Leikki on kissanpennun työtä

Leikkiminen on kissanpennun työtä ja ne leikkivät lähes kaikella, mikä muistuttaa lelua. Onkin tärkeää, että ostat turvallisia leluja kotiisi uudelle ystävällesi. Leikkimällä pentu opettelee tärkeitä taitoja, mitä se tulee aikuisena tarvitsemaan. Kissa on pieni petoeläin ja metsästyskäyttäytyminen kuuluukin oleellisena osana sen leikkeihin. Pennun vaaniessa lelua sen aivot alkavat tuottamaan mielihyvähormoneita niin kuin aidossa saalistustilanteessakin. Tällainen ”metsästäminen” lisää kissan hyvinvointia. Pennun mielenkiinnon saavat varmimmin heräämään ääni ja liike. Kun vedät lelua lattialla nykivin liikkein pentu hyökkää sen kimppuun, ottaa sen hampaillaan kiinni ja lopulta potkii sitä takajaloillaan. Se on todella kivaa katseltavaa! Illalla kannattaa leikkiä kunnolla ja juoksuttaa pentua niin että se väsyy ja saatte molemmat nukkua kunnon yöunet. Jos pentu nukkuu koko illan se voi yöllä tulla pyytämään sinua leikkimään kanssaan. Älä opeta kissaa pitämään sinun käsiä tai jalkoja leluinaan. Ei ole kiva, että se aikuisena hyökkää sinun paljaaseen jalkaan, kun olet suihkuun menossa.

Ragdoll on sisäkissa ja se tarvitsee paljon virikkeitä, jotta sillä riittää luvallista tekemistä. Ensimmäinen kissani oli laiska leikkimään ja sitä eivät pahemmin lelut kiinnostaneet. Ostin sille monenlaisia leluja, mutta ne kiinnostivat sitä alussa muutaman minuutin ja sittenpä ne jäivät. Ragdollit ovat hyvin koiramaisia kissoja ja ne tykkäävät kantaa esineitä paikasta toiseen. Tästä myös minun kissani tykkäsi. Sen lempileluja ja ainoita leluja, jotka sitä kiinnostivat olivat hiuslenkit. Siihen aikaan en tiennyt, että ne ovat kissalle erittäin vaarallisia. Kissa voi syödä sellaisen ja se voi saada aikaan todella pahoja asioita. Ottaessaan lenkin suuhunsa se voi mennä vahingossa syvemmälle kurkkuun ja silloin kissa ei saa sitä ulos vaan nielee sen. Kissallani oli kuitenkin aktiivinen suojelusenkeli mukana koko elämänsä ajan. Se leikki 16 vuoden ajan hiuslenkeillä.  Aamulla niitä löytyi monta kappaletta vesikupista, mihin se oli niitä yön aikana kantanut. Mutta älä koskaan anna kissallesi hiuslenkkiä leluksi. Minä en sitä silloin tiennyt, mutta nyt tiedän. Nykyiset kissani eivät saa niillä leikkiä.

Turvallisia leluja ja leikkejä kissalle

Nykyiset kaksi kissaani tykkäävät leikkiä huomattavasti enemmän kuin ensimmäinen kissani. Varsinkin puoli vuotiasta tyttöä kiinnostavat aivan kaikenlaiset lelut. Se on todella kiltti, mutta huomaan että kun tulee tylsää se alkaa leikkimään asioilla, mitkä ovat kiellettyjä. Kun heitän lelun se ryntää heti lelun perään ja lopettaa vaikkapa taulujen heiluttelun tai sohvan raapimisen. Leiki pentusi kanssa erilaisia leikkejä. Pentu ja sisäkissa tarvitsevat liikuntaa. Kissan kanssa leikkiminen torjuu siltä tylsyyttä elämästä, lievittää stressiä ja lisää sen hyvinvointia. Keksi pennulle uusia haasteita. Aina ei tarvitse ostaa uutta lelua. Voit vaikka kauppareissulla tuoda kotiisi pahvilaatikon ja siitä on taatusti pennulle iloa pitkäksi aikaa. Laatikko on täynnä uusia mielenkiintoisia hajuja ja on aivan täydellinen nukkumispaikka. Erilaiset pallot ovat myös varma valinta. Jos pallon tai muun lelun sisällä on pieni soittokello niin pentu varmasti kiinnostuu. Minun pentukissa ryntää varmasti paikalle kun kilistän pallon sisällä olevaa soittokelloa. Kissanminttuhiiret toimivat myös aina. Pennuillani on monta kissanminttuhiirtä ja ne saalistavat niitä mielellään. Erilaiset pehmolelut ovat myös suosittuja. Pienen pentuni lempilelu onkin aika iso pehmeä hiiri, jota se kantaa mukanaan paikasta toiseen. Nykyään markkinoilla on myös erilaisia älypelejä, aktivointileluja ja leikkiratoja. Tarkista, ettei pennulle antamassasi lelussa ole sellaisia osia, mitkä se saisi irti ja voisi syödä.

Aina ei tarvitse mennä kauppaan hakemaan ystävällesi uutta lelua. 1,5-vuotias poikakissani ryntää paikalle aina, kun repäisen paperia ja rypistän sen palloksi. Matot menevät äkkiä läjään, kun se ryntää paperipallon perään ja nopeasti myös pikkusisko liittyy leikkiin. Joskus sidon paperipallon narun päähän ja vedän sitä pitkin huoneita. Ainakin pieni tyttöpentu kävelee perässäni kyllästymättä pitkän aikaa, useimmiten minua seuraa kaksi kissaa. Kissat tykkäävät myös leikkiä piilosta. Menepä piiloon jonnekin ja kutsu pentuasi. Se etsii sinut mielellään. Kaksi kissaani leikkivät yhdessä piilosta usein. Yleensä toinen on maton alla ja toinen etsii. Kahden kissan leikit tuovat perheeseemme uskomattoman paljon iloa ja niitä on ihana seurata. Lue täältä tietoa erilaisista leluista.