Kissan lelut

Tämä on todella kiva aihe kirjoittaa artikkeli, josta toivottavasti saat paljon ideoita itsellesi. Kissan leluja on nykyään tarjolla todella monenlaisia, joten tässä on jo runsauden pula. Jokainen kissa leikkii omalla tavallaan ja tykkää tietynlaisista leluista. Yksi rakastaa kissanminttuhiiriä, toinen juoksee mielellään pallon perässä ja kolmas saa hepulin höyhenhuiskasta! Vaaniessaan lelua kissa saa toteuttaa luontaista metsästysviettiään ja mielihyvähormonit erittyvät elimistöön. Leikkiessäsi kissasi kanssa rentoudutte molemmat ja suhteenne lujittuu. Kissoja on kuitenkin kovin erilaisia. Minullakin on tähän mennessä ollut kolme ragdollia, joista kaikki ovat leikkineet eri lailla. Ensimmäinen ragdollini ei pahemmin välittänyt mistään leluista paitsi että kantoi niitä yön aikana vesikuppiin ja kuivaruoan päälle J Nykyisistä kissoistani toinen rakastaa yli kaiken höyhenhuiskoja. Se saa niiden kanssa täydellisen hepulin; pitää tiukasti suussaan ja murisee! Pienelle tyttökissalleni käy mikä lelu vaan ja hänelle onkin ihana ostella erilaisia tuliaisia eläinkaupasta. Kannattaa aina antaa kissan leikkiä valvotusti lelujen kanssa, koska niistä voi irrota pieniä osia; mikä tahansa lelu voi rikkoontua.

Seuraavaksi esittelen muutaman mielenkiintoisen kategorian hyväksi todettuja kissan leluja arvostelujen kera.

Lelupallot ja hiiret

Nämä pitävät kissasi kiireisinä ja palloja ja hiiriä löytyy todella monenlaisia ja varmasti kaikille mieleisiä. Jos et oikein tiedä, mistä kissasi pitää niin kannattaa tilata lelusetti, missä on 12 erilaista jännittävää lelua. Lelusettiin kuuluu kuusi palloa ja kuusi hiirtä ja molempia löytyy kahdenlaisia. Setissä on kolme kovasta muovista tehtyä palloa, joiden sisällä helisevä tiuku sekä kolme pehmeää palloa, joiden sisällä helistin. Hiiriä on lelusetissä kolme isoa pehmeää hiirtä, joiden sisällä hieman kissanminttua sekä kolme kankaasta punottua hiirtä.  Tämä lelusetti on saanut raadilta todella hyvät arvostelut; tässä muutamia kommentteja:

 • Monipuolisesti leluja edulliseen hintaan
 • Hiiriä kannetaan mielellään ympäri taloa
 • Pallojen perässä juostaan innolla, koska vierivät niin vauhdikkaasti
 • Juuri sopivan kokoisia hiiriä ja palloja
 • Kissani rakastaa kankaisia hiiriä enemmän kuin mitään muita leluja.

Trixie-pehmopallot ovat kissojen kestosuosikki! Näin on ollut myös meillä ja jopa ensimmäinen ragollini innostui niistä aina hetkeksi vaikkei pahemmin mistään leluista välittänytkään. Myös nämä saivat raadilta hyvät arvostelut:

 • Kissani, joka ei yleensäkään normaalisti leiki innostui juoksemaan näiden perässä.
 • Pallot pyörivät herkästi ja äänettömästi lattialla ja ovat todella kestäviä.
 • Pallot pomppivat kivasti ja innostavat kissaa entisestään.

TÄSTÄ PÄÄSET KAUPPAAN!

Höyhenkepit

Meidän perheen hittituote tällä hetkellä! Yksi on jo hajotettu aikoja sitten ja nyt toinen synttärilahjaksi ostettu on kovassa käytössä. Tämähän on sellainen lelu, että sillä leikkimiseen tarvitaan myös sinua ja yhdessä teillä on varmasti todella hauskaa. Poikakissani on aivan hulluna höyhenkeppiin ja saan nauraa sille maha kippurassa, kun se vetää keppiä itselleen! Muistathan valvoa tarkasti kissasi leikkiä ettei se saa irti ja syötyä mitään. Höyhenet irtoavat kovassa käsittelyssä, mutta kissat tykkäävät aivan varmasti. Höyhenkepissä on aitoja höyheniä ja ihanasti rapisevaa foliota.  Tässäpä raadin kommentteja lelusta:

 • Hinta-laatu –suhde kohdillaan
 • Kannattaa ostaa useampi kerralla, ettei hajoaminen harmita
 • Paras lelu ikinä
 • Kissan suosikki vuodesta toiseen

TÄSTÄ PÄÄSET KAUPPAAN!

