat isommillekin ladyille ja herrasmiehille!

Trixie XCat XL-tekstivaljaat ja hihna

Tarvitseeko kissasi XL-koon valjaat? Tässä todella kiva vaihtoehto Lady- tai Gentleman –tekstillä! Valjaat on helppo pukea tarranauhakiinnityksen avulla, ne pysyvät hyvin päällä ja myös näyttävät hyvältä tyylikkäiden tekstien kanssa. Lisäksi rinnassa on portaaton klipsikiinnitys. Valjaat antavat hyvin kissalle liikkumavapautta niin että se todellakin nauttii ulkoilusta. Valjaat on tehty pehmeästi topatusta, hengittävästä ja kestävästä verkkokankaasta ja nailonista. Valjaat ovat pehmeät ja niissä on tarra- ja klipsikiinnitys sekä portaaton säätö ja heijastinnauhat. Mitat: kaulanympärys 25–32 cm, vatsanympärys 36-54 cm. Tarvittaessa voit pestä valjaat 30 asteen lämpöisessä vedessä. Todella loistava valinta kookkaille ja myös pitkärakenteisille leideille ja herrasmiehille! 

Parhaat turvavaljaat autoon

Matkustatko kissan kanssa paljon autossa ja haluatko sen matkustavan vaikkapa vierelläsi etupenkillä? Silloin kannattaa ehdottomasti ostaa autovaljaat, koska kissaa ei saa koskaan päästää autoon irralleen. Turvallisissa autovaljaissa kissasi ja Sinun matka sujuu hyvin!

Trixie -autovaljaat

Trixie turvavaljaat autoon

Tykkääkö kissasi matkustaa autossa valjaissa? Trixiellä on tyylikkäät turvalliset valjaat automatkustamiseen. Joillakin kissoilla automatka onnistuu paremmin valjaissa kuin kuljetushäkissä. Näissä valjaissa on pehmuste rinnassa ja vatsassa ja valjaissa olevan vyön saa kiinnitettyä turvavyön tapaan. Matkan jälkeen näitä voi käyttää normaaleina ulkoiluvaljaina. Muistathan, että kissan on turvallisinta matkustaa takapenkillä. Huom! Ennen tilaamista ja käyttöä muista verrata hihnan kiinnitystä autosi turvavyökiinnitykseen, että muoto ja koko ovat varmasti identtiset.