Aktivointilelut

Aktivointilelu on ollut meidän kissaperheessä menestys! Siitä tykkäävät molemmat ragdollini, Palloa on kiva metsästää ja lelu kiehtoo kissaa todella paljon. Teen niin, että laitan lelun aina välillä pois ja kun jälleen otamme sen esiin niin leikki kiinnostaa jälleen. Trixie Race & Scratch on kissalle sekä leikki- että raapimispaikka. Palloa voi metsästää urasta ja keskellä on pahvinen vaihdettava raapima-alusta. Lelu pysyy hyvin paikoillaan lattialla kumitassujen ansiosta. Voin todellakin suositella tällaista aktivointilelua varsinkin jos suunnittelet pennun ottamista tai sinulla on pentu kotona. Mutta kyllä tämä innostaa iäkkäämpääkin kissaa.

TÄSTÄ PÄÄSET KAUPPAAN!

Funny Butterfly –perhonen on suuren suosion saavuttanut aktivointilelu. Tämä lelu on paristokäyttöinen ja siinä värikäs hohtava perhonen lentää jalustan yllä ja jäljittelee oikeaa perhosta. Perhonen on kiinnitetty ohueen teräslankaan ja aktivoituu napin painalluksesta. Lentomekanismi pysähtyy kolmen minuutin kuluttua automaattisesti. Pakkauksessa tulee mukana neljä perhosta. Lelu on saanut kiitettävät arvostelut käyttäjiltä:

 • Kissat innostuvat heti, kun lelu otetaan esille.
 • On pysynyt hyvin ehjänä rajuista leikeistä huolimatta
 • Kissat jaksavat leikkiä tällä lelulla pitkäänkin
 • Lelu kiinnostaa jopa ilman pattereita, kun kissa huitaisee tassulla perhosta.

Lue lisää aktivointileluista täältä.

Kissantunneli ja hyväntekeväisyys

Tämä ihana pehmeä tunneli on ehdottomasti minun kissojen lempiasioita kodissamme! Siellä nukutaan ja leikitään. On todella kiva seurata, miten joku kissoista on tunnelissa piilossa ja toinen etsii ja muka säikähtää, kun syöksyy tunneliin ja siellä onkin jo kaveri! Tunnelissa myös nukutaan mielellään päiväunet. Tässä todellakin yhdistyvät ihanan pehmeä lepopaikka ja mielenkiintoinen leikkipaikka. Pehmeä tyyny on vetoketjulla kiinni tunnelissa. Tunneli muuttuu suoraksi sisällä olevan spiraalin ansiosta, jos tunnelin irrottaa tyynystä. Tunnelin pituus on 135 cm.  Oviaukossa on sydänriipus, jonka sisällä on tiuku. Tämä on jännä leikkipaikka etenkin jos kodissasi on kaksi kissaa. Ostamalla tämän tuotteen voit auttaa samalla hädänalaisia eläimiä: Jokaisen myydyn tuotteen arvonlisäverottomasta hinnasta lahjoitetaan 10 % eläinsuojelujärjestöille. Ehdoton suositukseni tästä kaikkiin kissatalouksiin ja varsinkin, jos sinulla on monta kissaa!

Tässä muutama kommentti käyttäjiltä:

 • Tunnelin yhteydessä oleva makuualusta on todella suosittu perheen molemmilla kissoilla.
 • Hyvää ja pehmeää materiaalia.
 • Todella suosittu leikkipaikka: tunnelissa on kiva vaania kaveria.
 • Mahtava piilopaikka.

OSTA JA LAHJOITA HYVÄNTEKEVÄISYYTEEN TÄSTÄ!

On makuasia, mistä kissasi tykkää, mutta kun se lempilelu löytyy niin leikkiä on todella kiva katsella! Nämä lelut ovat kuitenkin suhteellisen edullisia, joten kannattaa testata mistä sinun kissasi pitää. Usein olen ostanut lelun, mistä ragdollini ei olekaan välittänyt mutta ei se haittaa. Sen voi antaa vaikka kaverille, jonka kissa ehkä ihastuu siihen ikihyviksi. Vain kokeilemalla tiedät, mistä sinun kissasi tykkää! Ja aina sen lempilelun ei tarvitse maksaa mitään; rutista paperia palloksi ja heitä lattialle; meillä ainakin mennään lujaa sen perässä! Tästä voit myös tsekata alle kympin maksavat lelut.